2011. február 6., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló

Megemlítem, hogy nyoma legyen ennek is: ma lettem 31 éves. :)
Hihetetlen, hogy szinte most volt a 30.szülinapom, gyorsan eltelt egy év. :)
Tudom, ez nem kerek, de azért szokás szerint megünnepeltük, itt volt a két Dédi Mama is. Mama főzött, ebédeltünk, tortáztunk, persze mindezt a gyerekekhez igazítva, mert nem úgy van ám, hogy szülinapom van aztán akkor minden más... nem. Minden ugyan olyan, de ez már csak így van rendjén, főleg, amíg kicsik a gyerekek.
Este sem nagyon voltak tekintettel rám, nehezen aludtak el, de végre most már nyugalom van, bár Levike még a mi ágyunkon alszik. De legalább alszik! :)

Éjjel minden rendben volt, Apa felkelt már 7 órakor, mi még aludtunk... Kemény 10 percet sikerült még ráhúzni, mert Livike akkor ébredt, nem aludt már vissza, így kivettem. Levikét is, mert Ő is felébredt.
7:30 sem volt még, felkeltem, készülődtünk, hamar rendbe is tettük a gyerekeket.
8 óra után már a szobában voltak, mostanában nem akarnak sokáig a kiságyban maradni reggel, na meg a tejes tápszert sem eszik meg általában, pedig ugyanúgy 180 vagy 210 ml-t kapnak, mint eddig, csak ugye a két kanál tápszer az nem 6-7 kanál, nem olyan az íze, nem is megy annyira. :( Mi lesz, ha nem lesz már tápszer? Hogy isszák meg? Próbálom csökkenteni, lassan még egy kanállal "el kell lopnom" belőle, hogy csak 1 legyen, majd annyi sem. Ha nagyon éhesek/szomjasok, majdcsak megisszák valahogy a tejet is. :(

Telt-múlt az idő, kint megint tiszta tavasz volt, tegnaphoz képest annyival volt rosszabb, hogy mára a hó teljesen elolvadt és hatalmas sár lett a helyén...
Papa még reggel elment a Dédi Mamáért Földvárra, bár előtte még ment máshova is, úgyhogy volt vagy fél 1, mire hazaértek. :) A cibaki Dédi Mama bejött busszal, úgyhogy Ő már itt volt 10 óra körül.
A gyerekeket 11 óra előtt vittük ki levegőzni, hárman vigyáztuk Őket, hogy ne menjenek a sárba, csak a járdán, elég nehéz feladat volt... Belementek így is, de a fűbe nem engedtük Őket, az már túl durva lett volna, tiszta dagonya.

11:30 körül szólt Mama, hogy vigyük be az etetőszékeket, hogy majd a gyerekek is ott esznek velünk, Azt hiszem hiba volt már akkor bevinni, ugyanis a gyerekek ahogy meglátták a székeiket iszonyatos nyammnyammolásba kezdtek, hisztiztek, nem akartak bejönni vetkőzni, meg úgy általában semmit nem akartak, mentek volna enni. Papáékat meg kellett várni, na meg az ebédnek is el kellett készülnie még.
Jobb híján idebent zenét hallgattunk a gépen, miután fél órán át kézben fogtuk mindkettőjüket, mert annyira meg voltak sértődve, hogy nem mehettek be Mamához.... :(
12:30 körül aztán megkérdezett Papa a Dédi Mamával, kezdhettük is az evést.
Én azt mondtam már korábban is, hogy meg kellene etetni itt a gyerekeket, majd letenni aludni és azidő alatt mi is tudtunk volna enni, de ez így nem volt jó, csak legyenek már Ők is ott velünk az asztalnál, ha már szülinap, meg ilyesmi. Úgyhogy így lett. Enni nem sokat ettek, pedig kaptak finom husilevest, rántott húst is próbáltunk adni, majd a Dédi Mama által készített túrógombóc sem kellett, csak a sima rudi... Álmosak, nyűgösek voltak, úgyhogy 13 órakor le is tettem Őket aludni. Még oda sem kellett feküdnöm Livike mellé, hamar elaludtak mindketten.
Mehettünk vissza Apával tortázni, na meg a köszöntést, ajándékozást is a végére hagytuk, nem akartuk még azzal is húzni az időt.

14 óra után nem sokkal már idekint voltunk, a gyerekek még aludtak.
Livike 14:20 körül ébredt, Levike egy órát még ráhúzott, 15:20-kor ébredt eléggé nyűgös hangulatban. Úgy általában ilyenek voltak egész nap, biztos érzik az időváltozást. (Fogjuk megint a frontokra, jobb híján.:D )

Nem volt még 16 óra, amikor adtam gyümölcspépet, 17:40-kor pedig uzsonnát, ami megintcsak nem volt valami sok. :( Ma rendes kaját nem nagyon ettek sajnos, csak kekszet, kukit (kukoricapehely rudacskák, vagy hogy is hívják igazából), pár szál ropit.
Uzsonnára Livike megevett fél tálkányi uncle benst rizzsel, Levike negyed tálnyi sült husit, a rántott hús megint nem kellett, hiába akartam adni.
Miután mindketten csak kifelé akartak mászni a székeikből, fogtam Őket és bevittem a szobába. Ebből megint sértődés volt. Vagy inkább abból, hogy nem adtam már kukit, ugyanis előtte csak addig könyörgött Livike, hogy adtam azt is, így az uzsonna felét kb ez a puffancs tette ki. :(

A szobában ittak teát, játszottunk, az idő elég jól telt, 19 órakor adtam egy epres joghurtot, majd a tortából is kaptak egy keveset, szerencsére nem édes, finom torta. :)

19:40 körül kezdtük a fürdetést.
Livikét Apa fürdette és törölte, Levikét én. Minden rendben volt.
Levikét persze rögtön ki is kellett tegyem a mi ágyunkra, ezzel nem is lett volna baj, ha ott marad, eszik és alszik, de nem így tett. :( Játszott, járkált, dumált. 22 óra is elmúlt, mire végre elaludt egy mostanában szokásossá vált tévé előtti betojás lerendezése után. :)
Livike mellett is ott feküdtem 21:20-ig, de Ő legalább elaludt egy kis beszélgetés és az elefántjával való játszás után. :) Csak én akartam lefagyni a macin fekve, annyira hideg van ott a földön. :((

Kb itt tartunk most, írhattam volna korábban is, de a neten nézelődtem, ide is írtam időnként, de valamiért mindig jobban lekötött most más, mint a blogírás. :(
Azért még ma csak sikerült megírnom! :) Most gyorsan ki is "küldöm" a netre, megyek tusolni és aludni, mert a gyerekek mostanában nem kényeztetnek el bennünket a sokáig alvás lehetőségével. :(

Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)