2011. február 25., péntek

Péntek

Éjjel minden rendben volt. Mindketten maradtak a másik ágyában, először Livike ébredt fel 7 órakor, de sikerült még rávennem, hogy maradjon kicsit az ágyban, hogy aludt-e, azt nem tudom, mi még igen. :) 7:30 körül arra ébredtem, hogy rajtunk keresztül közlekedik. :) Levike 8 óra körül ébredt, vagy már nem is vagyok benne olyan biztos, hogy hány óra volt.. összefolynak a napok, ma nem írtam alvásidőben - merthogy olyan nem volt -, és már nem is tudom. Sok jelentősége nincsen. :)) Felkeltünk, készülődtünk, ettek, telt az idő.

9:30 körül bevonultam a már szokássá vált szendviccsel, amit ma egyszerűen nem akartak megenni. Pár harapásnyi, és kész. :(
A mai evészetük amúgy is elég katasztrofális volt, holnap súlymérés - ha el nem felejtem reggel -, aztán majd csodálkozom, hogy kevés a súlyuk, amikor amúgy se nagyon híznak, de ha a mérés előtti időkben nem nagyon esznek akkor megnézhetjük azt a súlyt. :(

Ma szinte egész nap esett a hó. Hideg is volt, de még ez a kettő sem zárta volna ki a levegőzést, de ez nem olyan porhó volt, hanem vizes, áztató, ráadásul elég jeges szél is fújt, úgyhogy akárhogy is nyekeregtek, nem mentünk ki ma sem. :( Hátha holnap már barátságosabb idő lesz!

12:05-kor kezdtük adni az ebédet. Főztem tésztát, vettem ki pörköltet. Na, már megint pörkölt. Azt hiszem a gyerekek is megunták, pedig szoktam tartani pár nap szünetet, meg a "köret" is változik, de akkor is, én megértem, én is unnám, de mást meg egyszerűen nem hajlandóak megenni, bármit próbálunk. :( (üveges kaján kívül, de már azokat is egyre kevésbé...)
Nem is a kajával van most gond szerintem, hanem azzal, hogy nem szeretnek valamiért a székeikben enni. Viszont a szobában nem ehetnek maguk, mert szétszórják, úgy, hogy mi adjuk kanállal meg nem nagyon fogadják el, az ebédet egyáltalán nem, de ma délután a gyümölcspépet sem ették tőlem, csak úgy, ha odaadtam a tálkát és a kanalat...
Nade vissza egyelőre az ebédhez: Csipegettek pár falatkát, nem ülve, járkálva.. Közben pakolásztak, jöttek-mentek, kb fél adagnyit megettek ketten, utána pedig üres tésztát is, abból talán többet, mint a pörköltesből.
Álmosak voltak, gondoltam majd esznek, ha felkeltek, csináltam 150 ml kaját.. (tej + 1 kanál tápszer).
13 óra körül tettem le Őket aludni, de csak megették a kaját és nem aludtak el.
14 órakor újabb kísérlet, akkor már 120 ml kajával, újabb kudarc. Járkálás, játszás, minden, csak nem alvás. :((
Hamarosan elmentem a gyógyszertárba meg a boltba, de mondtam Apának, hogy ha 15 óráig nem alszanak el, akkor utána már ne engedje, mert akkor este szenvedünk Velük... Nem volt ilyen gondja, mert nem is akartak aludni!

16 órakor már nagyon álmosak voltak, vagyis csak annyiból látszott ez úgy a délután és az este folyamán, hogy jóval többet estek, na és persze nyűgösebbek voltak, pedig a mostani állapotokat már azt hittem nem nagyon lehet fokozni. :(
Megcsináltam a gyümölcspépet, két kanálnyit ettek, majd mindenáron el akarták venni tőlem a kanalat is meg a kaját is, hát odaadtam.. Livike kapásból meg is ette a felét, de Levike is odafurakodott, hiába kapott másik tálkát, másik kanalat, nem volt jó, neki az kellett, ami a Livinél van. :( Azért összességében elég jól megették, nem maradt túl sok. Szerintem máskor is ennyit esznek, csak akkor kevesebbet csinálok, most Apa készítette, színig volt a tálka.
Papa is itt volt egyébként a gyümölcsevés egy részénél, de utána még mennie kellett dolgozni, a köztes időt töltötte itt velünk, amíg várt, hogy hazaérjen az ügyfél, ahová javítani ment.

Telt az idő, játszottunk, volt kb fél óra, amikor olyan jól elvoltak egymással a gyerekek, hogy csak ültünk Apával az ágyon és néztük Őket... :)
Kergetőztek, birkóztak, majd egymással szemben állva, mintegy tükörképként guggolásokat, terpeszállásokat, fél-bukfenceket csináltak, táncoltak kézen fogva és magukban is, mindezt nevetve, jókedvűen, ilyen sokáig még szinte soha nem voltak el egymással verekedés nélkül.. :D
Livikének pár napja van egy elég idegesítő mondása, általában Levire, de ma már nekem is mondta, mintha megszólítás lenne, valami érthetetlen név vagy szó, mikor mi sül ki belőle, pedig mindig mondjuk, hogy Levinek hívják, nem Kaji, Bali, Baji, Banyi, Laji.. stb.. :D Képes percekig kiabálni ezt a valamit, már reggel is ezzel kezdte.. :)

18 órakor kaptak uzsonnát, ma tojásrántotta volt sovány sonkával megsütve, hát.. Livike egyáltalán nem ette, Levike kb a felét...
Livike sajtos bagettet és fasírtot evett, Levike is evett ezeket is.

18:40 körül jött Mama, fárasztotta Őket fürdésig, majd az orrszívás után kiment, viszonylag jól viselték a gyerekek, el voltak foglalva a porszívóval, mert próbáltam kicsit összeporszívózni a szobát, amiben Ők aktívan segítkeztek.. :)

19:40-kor kezdtük a fürdetést Apával. A tegnapihoz hasonló felállásban zajlott minden, rendben ment, nem volt gond.
20 órakor már ágyban voltak, mindketten a sajátjukban, de Levike fél perc után kijött és felment a mi ágyunkra.
Livike hamar elaludt a helyén, Levike pedig a miénken, a film alatt már le is tettem a helyére.
Épp most hallom, hogy nyöszörög, lehet, hogy kell még majd kaja, ha nagyon felébredne vagy nem akarna aludni..
Gondoltam, hogy korán volt az elalvás, nem lesz ez olyan sima este, de azért még bizakodom, hátha nyugalom lesz...
Nem aludtak egy percet sem nap közben, elfáradtak, kidőltek. Mostanra már kipihenhették magukat annyira, hogy akár fel is ébredhetnek, de hátha nem úgy lesz.

Holnap pedig nagy nap lesz, a második születésnap! :)
Mivel még kicsik, nem hiszem, hogy nagyon értenék, hogy mi is az, és azt sem hinném, hogy ennek tiszteletére hű de nagyon jól, vagy másként viselkednének.. :) Mindenesetre lesz köszöntés, torta, ajándékok... remélhetőleg képek is.. :)

Jövök, ahogy sikerül.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)