2011. február 23., szerda

Szerda

Az éjszakánk jól telt, 8 órakor ébredt először Levike, szokás szerint felállt, majd mikor mondtam Neki, hogy jöjjön ki a résen, akkor kijött és látszott, hogy örül, hogy ilyet is lehet. :) Livike is felébredt, Ő egyből jött is kifelé, nem kellett mondani sem. :)
8:30-ra kész is voltunk, rögtön ki is porszívóztam, Livike így is kijött az ágyból, egyikőjük sem ette meg a reggeli tejes tápszert, mert miután kikenték vele a tévét meg az ajtó üvegét és mindenhova módszeresen fejjel lefelé tartva ütögették, elvettem.
Apa ma is 10-re ment dolgozni.

10 órakor csináltam egy szendvicset, persze szándékosan Nekik, így legalább megeszik. :) Sajnos több, mint fél óra kell hozzá, siettem volna, hogy az ebéd is kész legyen időben, de tudtam, hogy ha előbb odateszem főni a kaját, akkor nem bírják ki, itt visítoztak volna amíg nem tudok bemenni. Abból pár perc is nagyon soknak tűnik. :( Ahogy megérzik a készülő étel illatát, rögtön beindul a nyammnyamm-effektus, általában keksszel vagy ropival szoktam ezt orvosolni. :D Most nem így akartam, azért kezdtem a szendvics etetéssel. Utána nem is kiabáltak a kajáért, de minden másért igen, na meg a szokásos függöny húzogatás/tépés, ágyon rohangálás, ajtó ki-be csukogatása/lökése a Livi ágyából... stb. Szóval elég nehéz volt ez az időszak, de túléltük. :)

10:30-kor kezdtem el a kaját, öregtarhonyát főztem, de most rendes mennyiséget és viszonylag normálisan, szóval volt benne kolbász is, kevés hagyma is, "felnőttesen" csináltam, nekem persze hiányzott egy kis csípősség belőle, mint régen ahogy csináltuk, de azt nem tettem bele a gyerekek miatt.
Valami ritka lassan fővő tészta volt ez a mostani, délre lett kész... :(
Pontosabban kicsit előbb, mert délben már kint voltunk a gyerekekkel az udvaron.
Mama jött ki segíteni, 25 percig voltunk kint, előszedtük a fél homokozószettet, vagyis csak a lapátokat, mert most a föld módszeres ki- és visszapakolása a virágládába a sláger, ahhoz kellett a lapát is. :)
Elég hideg volt, de nemsokkal később, amikor a fodrászhoz mentem, mégjobban lehűlt, valami jeges szél fújt... :(

12:30 körül kezdtük adni az ebédet. Itt a székeikben megint nem sokat ettek, Livike evett volna, de ahogy Levi felállt és kikéredzkedett Mamához, Ő is ugyanezt csinálta, úgyhogy bementünk a szobába és ott ettek tovább. Először a kiskocsin (a takarítós.... átminősült kisasztallá:D )ettek, majd bevittem a székeiket és úgy folytatták, bár ebből nem szeretnék rendszert csinálni, mert a szőnyeget nem olyan könnyű felsöpörni, mint itt a járólapot.

13:10-kor csináltam egy kis tejes löttyöt és mehettek aludni.
Persze nem aludtak el, én is mérgelődtem egy sort, mert most kivételesen én rántottam le a szekrény polcát, amikor a legjobban sietnék, még pakoljak is. :(
Mama bejött, szinte tudvalevő volt, hogy nem fognak aludni...
Így is lett.
Amikor 16 órakor hazaértem ott tartottak, hogy Livike előtte nem sokkal aludt egy negyed órát Mama karjában majd az ágyon, mert már szinte kidőlt.. Levi pedig semmit.
Gyümölcs evés folyamatban volt, ettek krémtúrót is, amiből ma repetázhattak, mert én is adtam egy dobozzal 19 órakor, nem tudtam, hogy már kaptak ma olyat. :)
Mivel hazaértem, Mama kiment, mert sok dolga volt még amúgy is, de később visszajött, majd megint kiment mert elmentek Papával vásárolni, én már nem is tudom mi mikor volt, de nincs is sok jelentősége. :))

Uzsonnára szendvicset adtam most is, szerintem így többet esznek, még ha ketten esznek meg egy zsömlét, akkor is, mert a székeikben mostanában nem igazán hajlandóak enni. :( Kenyérfélét meg főleg, max sonkát, azt meg így is megeszik a szendvicsben. Megint 40 percig tartott. Nem értem, miért kell közben rohangálni, játszani, miért nem lehet szépen, gyorsan, vagy legalábbis normális tempóban megenni a kaját, ha már idekint nem hajlandóak rá. :(

19 óra után jött Mama, 19:40 körül kezdtük a fürdést, addig ment a játék, a nyekergés is persze, mert álmosak voltak már nagyon.
Majdnem elfelejtettem, hogy Levike 17:15-kor elaludt a szoba közepén, a szőnyegen fekve. :) Nézte a mesét, egyszercsak azt láttam, hogy alszik...
Nem akartam hagyni, mert akkor sosem alszik el este. Feltettem az ágyra, hogy mégse a földön legyen már, de egyből nyekeregni kezdett. El is aludt, nagyon nem volt szívem piszkálni, de a kezéről levágtam a körmeit.. :) Utána jött Livike és rámászott, én puszilgattam, beszéltem Hozzá, szóval közös erővel felébresztettük úgy, hogy ne legyen rossz kedve, ne visítson, ne sírjon. :)

A fürdés rendben zajlott, Livikét megfürdettem, Mama törölte, öltöztette. Levikével ugyanez volt a helyzet.
Mindketten a mi ágyunkon kezdték az estét.
Livike hamar elaludt, először szépen a helyén volt, de kijött, átment Levi ágyába, elvette a kajáját, utána azt ette végig, Levi pedig a Liviét. :)
Levikének kétszer kellett repeta, de most már Ő is alszik kb 22 óra óta.
Livikét már korábban letettem az ágyába, hamarosan követheti a példáját Levike is.

Ennyi lenne mára, holnap jövök ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)