2011. február 21., hétfő

... és a folytatás

Livike 14 órakor ébredt. Előtte is felsírt már egyszer, de szokás szerint nem rohantam az első nyekkenésre, vissza is aludt. :)
Levike kb 10 percig alhatott még, tett róla a Lány, hogy felkeljen. Nem visított, jó kedve volt, csak odament piszkálni, kivette a cumisüvegét, majd beadott egy db almát, ilyesmi. :))) Livike már az ágyból meglátta a pelenkázón az almát, amit nem ettek meg ebédnél, nem vittem ki, hogy majd jó lesz még az. El is kezdte enni és úgy gondolta ebből Levike se maradjon ki. :)
Levike is jókedvűen ébredt, pedig tartottam tőle, hogy nyűgös lesz, mert nem aludta ki magát, hisz mégiscsak kb másfél órát - sem - aludt.
Ahogy kivettem, nem tágított tőlem, szinte szerelmesen bújt belém.. :D Úgy bírom ilyenkor, bújik, puszil, vigyorog, huncutkodik... :))
Rajzoltunk, kirakóztunk, majd azért volt vita is a rajztáblán, ami azt hiszem napok kérdése és tönkre megy teljesen, már három helyen el van repedve a műanyag. :(

Mivel az almával jól elszórakoztak, nem is volt eszemben a gyümölcs adása, de azért 17 óra előtt megcsináltam, majd Mama lejött, hogy el tudjak menni a boltba, mivel Apa még nem ért haza, hiába volt reggeles. Amíg öltözködtem befutott Ő is, így Mama ki tudott menni, miután megetette a gyümölcspépet és még az Apa által hozott friss, meleg pogácsából is ettek. :)
Innentől kezdve végülis egész este ettek, pogácsát, kiflit, sonkadarabkákat, majd joghurtot is, teát is, úgyhogy külön, kiülős uzsonna/vacsora ma nem volt. Sokkal jobban ettek így szerintem, mint ha kiültettem volna Őket a székeikbe.

Livike ma este többször megmutatta, hogyan is kell bemenni Levike ágyába. Nem beesik, beereszkedik! Feláll az ágy végére, átveti a lábát, megkapaszkodik egy kicsit a falvédőben/hosszabbítóban, de csak egy pillanatra, és már lent is van Levi ágyában. Nem tudom hova kellene átdugni azt a kábelt, nincs máshol konnektor, a tévé meg a hifi arról kapja az áramot. :( Nem csimpaszkodik bele, de azért jobban szeretném, ha hozzá sem nyúlna. :(
A kimászást is megtanulta elég hamar. Azt úgy csinálja, hogy a mi ágyunk végére felteszi a lábát a rácsok között, felhúzza magát - derékig ér akkor már a kiságy teteje - átvetődik, nem fejre esik, hanem kapaszkodik, a lábát már irányba helyezi és úgy érkezik hasra az ágyra. Persze ha ott fekszik Apa, vagy van ott párna, akkor könnyebb. Ezt sem szeretném, ha rendszeresen csinálná, mert azért könnyen elszámolhatja magát és akkor vagy a földre esik, vagy rosszul érkezik az ágyra és akkor jajj. :(
Levike MÉG bemenni sem tud, csak nyávog, hogy tegyük már akkor Őt is be...
Szerintem idő kérdése, hogy eltanulja Livikétől. :((
Sürgős megoldás kell... Az ágyunkat arrébb nem lehet tenni, mert egyrészt szerintem veszélyesebb, ha van 10 cm hely a két ágy között, másrészt a szekrényajtó a másik oldalon így sem akar kinyílni, annyira kevés a hely. :(
Este ahogy porszívóztam - mert szörnyű morzsálást csináltak a kajával - Livike ment is befelé Levi ágyába, Levike pedig a porszívót ment szerelni, csak remélhetem, hogy nem lesz menet közben zárlatos, vagy valami, mert feszt piszkálja, húzgálja a zsinórt, stb. :((
Miután kiszórakozta magát a porszívóval, következhetett az orrszívás. Akkor már nem vigyorgott, inkább sírt, tiltakozott, de nem érdekelt - és nem vagyok szívtelen, én is nagyon tudom sajnálni olyankor -, muszáj volt megcsinálni, ki is jött elég sok váladék, levegőt kapni azért nem hátrány.

Amúgy elég jók voltak, játszottunk, hamar eljött a fürdés ideje.
19:40-kor kezdtük, Livikét Apa fürdette és törölte, Levikét én.
20 órára kész voltunk, Levike a mi ágyunkon, Livike a sajátjában volt. 20:30-ig ott feküdtem a Lány mellett, addigra aludt el. Levike már korábban elaludt.
Mégis egy negyed óra múlva jött, hogy kaja kell Neki. Felébredt volna?:))) Vagy addig sem aludt, csak annyira nézte a tévét? Nem tudom. :D
Mindenesetre 120 ml-t kapott még és azzal már elaludt.
Még nem tettem le a helyére, de nemsoká eljön az is, úgyis mennem kell már nekem is aludni...

Ennyi lenne mára, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)