2011. február 26., szombat

Még mindig a kétévesekről... :) + a napi összefoglaló

Az előző bejegyzésben már nem tértem ki konkrétan a gyerekek szülinapjának megünneplésére, de majd most írom azt is, sorban, ahogy szoktam a napi dolgokat is írni. :)
Kezdjük azzal, hogy éjjel minden rendben volt.
Levike korán, már 6:30-kor fent volt, sajnos nem aludt vissza közöttünk sem, de csendben elvolt, játszott, jött-ment. Apa fel is kelt, ment vásárolni, én próbáltam aludni még, de nem igazán sikerült, mert azért annyira nem volt csendben Levike... :D
Livike egy órát ráhúzott még, Ő 7:30-kor ébredt, halkan kislisszant az ágyából, már levetett hálózsákkal, tehát anélkül, jött oda hozzám, köszönt, hogy "szia anya", nem "aja" volt, hanem szépen mondta, és lenyomott egy puszit. :)))
Kicsit még lustálkodtunk, de 8 óra előtt már felkeltem és készítettem a dolgokat, a mérleget is, mert ugye ma súlyt is mértünk, ahogy már írtam korábban.

8:30 körül lettem kész mindennel, Apa is hazaért, el is kezdte csinálni az ebédet, úgyhogy nagyrészt egyedül voltam délelőtt a gyerekekkel.
Takarítottam, kicsit tovább tartott, mint máskor, mert kipakoltam mindent innen a konyhából is, hogy normálisan fel lehessen mosni, nem csak úgy sitty-sutty akartam feltörölni, mint máskor.

A gyerekeket 11:40 körül vittük ki levegőzni, akkor tudott már Apa is kijönni, már csak a rántotthúst kellett kisütni, a fele már annak is kész volt addigra.
Volt szánkózás, járkálás, a lényeg, hogy 20-25 percet tuti kint voltunk. Nem tudom mennyi volt az idő, de lehet, hogy még többet is voltunk...
Miután nagynehezen bejöttünk, mert persze nem akartak, átöltöztünk és mentünk be Mamáékhoz.
Úgy volt, hogy előbb eszünk, de a gyerekek meglátták az ajándékaikat, onnantól kezdve kicsit hagyni kellett Őket játszani, örülni, hiába voltunk már nagyon benne az evés és alvás időben, ilyenkor nem számít semmi.. :D
Mamáéktól kaptak kismotort, azt a műanyag, lábbal hajtós félét, ami nekik eddig még nem volt, de már annyira látszott, hogy igényelnék, hogy muszáj volt venni. Nem tudom, ez kódolva van a gyerekekben? Én még olyan kisgyereket nem nagyon láttam, akinek ne lett volna ilyen kismotorja... :D Az ölünkben ülve Levike már nagyon régen "motorozik", mindenre ráül, és megy vele, pl a dömper, a babakocsi, vagy bármi amivel kicsit is tud haladni. Livike is csinálja ezeket, mert miért ne.. :)
Szóval mától vannak motorok is. Tetszett Nekik, egyből ment is az előre-hátra haladás, meg a folyamatos kormány jobbra-balra mozgatás, azt még meg kell tanulni, hogy nem kell mindig mozgatni. :) Livike egyből profin szállt fel és le, Levike még kicsit esetlen néha, vagyis éppen, hogy esik vele, mert úgy akar lejönni, hogy kapaszkodni akar valamiben, és így néha felborul, de estére már elég szépen ment, ha rászóltam, hogy hogy is kell csinálni. (kormányt két kézzel megfogni és úgy felszállni vagy épp le....) Estére amúgy azt is felfedezték, hogy a lámpák, meg a számok, különböző dolgok matricák, és hogy azokat le lehet szedni. Hát.. le is szedtek már párat, eleinte még vissza tudtam tenni, de a végén már annyira meggyűrték és összefogdosták a matricákat, hogy már nem lehet visszatenni. :( Persze a használhatóságot ez nem befolyásolja, csak azért nem gondoltam, hogy ilyen hamar, pár óra után már elkezdik a rombolást, még ha csak ilyen szinten is, mert többet MÉG nem tudtak vele kezdeni. :(( Nagyon remélem, hogy nem is fognak, és megmaradnak a motorok épen addig, amíg méretben jók lesznek!

Kaptak még nyárra papucsot is, klumpa szerű, de szandálnak is lehet használni, gumi (vagy műanyag), szóval hogy legyen ilyenük is, egyelőre nagyon szeretik, komoly harcokat folytattunk este is, meg tisztába tevésekkor is, ha le kellett venni az új lábbeliket. :)) A mamuszokat is a szülinapjukra kapták Mamáéktól még korábban, azoknak valahogy nem örültek ennyire, meg nem is tűrik annyi ideig a lábukon, pedig azért jóval melegebbek, mint a papucs, ami persze a semmitől többet ér így a hideg szobában, ha legalább az a lábukon van. (padlószinten eléggé jön be a hideg, felül hiába fűtünk.:(( )

A szülinapi tortákat is Mamáéktól kapták a gyerekek. Levike egy Micimackósat, Livike pedig egy dalmata kutya formájút kapott. :) Szép torták, finomak is, a Micimackós az gesztenyés töltelékes, a kutyás pedig vaníliás. Méretben elég nagy mindkettő, szóval elvileg egy is elég lett volna, de nem tudta Mama, hogy mekkorák a torták, meg mindenképp két tortát szeretett volna, mint tavaly is, hisz' két gyerkőc van, nem egy. :) Na nem baj, ehetünk tortát egy ideig.. :))

Nem tudom kifelejtettem-e valamit az ajándékok közül, mert általában mindent előre meg szoktak kapni, mindenesetre mindent nagyon szépen köszönünk! :))

Délután tőlünk is megkapták azt a bizonyos zenélős-dudálós-szirénázós-rezgős-egyébhangokat adó kormányt és a nagy gyöngyfűzőt, amiket még múltkor, Livike névnapja előtt vettünk, csak megtartottam a szülinapjukra, hogy ne mindent egyszerre kapjanak már meg... meg egyébként sem tudtam volna mit kitalálni, mivel megvesszük ami kell akkor, amikor kell, nem várunk ünnepekre.

12:45 körül kezdtünk ebédelni. A gyerekek nem nagyon ettek, inkább csak tésztát meg zöldségeket a levesből, majd egy kis rántotthúst is, Livike pedig főként az uborkasalátát szerette nagyon.. :) Álmosak és nyűgösek is voltak, felálltak a székeikben, főleg Levike, de Livike is kedvet kapott, miután látta, hogy mit csinál a tesó... :(
Amikor már nem maradtak, elengedtük Őket, hadd menjenek...
Persze a motor volt az érdekes már evésnél is, azzal jöttek-mentek egész délután, egyelőre még csak bent, az udvarra még nem vittük ki a járgányokat.

A tortákra ebéd után került sor, ettünk is, a gyerekek is ettek valamennyit, de a vége felé inkább már csak szétkenték... Ittak kubut, játszottak, az idő pedig telt.. nagyon is gyorsan, már 14:15 volt, amikor kijöttünk, hogy aludni sem ártana ma azért valamit, attól, hogy szülinapjuk van..! :)
El is aludtak szinte rögtön. :)
Livike már 15 órakor fent is volt, nem vitte túlzásba az alvást, de a semminél ez is több volt.
Levike 16:20 körül ébredt fel. Ő aludt Livike helyett is! :)
Játék, motorozás, almaevés, majd egy meggyes joghurt is bement. Annyira néztünk egy rajzfilmet, hogy 18 órakor néztem az órára, gyorsan csináltam is egy bőséges szendvicset, hogy majd azt eszik meg, mert kijönni nem is akartak, annyira lekötötte Őket a motorozás meg a mese is. Úgyhogy a motoron ülve ették meg falatonként a zsömlét... Majdnem egy órán át. :((
Utána még ettek egy krémtúrót, ment a tea és a kubu is, majd 19:45-kor hozzá is kezdtünk a fürdetéshez. Ma is rendben volt minden, Apával fürdettünk a szokásos felállásban.
20:10 körül kész is voltunk, Livike elég hamar elaludt, Levike kb 22:30 óta alszik, de még nem tettem le a helyére. Majd nemsokára. :)

Ennyi lenne mára, a képek még nincsenek nálam, de majd hamarosan teszek fel. (remélem)
Holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)