2011. február 18., péntek

Rosszabbul is végződhetett volna - avagy Levike esése a kis székkel....:(

Mindjárt írom ezt is... de előbb folytatom, ahol abbahagytam délután az írást:
Majdnem igazam lett, Livike 14 órakor ébredt, rá két percre Levike is fent volt, úgyhogy ennyit a délutáni alvásról. Nem panaszkodom, másfél óra azért megvolt. A semmitől több. :)
Játszottunk, majd 15 órakor már kapták is a gyümölcsöt, a felét ették meg kb. Teát is ittak, kirakóztunk, rajzoltunk, stb.
Telt az idő...
Mama 16 óra körül jött be, hogy itt marad amíg elmegyek a boltba.
Behoztam a kis asztalt és a székeiket is, hogy majd rajzolnak "rendesen" papírra ceruzával, mert mióta csak az egyik mágneses tábla üzemképes, folyton összevesznek rajta.
Persze Levike mint aki be van sózva rohangált össze-vissza, 1 mp-ig ült meg kb a kisszéken..
Pár perc múlva esett akkorát..! Hanyatt, szinte beesett a tévé állvány alatti polcba. :( Mama felkapta, persze pár mp eltelt, mire egyáltalán levegőt vett Levike, de ezt máskor is így csinálja, ha nagyon sír vagy hisztizik... Mindenre gondoltunk hirtelen, hogy beszakadt a feje, betört a koponyája, stb... Sérülés nincs rajta, egy pukli lett a fején hátul, fent... Rögtön tudta, hogy mi történt, elmagyarázta, na meg a telefonteszt is pozitív lett. (sokaktól hallottam már, hogy ha a picit valami éri, akkor oda kell tartani elé a mobilt.. hogy arra mit reagál, mert azt általában szeretik, és ha érdekli, ha nem sír, akkor nagy baj nem lehet...)
Figyeltük a mozgását, éberségét, hogy nincs-e látványosan rosszul... szerencsére a netes leírások alapján a koponyatörés/repedés és társai kizárhatók, ha valami komolyabb baja lenne, mondjuk belső vérzés vagy akármi, akkor csak lenne tünete...!
Ami miatt megijedtünk az elején, hogy ugyebár nem olyan szabályos Levike feje, - kié az... - de most minden kis gödröcske, eltérés annyira feltűnt, pedig azok máskor is ott vannak biztosan, csak nem figyeljük. Nem puha, (törésnél elvileg az...), nem is kapkodta el a fejét, tűrte, hogy nézegessük, simán rá is fekszik... A kedve jó, vidám, élénk, csak ugye most még jobban óvtuk, hogy nehogy elessen megint... Nincs a szeme alatt vérömleny, nem folyt színtelen váladék az orrából/füléből, nem hányt... Ezek mind tünetek lennének. Nem vagyok egy orvoshoz rohangálós típus, de az elején megfordult a fejemben, hogy talán el kellene vinni... Azt gondolom mégis, és Mama is ezt mondta, pedig Ő ha lehet még jobban aggódós típus, hogy várjunk, mert szerinte csak a nagy ijedtség, meg hát azért esett is egy jókorát, várjunk, ha bármi baj lenne, akkor azonnal megyünk. Mindenre figyelünk, megyünk ha bármiféle szokatlant tapasztalunk.

Még este 19 óra után is szépen elmagyarázta Papának is, hogy mi történt, mutogatott oda a polchoz, meg hogy hol ütötte meg.. emlékezet kiesése sincs szerencsére. Jó lenne, ha egy életre megjegyezné, hogy nem rosszalkodik. :((
Amúgy addig szédelgett, pörgött-forgott, hogy még este esett még egyet, akkor a homloka pirosodott be... Nem elég egy napra egy ütés a fejére? :(( Nagyon nem zavartatta magát amiatt sem.. A szédelgés játékból volt, szokásuk a szoba közepén meg körbe-körbe a zenére táncolni, forogni, mint a felhúzott búgócsiga... Máskor is elesnek, csak nem ilyen szerencsétlenül.. szinte ugyanoda a tévé állványhoz esett. Szerencsére nem az élébe. :(

17 óra is elmúlt, mikor elindultam a boltba, Levike akciója kissé felborította az időt és a lelkiállapotunkat is. :((
Megették a maradék gyümölcsöt közben, majd 18 órakor kaptak uzsonnát.
Ma is melegszendvicset csináltam, volt még a tegnapi krémből.
Ma jobban ették mindketten. 2,5 szeletkét ettek meg fejenként. :))
Miután bementünk a szobába, ittak teát, majd indult a szokásos esti vadulás, Levikére persze 6 szemünk volt, miután Mama és Papa is bejöttek. :)) (mégis elesett megint...)
Gyorsan elszaladt az idő.
19:45-kor kezdtük a fürdést.
Ma nekem csak ágyaznom és pakolnom kellett. :)
Livikét is és Levikét is Papa fürdette, Livikét Ő is törölte. Olyan fura volt, hogy szépen tűrte, hogy fürdesse Papa, azt is, hogy kivegye a kádból, vigyorgott, szépen ült a törölközőn is, tűrte, nem ugrált, nem visított.. Mintha kicserélték volna a Lányt! :) Szerintem szokatlan volt Neki, hogy Papa végzi most ezeket a dolgokat. :) Levikét már Mama törölte meg.

Levike a mi ágyunkon aludt el, Livike a sajátjában.
Nyugi van, remélem így is marad és nem lesz semmi az éjjel.

Közben már Apa is haza ért, Levikét most tettem le az ágyába. Remélem holnap sem jön már elő semmiféle tünet és elfelejthetjük ezt a "kis balesetet".
Tudom, fog még nagyobbakat is esni, de bennem mindig rémképként jelenik meg az olyan, hogy pl betöri a fejét vagy bármi komoly sérülés lesz bármelyikőjüknek is és rohanni kell az ügyeletre. Biztos, hogy nem fogjuk megúszni, de ha lesz is ilyen, minél később, annál jobb! De inkább soha ne legyen!
Így is túlféltem Őket.. legszívesebben a kezüket sem engedném el amikor kint vagyunk, hogy nehogy elessenek. Persze ez nem kivitelezhető, mert nem engedik fogni, egyben is van a gyomrom mindig... Szerencsére tudnak "jól" esni, de mindig jöhet egy rosszul védett, fékezett esés, amiből baj lehet. :( Ezt a mait nem lehetett védeni, lévén hanyatt történt a székkel együtt. :(

Na jólvan, nem nyavalygok tovább, örüljünk, hogy megúsztuk, legalábbis remélem, hogy igen. Fokozottan figyeljük a viselkedését, reakcióit, stb...

Megyek, mert még le is kell tusolnom, aztán aludni sem ártana már.
Holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)