2011. február 24., csütörtök

Csütörtöki összefoglaló

Próbálom röviden. Megint... :)
Éjjel minden rendben volt. Levike 7 órakor ébredt, kivettem, mert nem jött ki az ágyból magától, majd közöttünk még aludt 8 óráig. Livike is akkor ébredt, kicsit még elvoltunk majd rendbe tettük Őket, kiporszívóztam, stb.
9 órakor már vittem is a jó kis sonkás szendvicset, hadd egyenek, de most csak a felét ették meg ketten. :( Később is próbálkoztam vele, akkor sem kérték, Hát nem baj, a fele is több, mint a semmi, ami eddig volt délelőtt.
Apa elment vásárolni, közben jött a Dédi Mama is, kicsit játszott a gyerekekkel, de 11 óra körül már ment is.

12:20 körül kezdtem adni az ebédet. Ma nem mentünk ki levegőzni, mert esett a hó és nagyon hideg is volt... ezért húztam az időt a kajával, mert ha a szendvics nem kellett, gondoltam nem nagyon éhesek még, egy fél üveg kubut is megittak még délelőtt. :)
Ma is az öregtarhonyát kapták feljavítva egy kis sült csirkemellel. Levike bent a szobában evett Mamával, Livike pedig itt kint velem az etetőszékében. Vagyis egyedül evett, de itt voltam Vele. :) Közben Apa hozott be fasírtot, épp akkor lett kész, persze onnantól kezdve nem kellett a tarhonya, Livike megevett egy fél fasírtot, majd egy túrórudit is, de miután bementünk a szobába ott még evett tarhonyát is. :)

13 óra körül tettem le Őket aludni, persze rögtön kijöttek az ágyból, de Livike vissza is ment hamarosan és el is aludt (13:30 körül). Levike csak 13:45 körül aludt el, akkor is Livike előtt a földön... Körbepárnáztam, betakargattam, de egy kis idő után betettem az ágyába, mert mégis úgy gondoltam hideg lesz ott a földön... Akkor már elég mélyen aludt ahhoz, hogy ne ébredjen fel a mozgatásra.
Livike volt fent 14:30-kor, de még visszaaludt, következőleg 15 órakor ébredt, akkor már kipihentnek tűnt, szépen kijött az ágyából és onnantól kezdve nem hagyta Apát, aki épp akkor akart aludni egy kicsit. :)
Levike 15:20-kor ébredt, amit már nem bántam, mert sejthető volt, hogy hosszú lesz így az este.

Elég nyűgösek voltak, veszekedtek, verekedtek ma is elég sokat, meg csinálták a szokásos rosszaságaikat is. :(
16 óra után ettek gyümölcspépet, majd 18 óra körül itt kint a székeikben rántott csirkét és fasírtot ettek, a szobában pedig teát ittak.. :)
Kaptak egy kis somlóit is, amit Apa csinált ma... Levike nem nagyon ette, ami mondjuk nem annyira baj, Livike még ette volna, de azért van egy határ, amire azt mondom, hogy elég az édességből... így is Apa adta, és bár nincs benne semmi "rossz", mert frissen sütött piskóta, csoki és vaníliakrém, mind sk gyártmány, nem gyári por, még a tejszínhab is rendes, nem a fújós fajta.. mégis én nem nagyon szeretem, ha ilyeneket esznek. Attól félek, hogy utána mégkevésbé sem eszik majd meg a rendes kaját, már így sem nagyon. Gondolom nem a néha adott gesztenyepüré meg ilyenek miatt, de persze hogy ez finomabb, jobb, már ismerik, akkor ez kell és nem az, ami tényleg fontos lenne. Annyit elértem azért Apánál, hogy előbb egyenek rendes kaját, Ő már a gyümölcs után adni akarta. :D

Fürdésig elvoltunk, 20 órakor kezdtünk hozzá, mert addig nagyon elemükben voltak, jó kedvük volt, hát hadd szaladgálják ki magukat még fürdés előtt, ne utána randalírozzanak itt alvás helyett.
Livikét Apa fürdette és öltöztette, Levikét én kezdtem, de Apa törölte, öltöztette, én ágyaztam, pakoltam.
Mindketten egyből a mi ágyunkra feküdtek. Ezzel nem lenne semmi baj, ha ott is maradnának és aludnának, de persze ez nem így van. Főleg akkor nem, ha ketten vannak kint.
21 óra körül Livikét rávettem, hogy feküdjön az ágyába, odafeküdtem mellé, jól el is volt, majdnem elaludt. Aztán mégis kijött. Mindketten levetkőztek, játszottak, repetát kértek többször is, majd egyszercsak Livike fogta magát és bement Levi ágyába, gyorsan elcsente az épp akkor Levikének készített repetát és bevonult enni, majd hamarosan el is aludt. :)) Mikor már 10 perce kerestem Levi üvegét, hogy nem igaz már, hogy hova tette el ilyen gyorsan, de Ő is csak széttárta a karjait, hogy "nyammnya eeeeeee" magyarul nem tudja hol van, akkor néztem be a Lányhoz és láttam meg, hogy Nála van. :D Kapott Livike üvegébe kaját, majd 23 óra körül végre elaludt. Livike 22:30 körül vonult be aludni, Levikét nem rég tettem le, most jobb híján a Livi ágyába. Át akartam tenni Livikét, hogy ha éjjel felébred, nehogy megijedjen, hogy nem tudja hol van, vagy valami, de Apa azt mondta hagyjam. Hát igazán kíváncsi leszek az éjszakára, lesz-e vándorlás, mondjuk majd reggel - jó esetben nem éjszaka - arra ébredünk, hogy egymás hegyén-hátán alszanak, mert valamelyikőjüknek eszébe jut, hogy hol a helye. :D

Ennyi lenne mára, holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)