2011. február 22., kedd

"Új" ágyak :)

Mivel egyre veszélyesebben közlekedett Livike be-ki Levi ágyába, így este Papát megkértem, hogy szedjen ki két-két rácsot az ágyak elejéből, hogy tudjanak közlekedni a gyerekek, de legalábbis nézze már meg, hogy kiszedhetőek-e a rácsok, vagy fűrészelni kell hozzá.
Nem kellett fűrész, csak egy imbuszkulcs, kicsit szét kellett szedni az ágyat és úgy kivehetőek lettek a rácsok. Mindkettőjük ágyából, középtájon lett kivéve két rács.
Az újdonság varázsa hatott is, még most sem alszanak, de legalább már a nagy ágyon fekszenek mindketten, Apával.
20:30 óta én sikertelenül próbáltam elaltatni Őket. :(
Az egy dolog, hogy Levike a mi ágyunkra kéredzkedett, máskor is így van. Livike szépen elvolt a sajátjában, de utána rájött, hogy ki is tud jönni, úgyhogy meg is tette, hiába feküdtem mellette a macin.
A filmet úgy néztük, hogy Ők a nagy ágyon feküdtek, én pedig a macin :))
Utána viszont jött a nagy dorbézolás, rohangálás, ágyneműk lehajigálása, bodyra vetkőzés, ágyakba be-ki rohangálás...
Nem is tudom hogy hányszor öltöztettem vissza Őket, próbáltam a normális állapotokat helyreállítani, mindhiába. :(
Repeta is kellett már párszor, pedig délután ettek is elég rendesen.

Most, hogy így visszafelé haladok, még annyit azért leírok a délutánról, hogy amikor utoljára írtam, hogy Levike ébredezik, akkor még nem kellett bemennem, visszaaludt.
Hamarosan Livike ébredt, de Őt vissza tudtam még altatni, következőleg - és végleg - Levike ébredt elsőnek 15:30-kor, majd pár perc múlva Livike is.
Délután elég jók voltak, leszámítva a nyekergést, a semmi sem jó hangulatot, na meg a folyton ágyba be és kimászkálást, valamint Levi kínlódását, hogy Ő is menne, de nem tud.

16 óra körül megették az ebédmaradék sütőtökpürét, majd 17 órakor gyümölcspépet is ettek, utána még 18 óra sem volt, amikor jött Mama, hozott pizzás csíkot, abból keveset ettek, de sonkát és zsömlét, valamint pritaminpaprikát azt ettek elég jól, egy részét a székeikben, a többit a szobában.
18:30 körül jött be Papa is, utána hamarosan következett az ágyátalakítás, jól el is telt az idő az újdonság felfedezésével. :)
Tanítottuk, hogy úgy kell ügyesen kijönni, hogy előbb a lábukat tegyék ki ülve, de azért legtöbbször még fenékkel előre közlekednek. :D

19:30 körül Mama bement, mert már nagyon éhes volt, vissza sem jött, de Papa itt maradt és segített fürdetni a gyerekeket.
19:55-kor fogtunk hozzá.
Livikét Papa fürdette és öltöztette is, közben én Levikét fürdettem, majd Livikét én tettem a helyére és Papa törölte, öltöztette Levikét is.
Megágyaztam, elpakoltam. Minden rendben volt.
Kb 10 percig minden úgy ment, mint máskor, utána kezdődött a felfordulás azzal, hogy Livike is kimászott. Majd egy következő nyugis állapot azért "borult", mert Levike kitúrt engem a maciról, ami nem baj, mert máskor is aludt már el ott, de Livike nem tűrte meg ott, pontosabban azt akarta, hogy én is legyek ott, ketten pedig nem férünk, így utána inkább kimászott Ő is és kezdődött minden elölről.
22 óra után ahogy Apa hazaért, viszonylag normális körülmények között voltunk, leszámítva az én idegeimet... :D Mindketten a mi ágyunkon feküdtek, mellettük én is, ették a kajájukat, néztük a tévét.
Miután kijöttem, természetesen felkeltek, de ahogy Apa bement hamarosan el is aludtak mindketten. Vagy nagyon kifáradtak már ekkorra, vagy még mindig Ő a jó "társ" alváshoz. :))

Ennyi lenne mára, holnap jövök valamikor. :) (A délutáni alvásidőben biztos nem, mert 13:30-ra megyek fodrászhoz végre így majdnem három hónap után...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)