2011. február 26., szombat

A 2. születésnap :)

Ez a nap is eljött, pontosan ma két évesek a gyerekek.
Külön hónapfordulós bejegyzést sem fogok írni, hisz' nem sok új dolog van, a régi kategorizált rendszernek már nem sok haszna, inkább leírom most úgy nagyjából, hogy mi is a helyzet. :)

Először is kezdjük a reggeli súlyméréssel, amivel már megint nem vagyok valami elégedett. :( A méréssel nincs baj, az eredményekkel annál inkább. :( Bár a saját, előzőleg mért súlyukhoz képest mindketten gyarapodtak, mégis bőven alatta vannak az ilyenkor megszokott értékeknek. Szerintem. De szerintem mások szerint is.
Tehát az adatok ma reggel:
Livike: 10400 gramm,
Levike: 10320 gramm, mindketten nagydolog előtt.
Nem írtam el, Livike a nehezebb...
Háromszor is újramértem mindkettőjüket, de pár nap múlva ismétlünk, volt már így, hogy következőleg teljesen mást mértünk, mint előtte.
(Valamelyik kedden a védőnőhöz is el kell menni a két éves státuszvizsgálatot megejteni, csak még nem tudom mikor...)
Persze látszik is, hogy Levike soványabbnak néz ki, főleg meztelenül, de ha felemeljük, vagy pl ránk ül, stb.. akkor Ő tűnik nehezebbnek. Mondjuk egész nap meg nem állnak, enni nem nagyon esznek, mitől is híznának.. :(

A beszédfejlődésre nagyon kíváncsi leszek, szerintem hamarosan beindul a szóáradat, nagyon mondják már a magukét, zömében még érthetetlenül, de azért van már elég sok értelmes szó is. Szám szerint nem tudom mennyi, mire megyünk a státuszra, nagyjából össze kell számolnom, mert azt hiszem kérdezik, hány szót mondanak érthetően:)
Ma már többször szólította Livike Levikét "Lavi"-nak. :)) Majdcsak meglesz már a
rendes neve is. :))
Szintén ma volt, hogy Livike nyomkodta bent Mamáéknál a billentyűzetet, mondtuk, hogy nem szabad, stb.. erre Levike elé állt, elkezdett magyarázni, rá is kiabált, de úgy, hogy Livike sírni (=hisztizni) kezdett, pedig hozzá sem ért. Nem tudom mit mondhatott Neki, de biztos megértették egymást. :D
Megértetik magukat, ha nem is mindig értelmes szavakkal, akkor mutogatással meg halandzsával. Mindkettőjük részéről megy a kőkemény hiszti, ha valami nem úgy van, ahogy épp azt Ők elképzelték. :( Az utánzás is jelen van, egymást is utánozzák, sajnos a rossz dolgokat is, de bennünket is. Levike nagyon szeret takarítani, törölgetni, porszívózni, kis házias fiú létére. :) Livike is csinálja ezeket, de jobban Levikére jellemző.
Ha kérek valamit, odahozzák, sőt, ha nem találok valamit, mert pl nem látom hol van, vagy nem tudom hova lett eltéve, akkor megmutatják. :) Csak kérdezni kell. :)
Ha épp nem ellenkeznek, akkor nagyon együttműködőek tudnak lenni. :)

Az evés nem igazán fényes mostanában. Soha nem voltak igazán jó evők, de mostanában még rosszabbul esznek. :( Most már reggel is és este is szinte csak tejet kapnak, 2 kanál tápszer van benne, a délutáni alváshoz és az esti repetákhoz is csak 1 kanállal teszek a tejbe. Délelőtt általában megesznek egy szendvicset vagy valamit, majd levegőzünk - ha ki tudunk menni -, utána ebéd, ami mostanában nagyon egyhangú, mert nem akarnak semmit megenni a csirkemell pörköltön kívül, sőt most már azt sem nagyon. Tésztával, rizzsel, tarhonyával szoktam adni. Ezen kívül esznek még üveges kaját is, 2-3 félét esznek meg belőle csak, a többit ha próbálom adni, meg sem kóstolják. :( Házi kajákból is adunk persze amikor olyan van, amit ehetnek, csipegetnek, de az nem nevezhető igazán evésnek. :(
Délután szoktak kapni gyümölcspépet és/vagy sima almát, narancsot, 17-18 óra körül pedig uzsonna van, sonka, párizsi, szalámi, sajt, kenyér, zsömle, rántotta, bundáskenyér, stb... ezeket is változó intenzitással eszik meg. Joghurt vagy krémtúró szokott még lenni estefelé, majd fürdés után a tejes tápszer. Ebédnél még van desszertként túrórudi, tejszelet, krémtúró.. mikor mi.
Az etetőszékekben nem nagyon szeretnek mostanában enni, pedig nem ártana abban ülni és nem a székben állva, vagy a padlón járkálva, a szobában szaladgálva enni... :(
Inni teát vagy kubut szoktak.

Fogak terén ahogy látom és érzem, nincs változás, mindig 16-16, de a fene tudja, olyan sokáig nem tudok a szájukba nyúlni, hogy pontosan megszámoljam, hány fogacska is van. :( Harapnak! :) Ha teli szájjal nevetnek, akkor szoktam próbálni megszámolni, de olyankor sincs annyi idő.. négyig mindig eljutok, de hogy van-e ötödik fog is egy oldalon, az rejtély. :( Készülődnek, az tuti, mert rágnak mindent, a nyáltermelés is fokozott, nyűgösség is van, amit sokszor arra fogunk, hogy biztos a fogzás miatt, közben lehet, hogy egészen más az oka. Na meg a frontok a másik joker ok, amikor már nem tudunk rájönni, mi lehet a bajuk...

Alvás terén folyamatosan változás van, még így két év után sem tudom azt mondani, hogy pl este 8-tól reggel 8-ig alszanak. Van ilyen is, főleg Livike részéről, de olyan is, hogy éjfélkor még nagyban rohangálnak a szobában. Nap közben egyszer alszanak, de azért havonta van egy-két alkalom, amikor egyszer sem. Este Levike általában a mi ágyunkon alszik el, Livike a sajátjában, de mióta pár napja "szabad utat" kaptak a kiságyaikból (=két rács ki lett véve), Livike is kint alszik el, eddig mindig elég hamar sikerült Neki, utána letettük a helyére. Volt olyanra is példa, hogy Levike ágyában aludt el, ebből kifolyólag Levike pedig az Ő helyén, nem csinálnak nagy ügyet belőle, ha egymás ágyában kell aludniuk. :)

Most ennyi jutott eszembe összegzésképpen, a konkrét napi eseményeket, köszöntést és a többit külön írom, mert már így is elég hosszú lett ez az iromány...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)