2011. február 4., péntek

Péntek eddig

Éjjel minden rendben volt. Levikét 23:30 körül tettem le a helyére, kicsit felébredt, de simogattam pár percig és szépen vissza is aludt. Livikével nem volt semmi gond. aludt reggel 7-ig, Levike is akkor ébredt, úgyhogy a mi alvásunknak ezennel annyi volt. Ahhoz már túl késő volt, hogy kaját adjak, úgyhogy kicsit heverésztünk még, Livike is kibírta egészen 8 óráig, hogy ne vetkőzzön le, utána felkeltem és készítettem a szokásos dolgokat. Apa segített reggel az öltöztetésben, majd kb a kajájuk felénél tartottak, amikor már ki is kellett tennem Őket, mert nem maradtak tovább az ágyban. A kaját majdnem megették utána, de inkább a tévét kenték ki vele, úgyhogy elkoboztam. Ha addig nem kellett, már ne kelljen!

Apa ma 10-re ment dolgozni, - holnap is úgy lesz - nem sokkal utána kihoztam a gyerekeket a székeikbe, és adtam egy kis kakaós csiga szárazabb részéből, amit Livike elég jól evett, Levike csak szétkente, ami volt rajta kis kakaó, az mind a kezén, a tálcán és az etetőszék huzatán landolt. Ettek még egy kis friss zsömlét is. :)
A friss pékáru ma Papának volt köszönhető, aki már korán reggel kiment többek között a Corába is, mert az este Mama látta, hogy van akciós kristálycukor, ami igazából nem is volt se meghirdetve, se akcióba téve, de 219 Ft volt, úgyhogy a tegnapi 20 kg után amit Mama el tudott hozni nagy kocsi híján - mert nem azt vitt be - ma Papa hozott még 30 kg-ot. :) Mégsem 269 Ft vagy még annál is több, mint máshol.
Visszafelé a kisboltból hozott zsömlét és kakaós csigát.

A "nagy" evészet után bementünk, játszottunk, próbálgattuk a gyöngyfűzést is, Levikének már elég jól ment, hármat is felfűzött egymás után, hogy utána leszedhesse. Livike még mindig lefelé szedi azt, amit én felfűzök. Na, majd belejön Ő is. :)
Neki jobban tetszett seregni a fűzővel, amivel majdnem kiverte a szemünket, úgyhogy tényleg veszélyes üzem ez a fűzőcskézés, el is pakoltam, ahogy megunták, ne maradjon elöl.
Rajzoltunk is, na meg Levikére megint rájött a dobálózhatnék, ezért hirtelen össze is szedtem az összes kemény játékot és beletettem egy szatyorba. Itt a konyhában már amúgy is van pár ilyen, pl a babakocsi, a golyós bedobós játék és a porszívó, ezeket is csak akkor kapják meg, ha bent vagyunk... Mondjuk délelőtt is bent voltam, mégis dobálózott. Azt hiszem az volt a baja épp Levikének, hogy Livikét fel merészeltem venni egy kicsit az ölembe, nem Ő volt ott.... erre bedühödött és dobálni kezdett bennünket mindennel, ami a keze ügyébe akadt. :( Az nem számított, hogy előtte fél órán át Ő ült az ölemben.

11 óra után bejött Mama, hozta az új szerzeményeket, amiket a gyerekek szülinapjára szánt, de megkapták előbb, hogy addig se fázzon a lábuk: két mamuszt, az egyik kék, a másik piros. Livike 22-es, Levike 23-as méretet kapott.
Mindkettőjüknek nagy még egy picit, de inkább Levikének... nem baj, menni tudnak benne simán, remélhetőleg még tavasszal vagy nyáron is jók lesznek, ha bírják a strapát és nem mennek szét.. :))
Fel is próbálták rögtön, ebédig itt a konyhában járkáltak, videókat néztünk a gépen, pakoltak, elvoltak.

12 órakor kezdtük adni az ebédet Mamával. A tegnapit kapták ma is, tettem még hozzá rizst, így teljes adagnyi lett mindkét tálka kaja. Livike hagyott egy kanálnyit, Levike megette mindet. :) Megettek még majdnem kettő túrórudit is, ittak gyümölcslét, majd 12:30-kor letettem Őket aludni egy kis tápszerrel.
Féltem, hogy nem alszanak majd el, mert Mama kiment, és ugye azért visítottak, meg előtte már Livike evés közben is elég nyűgöske volt. Ezek szerint csak álmos volt már, mert szinte azonnal el is aludtak, most viszont épp hallom, hogy felébredt valamelyikőjük, talán Levike, de egy nyöszörgésből nem igazán tudtam most megállapítani.
Hátha visszaalszik még...

Itt tartunk most, később jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)