2011. február 13., vasárnap

Rosszcsontok... :)

Amikor írtam, hogy Livike milyen jól elvan... hát igen. Ha túl nagy a csend és a nyugalom, az általában rosszban sántikálást szokott jelenteni. Most is ez volt, bár csak később láttam meg, hogy mit művelt, na meg azért javarészt visszafordítható/helyreállítható károkat okozott.
Hogy mi volt? Valahonnan előhalászta az egyik színes ceruzát, konkrétan a kéket. (Én nem is tudtam, hogy hiányzik egy a dobozból.) Szépen, módszeresen összefirkált vele mindent, amit ért, főleg a fehér felületeket, ami a tévé állványt, a tévét - az nem fehér... - meg a bal oldali szekrényt jelentette addig, amíg elérte. Úgy láttam a falig nem jutott el, ami jó jel, mert onnan nem tudom hogy szedtem volna le. A szekrényekről és egyéb dolgokról nedves ruhával és némi Domestossal lejött a firka.
Az egyik új kirakót is sikeresen kiszínezte, arról nem mindenhonnan tudtam egyelőre letakarítani, a bemélyedéseket módszeresen körbesatírozta. :( A rács sem maradt ki, és mivel "szépen" össze is van már rágva a felső része, így onnan sem tudtam kitakarítani a kékséget. :( Pedig azt valahogy ki kell, mert folyton rágják....
Ezen felül azért rendeltetésszerűen is rajzolt, miután kapott papírt is, hogy valamivel eltereljem a figyelmét a takarítás idejére.
Amikor ott hagytam szépen elvolt a foglalva a kirakóval, majd az ágyon ülve nézte a tévét. Egy ideig...

Levike egyébként ma is két órahosszát aludt kb, most este csak 22 óra után sikerült elaludnia, bár ma nem tojt be, viszont levetkőzött - Livike is, de Ő még korábban - úgyhogy öltöztetés és repeta kaja után szépen elaludt a mi ágyunkon, lassan egy órája már a helyén van és ott alszik. (több az már, 22:20 óta alszik kb a helyén)
Mennem kellene nekem is, de nagyon eltelt az idő, a neten nézelődtem a blogírás helyett.

Végülis sok érdekesség ma sem történt, de már nagyon vártam, hogy vége legyen a napnak, ennyire rég voltak rosszak. Végig ment a nyűglődés, nyekergés, verekedés. Ez már annak mondható, mert pl Levi megüti Livikét, akkor a Lány visszafordul és visszaadja az ütést. Vagy utána szalad, mert nem éri el.. :) Mindezt úgy, hogy ott vagyunk és mondjuk, hogy nem szabad. Aki "kap", az jó esetben csak jön vigasztalásért, egyébként meg megy és kezdődik az "adok-kapok" egy két ütés, vagy legalábbis próbálkozás erejéig. A dobálást már nem is említem, mint ahogy az ágyon rohangálást és ágy végén állást, majd onnan csukott szemmel az ágyunkra vetődést sem. Úgy, hogy ott voltunk mellette. Vagy csak én, vagy Apa is már 16 óra utántól.

16:30 körül kaptak almát és egy kis banánturmixot is amit Apa csinált, de abból nem sokat kértek... 17 óra után gesztenyepürét is ettek, szintén Apa adta... én már nem adtam volna, mert már az uzsonna következett, így ne is csodálkozzunk, hogy alig ettek valamit. :( Persze amikor már meglátták a kezében, nem lehetett megtenni, hogy nem adunk, lett volna akkora hiszti, hogy csak na! Így is volt elég ma.. :(

Közben gyorsan megjártam a Spart is, mikor visszajöttem mindketten a kiságyban voltak, egymáséiban. Néha bekéredzkednek, de akkor meg azt kell figyelni, hogy ne legeljék a falvédőt. Apa mondta, hogy ha fordítva lennének az ágyban, tehát Levike helyén lenne Livike, akkor már nem sokáig lenne akadály a kiságy a Lánynak. Azt csinálta ugyanis, hogy szépen felmászott a mi ágyunk végére téve a lábait, onnan már derékmagasságig ér csak a kiságy rácsa.. - kívülről is szokta ezt csinálni, hogy áll a mi ágyunk végén és behajol a Levi ágyába. Levike erre még nem jött rá, vagyis reméljük, hogy most nem leste el a taktikát, mert onnan azért nagyot lehet esni, ha nem az ágyra, hanem mellé, a kiságy elé esik. :(

Jöhetne már a jó idő, a tavasz, a nyár, mert nagyon kellene a mozgás, kicsi itt a tér, már nem tudják szerintem hova másszanak fel, néha úgy beindulnak, hogy le sem lehet állítani Őket. :( Engem is szeretnek mászókának meg kismotornak használni, bújkálni a lábam alatt, vagy átmászni a hátamon keresztbe...
Nem tudok nyugodtan leülni, mert tuti egyből rajtam vannak. :) Az ágyra meg nem is nagyon ülhetek le... feküdni? Ugyan! Majd éjszaka.. :D Apát legalább engedik feküdni... és úgy másznak rá, meg járkálnak is Rajta, ha hagyja... :)

18 óra el is múlt, amikor kihoztam Őket a székeikbe, hogy egyenek édességen meg gyümölcsön kívül mást is, a Mama által sütött húst kínáltam... Nagyon keveset ettek belőle. :( Sajtot is próbáltam, azt sem kérték. Teát viszont kértek, meg is ittak egy háromdecis adagnyit hirtelen, de azt már bent a szobában. Csinálhattam a következőt.. :))

Fürdésig csak eltelt az idő valahogy, megejtettünk egy orrszívást is, ki is porszívóztam, mert keksz- és almadarabkákkal volt tele minden...

19:45-kor kezdtük a fürdést. Livikét Apa fürdette, törölte, hajat is mostunk ma Nekik, a hajszárítást most is Livike tűrte nehezebben. :(
Levikét én fürdettem, Apa törölte, én pakoltam, ágyaztam...
20:05-re már kész is voltunk, most nem feküdtem Livike mellé, mert bár kérte, de ki kellett jönnöm wc-re, mire mentem volna meg már szépen elvolt, evett, nem hívott.
20:40 körül levetkőzött, ott vigyorgott az ágyában, arra mentem be, hogy nagyon mondogatja, hogy "eeeejnnye!". :)Tudja Ő, hogy rosszat csinált. :))
Simán engedte magát visszaöltöztetni, most nem kellet harcolnunk, szépen evett és hamarosan el is aludt. Levike viszont nem akart, pakolt, jött-ment, dumált... és Ő is levetkőzött. Mivel azt hittem betojt, egyből a pelenkázóra tettem, hogy majd ott öltöztetem. Előtte azért aranyos volt, mert ahogy meglátott, már indult is pakolni, kezdte visszatenni a lerángatott törölközőt, hozta a hálózsákját meg az alvós ruháját. :)) Felöltöztettem, közösen lekapcsoltuk a villanyt, mert nem jó ám úgy, hogy majd én... nem, Neki KELL megnyomnia a gombot/kapcsolót, csak úgy nyugszik meg. :)

Azt hiszem ennyi, megyek is aludni én is, remélem sikerül egész éjjel, nem kell arra kelni, hogy valamelyikőjük sír és kikéredzkedik. Bár... nehogy hosszútávon megszokjuk már, hogy csak ketten vagyunk Apával az ágyban. :)

Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)