2011. február 9., szerda

Villámgyors keddi összefoglaló

Már szerdán, mert elmúlt éjfél.
Levike mellett 22:30-ig ott feküdtem a nagy ágyon, nem akart aludni, akkor hazajött Apa, kijöttem, még mindig nem aludt, pakolt, játszott, de otthagytam. 23 óra körül aludt el magától, most tettem le az előbb a helyére.
Még ettünk, beszélgettünk, most jutottam ide, hogy megírjam a mai napot, vagyis a tegnapit, a keddit.

Nagyvonalakban:
Reggel 7:55-kor ébredt Livike, így mi is. Levike 8:25-kor...
8:35-kor felkeltem, készítettem a cuccokat, felöltöztettük Őket, takarítottam, szokásos dolgok...
Játék, nyűgösség leginkább Livike részéről, ez Nála kitartott egész nap, főleg délután. :(
Apa 11-re ment dolgozni, de ma nem vittük ki a gyerekeket levegőzni, mert köd volt és hideg, nyálas, nemszeretem idő. :(
Délutánra jobb lett, de akkor meg egyedül voltam Velük, azért nem mentünk.. :(

11:30-kor már adtam az ebédet, ma pörköltet vettem ki a fagyóból, tésztát főztem hozzá, ügyesen, jól ették, alig maradt egy kevéske. Desszertnek egy túrórudi is lement, álmosak voltak, úgyhogy délben már le is tettem Őket aludni.
12:25-kor aludtak el, akkor tudtam kijönni és enni.
Ezután bementem Mamáékhoz, el is telt az idő, Mama 13:50 körül indult edzésre, és bár Livike már 13 óra után is volt fent, még visszaaludt, nem jöttem ki, csak 14 órakor, amikor már sírt... A benti gépet rendezgettem, még mindig jön elő egy-két hiányosság az újratelepítés miatt. (nem nyílnak meg különböző fileok, programok, stb., ezeket csinálgattam.)

Livike extra nyűgös volt, sírt, semmi nem volt jó, ha felvettem az sem, ha letettem mégúgysem, ment volna ki, hintázni akart, - nem felejtették el, hogy őszig ott volt a hinta a cseresznyefa alatt, most a szánkón vannak, de ha jön a jó idő újra rendeltetésszerűen lehet majd használni. - cipőt felvenni, menni, de a mamusz az nem kellett, szóval már én is majdnem sírtam, mikor még negyed óra után sem akart megnyugodni. :((( Se a rajzoló, se az építő, se a kirakó nem kellett, de még a hifit sem akarta nyomogatni. :(
Levike is felébredt persze, de Ő szerencsére nyugodt volt, csak féltékenykedett, hogy Livi van a kezemben és nem Ő.
Egyszercsak Livike is megnyugodott, jó kedve lett, bár nem tartott túl sokáig, de legalább ki tudtam jönni, hogy megcsinálom a gyümölcsöt.
15:30 körül kapták meg, egy pici maradt, de azért elég sokat megettek belőle.
Játszottunk, elvoltunk...

17:30 körül jött le Mama, gyorsan elszaladtam a kisboltba, majd 18 óra is elmúlt, amikor kihoztam Őket enni. Párizsi, sajt, sajtos kifli volt a "menü", jól ették mindketten.
Bent ittak teát, 19 óra körül ettek joghurtot is, szépen elkészítettem mindent a fürdéshez, hogy mire jön Mama már csak vinni kelljen Őket a kádba. :)
Persze a kaját sem raktam össze és vizet sem tettem a kádba előre, azt majd akkor, amikor kellett. :)
Mama 19:30 körül jött le, még játszottunk együtt is, negyed óra múlva kezdtük a fürdetést.
Livikét ma én fürdettem, és mivel ma hajmosás is volt, eléggé hisztis lett az amúgyis alap hangulatát tetőzve. :(
Mama törölte, a haját is megszárította hajszárítóval, amit szintén nem szeret a Lány.
Levikét is megfürdettem, Mama folytatta a törölközéssel, öltözéssel, hajszárítással. Levikét nem zavarja a szárító, még szereti is. :)

20:10-kor már Livike mellett feküdtem a macin, Levike a mi ágyunkon volt.
20:40-kor Livike már el is aludt, kijöttem, de nem maradhattam sokáig, mert Levike anyázott, pakolt, dobálózott, vissza kellett mennem.
Néztük a tévét, de csak nem akart elaludni. :(
A folytatást már leírtam az elején...
Most már a helyén alszik, megyek én is az én helyemre.

Apa holnap és utána is 9-re megy dolgozni, ez most a beugrós munkahely lesz.
Lehet, hogy a beugrósból állandó lesz, mert emitt teljesen ellehetetlenítik Őket.. :( Lecsökkentik a fizetést, elveszik a túlórát, - az már előző hónapban sem volt - a kötelező óraszámot felemelik, szóval sok lehetőséget nem adnak Neki és még egy kollégájának. :( Hát ilyenek a kínaiak. :(( Úgy tűnt jó lesz, hogy átvették a szállodát, vagyis megvették, de csak kiütközik végül, hogy ott spórolnak a dolgozókon, ahol tudnak. :(
Szerencse, hogy a beugrós helyen nagy valószínűséggel kell állandóra is egy szakács, de ha mégsem, van még egy-két hely, ami számításba jöhet.
Na majd meglátjuk hogy alakul.
Mindenesetre úgy volt, hogy szerda-csütörtök-péntek-szombat amúgy is szabadnapos lett volna, de most a szerdát és a csütörtököt a beugrós helyen kell dolgozni, utána elvileg itthon lesz, ami jól is jön, mert Mamáék csütörtökön mennek Pestre MÉGSZ-es(Magyar Épületgépészek Szövetsége) rendezvényre ami két napos, plusz még szombaton bowling edzés is lesz Pesten, szóval hülyeség lenne éjszakára hazajönni, így maradnak. A gyerekekkel egyedül lennék, vagyis csütörtökön leszek is, de majdcsak megoldom.
A levegőzést nem fogom tudni, de ha már holnap - azaz ma - sem, akkor hosszú lesz kintlét nélkül. :(

Ennyi lenne hirtelen, röviden.
Jövök, ahogy tudok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)