2010. november 30., kedd

Keddi összefoglaló

Levike megint közöttünk aludt, bár kb 10 percig a helyén is volt, de nem maradt, ki kellett vennem. :(
Reggel Ő ébredt elsőnek 8:15-kor! :) Szokás szerint megkereste a távirányítót, bekapcsolta a tévét és visszabújt mellém. :) (Ha nem találná meg, akkor is be tudja kapcsolni a főkapcsolóval... kétszer nyomja meg és kész:) )

Livike kb 10 perc múlva ébredt, kivettem, most nem vetkőzött le, pedig ez ritka!
9 órakor már készen voltak, ettek.
Takarítottam, stb, telt az idő.
Itt volt ma a Dédi Mama is, jól meglepődtünk, hogy kedden jött a szokásos csütörtök helyett, természetesen nem volt baj, csak fura volt. :))

10 óra körül kb fél órát még tudott a gyerekekkel is játszani, majd elindult, hogy egy korábbi busszal haza tudjon menni.

11 órakor indultunk sétálni, Apa ma is délre ment dolgozni, úgyhogy gyalogosan terveztük a levegőzést. Ma "csak" hideg volt/van, nem volt olyan párás a levegő, mint tegnap.
Az utcán nem volt semmi baj, addig, amíg arra mentünk, amerre a gyerekek akartak! :)
Egyébként visítás, kéz-a-kézből kirántás és elszaladás volt a program, tarkítva egy-két hasraeséssel, amit főképp Levike produkált. Azért is nem engedtem el a kezét, hogy ne törje már magát össze. Nem lett baja, szerencsére megúszta újabb sérülés nélkül. :)))
Visszafelé egy fél kisutcányi részt már kézben kellett hozni Őket, Livike Apa nyakában ült, de ott is visított.. .jött két nő biciklivel, az egyik meg is jegyezte a mellette haladónak, hogy: "Na, ez pont úgy sivalkodik, mint a kisunokám!" :)))
Levikét én hoztam kézben, de Ő csendben volt. Épp ideértünk a kapuhoz, amikor jött egy ügyfél is, úgyhogy együtt jöttünk be, közben Mama is épp a kapu felé tartott a csengetés miatt... Levike elég rendesen meg is sértődött, hogy most Mama nem tud jönni, hát ez kész katasztrófa volt! :)

Idebent hamar megnyugodtak, Apa indult is dolgozni, azért egy jó 20 percet csak eltöltöttünk kint, ebben a hidegben ez jó szerintem. :)

11:45-kor már hevesen ment a nyammnyammolás, látták a székeket....
Pár perc múlva már ehettek is! A változatosság kedvéért a tegnapi öregtarhonya volt ebédre, de csak egy ideig ették, kellett hozzá egy üvegeset bontani, hogy másabb legyen az íze meg ne legyen olyan száraz. Holnap találhatok ki ahhoz valamit... :) Mármint a maradék - meg nem melegített - üveges kajához.
Nagyon szépen ettek és viszonylag sokat is sikerült betermelniük. :)
Desszertnek krémtúrót kaptak, majd teát is ittak.

12:15 körül már az ágyaikban voltak alváshoz készülődve.
Livike igencsak készülődött, mert esze ágában nem volt elaludni.. Vigyorgott, felállt, incselkedett, kidugdosta a lábát a rácson és stb.
Végül 12:40 körül ki tudtam jönni, utána nemsoká el is aludt, mert csend lett.
Az alvásuk nem tartott ma túl sokáig, 13:25-kor Livike ébredt sírva, majd Levike is, aki még aludt volna, sőt aludt is még kb 5 percet rajtam fekve, de Livikének van egy rossz szokása - ha csak az az egy lenne!:) - hogy odajön piszkálódni, vagy hangoskodik, nehogy Levike tudjon még pihenni....:(
Miután Levike kellőképpen felébredt és jobb kedve is lett, szépen elkezdtek játszani, elvoltunk, bár ott kellett lennem szinte mindig, mert valami rosszaságot mindig találnak. :(

16 órakor kaptak szőlőt, majd hamarosan Mama is haza ért, így 17óra után volt egy gyors szaladásom a postára meg a gyógyszertárba és már jöttem is.
Az uzsonnát 17:50-kor kapták, csirkemellsonkát ettek zsömledarabkákkal, amire mackósajtot kent Mama. Ezt ették, elég jól és sokat is! :)
Bent a szobában még ettek joghurtot is, megittak egy csomó teát és lassan eljött a fürdés ideje is...
Addig volt nagy hancúrozás, ágypárnákon csúszdázás, rohangálás, teljesen meg voltak kergülve mindketten, de főleg Levike. Pedig ma voltak levegőn is...

19:40-kor kezdtünk fürdetni, Livikét én kezdtem, de Mama fejezte be a fürdést és a törölközést, Levikét megfürdettem, de a törölközéstől ma is át kellett adnom.
Mindketten szépen feküdtek és ettek, de Levike kb 10 perc után már állt a kutyával meg a kajájával a kezében és sírt, úgyhogy kivettem.
Egy darabig szépen feküdt, majd elkezdett pakolni, játszani...
A filmre be se mentem, innen hallgattam nagyjából, meg írtam ennek a bejegyzésnek az elejét...
Ahogy vége lett a filmnek be kellet mennem, mert sírt. Kapott még kaját, majd ez nem volt elég, hogy megkapta, oda kellett feküdnöm mellé. Akkor is csak játszott.. Először a mellényem cippzárát piszkálta, majd a fülbevalómat... majd elkezdte simogatni az arcom, pedig már mérges voltam rá, de akkor jól megszeretgettem, mert még dúdolászott is hozzá. :)
Mama délután játszott Levivel olyat, mint mikor picibaba volt, ölbe fogta, ringatta és énekelte hogy: "csicsíja babája, alszik a mamája.. ":) Na, én ezt kezdtem énekelni most este, amikor odabújt hozzám, és az "alszik a" után abbahagytam, erre Levike folytatta, hogy "mama" .:)) Erről eszébe jutott a Mama, és elkezdte keresni.. majd nekem mondta, hogy Mama, én mondtam, hogy én anya vagyok, de Ő csak mamázott tovább... Majd abbahagyta és nem sok kellett volna, hogy elaludjon...
Apa 22:10-kor ért haza, erre persze felélénkült Levike, a kajáját is megette már időközben, úgyhogy kapott egy újabb 120 ml repetát, tisztába is tettem, mert már sok pisije volt... Most Apa fekszik Vele, csend van, úgyhogy szerintem elaludt végre Levike. :) Olyan álmos volt már fürdés előtt, jól ki is fáradt, nem értem miért nem aludt már el korábban. :( Talán túlpörgött, vagy nem tudom.

Azt hiszem mára ennyi, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)