2010. november 11., csütörtök

Jó sok alvás, evés, játék, megint evés és megint játék, fürdés és alvás... - csütörtök folytatás

Valahogy így nézett ki a nap hátralévő része.
Livike önmagához képest maratonit aludt délután, mert 15:10-kor ébredt fel, akkor sem sírt, türelmesen megvárta, hogy befejezzem a gyümölcspép készítését és bemenjek Hozzá. Levike is hamarosan felébredt, azt hiszem 15:30 volt akkor.
Ettek alma-banán-babapiskóta turmixot, kb a felét ették meg akkor, a többit Mamától ették meg 16:30 körül.

Játszottunk, majd jött Mama, így Ők játszottak tovább, én pedig mentem a gyógyszertárba, a postára meg a Sparba. 16:40-kor indultam, 17:20-ra értem haza. :)
A gyógyszertárban le akartak rázni, mikor mondtam, hogy Vigantolért jöttem.
- Nincsen. - jött az automatikus válasz az egyik idősebb gyógyszerésznőtől.
- De elvileg van, mert kaptam emailben értesítést a .... valamilyen Évától, (de ezt már nem is igazán mondtam ki...)
- De van, ma kaptunk pár db-ot! - mondta a háttérből a másik gyógyszerésznő. (és Ő még mindig nem az aki értesített:) )
- Ja, tényleg.... én nem is tudtam! - újra az első gyógyszerésznő.
:)))
Hát így lett végre Vigantolunk, ami jó nagy bénaság, mert az egy dolog, hogy nem gumipumpás cseppentős, de mégcsak cseppentője sincs egyáltalán! Csak úgy csöpögtetni lehet, mint pl a Fenistilt... Újra lehet kiskanállal adni. :( Pedig úgy szerették a gyerekek, tátották a szájukat, hogy cseppentsük bele.. :( (a legelső Vigantol is még ilyen volt, de akkor amúgyis kiskanállal adtuk.)

Miután haza értem még játszottunk, majd jött Papa is, így Mama kiment, hogy egyenek, én is adtam uzsonnát a gyerekeknek. Jól ettek és elég sokat is. Desszertet is kaptak, ami most Kinder tejszelet volt. Szerintem néha belefér valami finomság is, bár én nem vagyok oda érte, mert enyhén citromos ízű a krémje, de a gyerekek szeretik. :))
Ittak teát, Mama is visszajött, játszottunk, készültünk a fürdéshez. Már a víz is el volt készítve, amikor Apa is haza ért. :) (19:45)
Így Mama nagynehezen kiment, bár mindkét gyerkőc lógott Rajta, marasztalták, sírtak, dehát ez van... Jó, hogy hamar megvigasztalódnak, de akkor is olyan rossz ilyenkor. :((

Apa fürdette Livikét, ma egy pezsgőtablettás doboz volt a nyerő figyelemelterelős tárgy, nem is volt semmi gond az öltözésnél sem. :)
Levikét megint kergettem egy ideig, játszhatnéka volt még, már pelus nélkül szaladgált körbe-körbe, mire megfogtam már Livike csak arra várt, hogy mehessen az ágyába enni, így cseréltünk: Livikét átvettem és letettem, Levikét pedig vitte Apa fürödni. Megágyaztam, majd elpakoltam a fürdős cuccokat. Így jóval gyorsabban végzünk, bár tudom, nekem is csinálnom KELL a fürdetést is, mert bármikor adódhat olyan helyzet, hogy nincs senki aki segít, akkor hogy fürdetem meg Őket? Ezért is van néha csere, hogy én viszem Livikét, ne szokjon el teljesen tőlem.

Levike egyből a mi ágyunkra került, szépen el is kezdett enni, Livike volt az, aki nyekergett, nem maradt fekve, majd játszott, vigyorgott, magyarul egyáltalán nem volt még álmos. Pedig előtte már mindketten ásítoztak...
Miután Levike megette a kajáját, csatlakozott Livihez a rosszalkodásban, én közben néztem volna a filmet a macin fekve, de nem sokat láttam/hallottam belőle.
Miután vége lett, Levikét tisztába tettem, mert miért ne fürdés után........
Kaptak mindketten repetát, majd Levike még kétszer! Nem gondoltam, hogy egyáltalán kelleni fog, mert sokat ettek uzsonnára, egész nap jól ettek. Na mindegy, ezen már ne múljon, kb negyed órája adtam kaját Levinek, de még nem alszik... És van egy gyanúm, hogy Livike is felébredt... :( Na, majd meglátjuk mikorra lesz itt ma nyugalom. :(

Holnap jövök valamikor.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Régóta olvaslak, igazán hasznos tapasztalás. Szeretem ahogy írsz, és szerintem ügyesen ellátod a gyerekeket. De bízhatnál sokkal jobban Magadban, biztos vagyok benne, hogy segítség nélkül is megállod a helyed.
    A kérdésem az lenne: ugye mossátok a gyerekek fogait? Nem emlékszem, hogy valaha olvastam volna erről nálad.
    Minden jót,
    szia,
    Kinga

    VálaszTörlés

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)