2010. november 9., kedd

Esős kedd..

Szerencsére levegőzni ki tudtunk még menni, de kb dél óta esik az eső, hideg van, nemszeretemidő. :(

Levikét éjfél után tettem le a helyére, fel sem ébredt, aludt 5 óráig, akkor is Apa telefonjára ébredt fel, pedig rögtön lenyomta, ahogy elkezdett zenélni.
Gyorsan kivettem magam mellé és aludtunk tovább. :)
Livike ébresztett bennünket 8:20-kor! :)))
Vidám volt, aminek örültem, mert nem szeretem egyből idegeskedéssel, nyűgösködéssel kezdeni a napot, főleg amikor egyedül vagyok velük.
Hamar rendbe tettem Őket, ettek, takarítottam, kitettem Őket, játszottunk, telt az idő.

11 óra körül mentünk ki az udvarra és az utcára sétálni, persze ehhez kellett Mama segítsége is, a játszótérre most nem mehettünk mert minden csupa sár és víz. :(
Meg azt hiszem a babakocsinak is annyi, már nyáron is el volt hajolva nagyon a tolókarja, de most már szinte el is van törve az alumínium kar... elég hülyén néz ki, az egyik oldalon szépen egyenesen (megfelelő szögben) áll a kar, a másikban meg majdnem derékszögben. A kinézete egy dolog, de így tolni, fordítani, irányítani is nehéz, pláne amikor benne van még 20 kg gyerek is. :((

11:45-kor jöttünk be, Levike az utolsó pillanatban futott el tőlem itt az udvaron, egyenesen be hátra a sarokba, ahova a kutyagumit szoktuk tenni... Na persze, hogy kézzel beletapicskolt és a cipője is telerakódott.. :(((
Kimosakodás, átöltözés, heves nyammnyammolás után 11:55-kor elkezdtük adni az ebédet.
Ma is még rizses kaja volt, mert maradt még főtt rizs, hozzákevertem egy üveges kajához és azt ették. Livike evett még bolognait is (tegnapi ebédünk), majd kaptak krémtúrót, multivitaminos ivólevet, végül 12:45-kor le is tettem Őket aludni.

Livike csak 13 órakor aludt el, nem tudom mi volt most vele, sírt, nem feküdt le, oda kellett mellé feküdnöm a macira, úgy aludt csak el.
Livike alvása 14 óráig tartott, hozta a szokásos egy órás alvásidejét.
Levike most ébredt, úgyhogy megyek is be hozzájuk.
Magunknak paprikás krumplit akartam csinálni, de most már megvárom míg Apa haza ér, nem tudok most már kimenni megfőzni. Elő van készítve, megpucoltam a krumplit, felvágtam a hagymát, paradicsomot, paprikát, kolbászt... Innentől kezdve már a krumplin múlik, hogy mennyi idő múlva lesz kész. (van nagyon gyorsan főlő krumpli, de olyan is, ami nem is tudom mire jó, mert akár egy óra is kell neki, mire megpuhul.:( Meglátom majd, ez melyik kategória:) )

Mama edzésen van, ha hazajön és úgy lesz kedve elmegyünk a dm-be, de nem ígérte meg, úgyhogy majd ezt is meglátjuk.

Megyek és adok gyümölcsöt meg innivalót a gyerekeknek, majdcsak eltelik már az a kb egy órahossza, amíg haza ér apa is. (hacsak nem kell tovább maradnia, mint a legutóbbi reggeles műszaknál is.)

Most eszemben van, hogy leírjam a mostanában újnak számító "szavukat", ami úgy hangzik: "bá" és bácsit jelent. :))) A néni az mindig "mama" :D
Az előbb is, ahogy járkáltak a munkások (mert ma is itt vannak, én nem tudom mit csinálnak még a tetőn... :) mondjuk nem is jönnek minden nap, egy héten kb 2-3 alkalommal... ), Livike látta az ablakon át, akkor is mondta, hogy "bá, ott" :)
Mondom igen, ott van a bácsi.
Erre Livike: "papa?"
Én: Nem, az nem a Papa.
Livike: "Papa eeeeee" (el)
Én: Igen, Papa elment dolgozni. :)))

Még valami:
Valahol olvastam, hogy ha hisztizik egy gyerek, úgy lehet leállítani, hogy eltűnik. Keresni kell, hogy "hol van xy?, Nem látom, keressük meg.. hol van?" stb.. Mintha nem látnánk. Erre abbahagyja, ekkor újra meg lehet látni, figyelni Rá, stb. :))
Párszor próbáltuk már, be szokott jönni, bár én rendszerint nem bírom ki röhögés nélkül, amikor Mama csinálja, mert pl keresi Livikét, aki konkrétan 5 centire az arca előtt visít, kapaszkodik a nyakába, de Mama csak keresi továbbra is. :DD
Levike is néz olyankor, hogy "ennek most mi baja, nem látja, hogy ott van a Livi?" :))))
Ma mindkettőjüket keresni kellett ebéd előtt... :)))) Viszonylag hamar elő is kerülnek, eddig bejött ez a módszer... Csak én nem vagyok olyan hiteles, mert elnevetem.... Meg fel is idegesítem magam már előtte a hiszti miatt, nem megy a viccelődés.. :( Na majd gyakorlok.... :)))

Este jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)