2010. november 14., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló

Az este Levike 23 óra után aludt el, 23:30-kor letettem az ágyába, 1:15-ig ott aludt, majd sírt, de annyira, hogy kb negyed óra kellett, mire közöttünk vissza aludt. :(
Reggel már 7:40-kor felébredtek, pontosabban Livike ébredt, ezáltal Levi is és én is, Apa már korábban felkelt. (Ma szabadnapos, most nem tudott tovább aludni. :D Sőt holnap és kedden is az lesz, ebből az egyik nap talán én is el tudok menni valamerre. Akkor sem egész napra, max 1-2 órára...)

Hiába keltek korán, eltelt egy óra is, mire rendbe tettem Őket, addig játszottak, mesét néztek, elvoltak. :))
Valahogy nem sok kedvem volt a mai naphoz, pedig szép idő volt ma is.
Apa elment vásárolni, készült az ebédünk is, majd Papa megcsinálta a babakocsit, szerencsére sikerült meghegesztenie a tolókart, ami nem alumínium - mint én hittem, mert olyan színűre van festve, - hanem vas. :)))
Ezt mondjuk nem vártuk meg, hogy készen legyen, 11 óra után nem sokkal gyalog elindultunk a játszótérre. Apa is jött persze, egyedül nem mernék nekiindulni Velük. Így sem egyszerű, mert ketten hatfelé akarnak menni, és ez általában nem a megfelelő irány szokott lenni. :) Odafelé még csak-csak haladtunk is, de visszafelé már nagyon másfelé akarták venni az irányt. Most Livike kb 3 percet hintázott velem együtt... :)) (az ölemben ülve), Levike csúszott párat, majd inkább homokoztak, faleveleket és különböző fák terméseit szedegették, elvoltak. :) Na meg persze kukázni akartak.. :( Miért nem tudták azt a kukát kívülre tenni, nem értem. :( Alacsony a kerítés, át lehet nyúlni felette, meg ki is lehet menni, ha valakinek feltétlen ki kell dobnia valamit, de legalább a gyerekek nem szednék ki a szemetet, na meg a csikkeket. Csak tudnám minek van hamutartós kuka, amikor játszótéren tilos a dohányzás!? :(
Úgylátszik egyesek ezt nem veszik figyelembe, mert mindig tele van csikkel...

Miután hazaértünk és megmosakodtunk, átöltöztünk, hamarosan meg is kapták az ebédet. Ma a mi ebédünkből kaptak krumplipürét, a Nekik eltett párolt darálthússal, de persze ez így nem tetszett, úgyhogy feljavítottuk egy kis üveges kajával.
Nem vitték túlzásba az evészetet, pedig itt volt Mama is, hogy segítsen. :( Vagy nem voltak még éhesek, vagy nem erre voltak éhesek, vagy csak már nagyon álmosak voltak...
Livike egyedül megevett egy vaníliás-kekszes krémtúrót, Levike már a nyűgösségében azt sem kérte, vittem is aludni mindkettőjüket 13 órakor.

A mi ebédünk is készen lett, ettünk bent Mamáékkal, de 14 órakor Livike felébredt, így bevittem Őt is, és csipegetett még sült husit és krémest is evett pár falatkát.:) Eddig annyira féltettem Őket az édességtől, de rájöttem, hogy nem kell, mert nem igazán esznek belőle sokat. Pár falat és köszönik, annyi. :)) Jól is van ez így szerintem.
Levike is felébredt kb negyed óra múlva, Ő is csatlakozhatott hozzánk. :)
Közben elmosogattam, telt az idő, mert még a kinti konyhában is kellett és itt is volt pár dolog, közben Mama kihozta a gyerekeket és itt volt, amíg be nem jöttünk Apával. :)
Játszottunk, jól elvoltak, bár Livike eléggé nyűgöske volt egész nap, délelőtt azt hittem azért, mert már nagyon ment volna ki a levegőre, napsütésre, de később Mama is és Apa is mondta, hogy olyan betegnek látszik. A szemén látszik ez, amit én nem tudok meglátni... :( Apa még 17 óra körül is mondta, hogy bár ne legyen igaza, de szerinte estére be fog lázasodni ez a lány.... :( Egyelőre viszont úgy tűnik nem lesz baj, mert már "nem néz ki úgy", a kedve is jó volt, sőt túlságosan is. (=rossz volt, de nagyon). Nem érződik melegnek, így nem is maceráltam a hőmérőzéssel. Ha a szemén nem is látom meg a betegséget, a hőérzetem azt hiszem még nem csapott be eddig. Ha melegnek éreztem, akkor általában volt is hőemelkedés minimum, úgyhogy egyelőre elég a gyakori kézzel/arccal ellenőrzés. Elég lesz akkor hőmérőzni, ha már erős lesz a gyanú a bajra.

16:40 körül megettek egy kis tálka szőlőt, majd 18 órakor uzsonnáztak/vacsoráztak. Jól és sokat ettek: sült husi falatkák, sajt és kenyér volt a "menü". :)
Ittak utána teát, a joghurt kimaradt mert már a teával is bohóckodtak, mindketten sikeresen kiköptek egy-egy kortyot. :( Livike konkrétan úgy, hogy egyszerűen "elfelejtette" becsukni a száját... :D
Játszottunk jó sokat, fárasztottam Őket, bújócskáztak a lábam között, kergetőztek, stb. Ha bedurvultak, mint pl hajhúzgálás, egyszerűen fogtam magam és kijöttem. Megmondtam már többször, hogy ezt nem szabad, és otthagyom Őket, ha folytatják. Hát úgy is lett. Utána meg kórusban kiabáltak, hogy "aja, aja". Pff.... :( Visszamentem, egy darabig ment megint a játék, majd jött a következő "rosszalkodós széria": függöny húzgálás, éjjeliszekrény szoba közepére tologatás, konvektorhoz nyúlkálás, ja és a tévé képernyőjének kemény tárggyal történő ütögetése, ami mind közül a legveszélyesebb, mert akár szét is üthetik és akkor annyi... És nem a tévére nézve a legrosszabb amivel ez járhat. :((

19:30 körül kezdtük a fürdetést, Apa Livikét vitte, minden rendben volt, eltekintve egy kis harccal a törölközésnél, Levikét én fürdettem, most leült, minden rendben volt Vele is. :)
Persze még nem alszanak...
Mindketten kint vannak és randalíroznak..
Mondtam Apának, hogy Livikét minek vette ki, Ő hamar elalszik a helyén.
Erre azt mondta, hogy miért mindig Levivel kivételezek, Livike meg ott sóvárog az ágyban, jönne ki Ő is. Tudom én is. :( De ha odafekszünk mellé akkor 95%-ban elalszik... így pedig megvan az esély arra, hogy majd Ő is mindig kint akar lenni és nem fog a helyén aludni. :((

Épp most kellett Livikére másik alvós rugdalózót adni, mert sikeresen szétszakította a másiknak a cipzárját. :( Mindig vetkőzne....
Csináltam mindkettőjüknek repetát és mentek is a kiságyba. Livike szépen le is feküdt, eszi és szerintem hamarosan aludni is fog, de Levike balhézni kezdett, visított, mindent elkövetett annak érdekében, hogy ki legyen véve újra. :( Hát ki lett... én innen a konyhából nem bírom sokáig hallgatni amit művel, Apa meg ott fekszik mellette... :) Kivettem, most egyelőre fekszik és eszik, de hogy mikor fog elaludni, az még rejtély... Korán van még nagyon.

Azt hiszem ennyi mára és a hétre, sok minden már nem történhet ma.. :))
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)