2010. november 29., hétfő

Hétfő

Az este Levike a helyén aludt egészen addig, amíg mi is le nem feküdtünk. Nem voltunk pedig zajjal, mégis épphogy bevackoltam magam az ágyba, Ő sírva, csukott szemmel felállt és kéredzkedett kifelé. Lefektettem, de nem maradt, úgyhogy kivettem. Mikor letettem magam mellé, hirtelen kinyitotta a szemét, szétnézett, majd szemrehányóan kérdezte, hogy "vava?" Erre odaadtam a kutyusát. Következő hasonló hangsúlyú kérdés: "nyamnya?" Nem, kaja az nincs, alvás van szépen tovább. :) Ebbe belenyugodott és el is aludt szinte rögtön. :))

Reggel 7:25-kor arra ébredtem, hogy ül mellettem, majd átmászott rajtam, megkereste a távirányítót, bekapcsolta a tévét, visszamászott és lefeküdt mesét nézni. :DD
Livike kb 10 perc múlva ébredt, kivettem Őt is, bár utána már túl sokat nem lustálkodhattam, mert a Lány szinte rögtön levetkőzik, egy szál bodyban flangál, ami nem túl jó ebben az időben... A konvektoros fűtés hátránya, hogy a föld közelében hideg van, fent meleg van, de ugye nem 160 cm magasságban járkálnak. Én is csak akkor éreztem, hogy nincs is olyan hideg, amikor felálltam... :))

8 órakor már felöltözve, kajával újra az ágyaikban voltak és ettek. Hamarosan ki is takarítottam és mehettek játszani.
Apa elszaladt a kisboltba friss pékáruért, tejért, stb...
Mikor visszajött ettünk, a gyerekek is kaptak pár falatka vajkrémes zsömlét.. :))

8:30-kor felhívtam a gyerekorvost, hogy írjon fel tápszert, ne kelljen már csak azért bemennem a betegek közé. Mondta, hogy majd szól az asszisztensnek, ha beér. (elvileg 8:30-tól van rendelés.) Átviszik a gyógyszertárba, ez így jó is lesz.

9:45 körül elkezdtem ebédet főzni, ma öregtarhonyát csináltam, de rendes mennyiségben, igaz kissé (=nagyon) sótlan lett, de a gyerekek miatt nem fűszerezhettem úgy, ahogy szerettem volna.
Addig Apa volt a gyerekekkel, majdnem 11 órára lett kész a kaja...

Apa délre ment dolgozni, ma nem mentünk ki a gyerekekkel, mert nagy szél volt, a hideg még csak-csak elmegy.... Pedig ennél csak rosszabb lesz, ha bejön a nagy havazás, meg ónos eső, stb. :(

Nem volt még dél, amikor elkezdtük adni az ebédet a gyerekeknek Mamával. Ügyesen ettek, viszonylag sokat is. :) Desszertnek túrórudi volt, utána pedig gyümölcslé.

12:50-kor tettem le Őket aludni, 13 óra után már aludtak is.
Levike kb 20 perc után felsírt, de nem mentem be rögtön, így szépen vissza is aludt. :)
Következőleg 14:55-kor ébredtek, akkor már mindketten, de ez szerintem elég jó alvásmennyiség volt mára! :)

Livike nagyon sírós, nyűglődős kedvében volt, mikor még 10 perc után sem tudtam megnyugtatni semmivel sem, Mama jött be - gondolom behallatszott.. - de Neki is kellett pár perc, hogy helyreálljon a rend. :)

15:30 után gyorsan elszaladtam a gyógyszertárba, Mama is íratott ki a háziorvosával gyógyszereket, ott már bevett szokás, hogy telefonon felíratja és egy beteggel elküldi a doktornő a gyógyszertárba a recepteket.
Namost... amikor én odaértem, még Mama receptjei nem voltak ott. A miénk sem volt tökéletes, mert bár mondtam, hogy kétszer kettő dobozzal kell a tápszer, azt nem mondtam, hogy mindkét gyerkőc nevére.... így nem is írt ki, csak Levinek! :( Hát most csinálják először?? Csak ki kell nyomtatni, ami már benne van a gépben régóta.. Hogy gondolták, hogy csak ennyit írnak? Most mehetek be kb 3 hét múlva megint íratni.. :( Akkor már muszáj lesz, ne éljek vissza a "jóságukkal", mert nem kötelező ezt így csinálni, hogy oda se megyek csak telefonon "rendelek". :(
Na majd lesz valahogy.

16 óra előtt már itthon is voltam, csináltam gyümölcspépet, de Mama épp előtte itatta meg a gyümölcslevet a gyerekekkel, úgyhogy nem igazán kérték. :( Főleg azért, mert Mama hirtelen kiment, - telefonja volt - és ezt nagyon zokon vették a gyerekek. :( Vagy negyed óráig mamáztak, keresték, hívták... :( Néha kicsit elfelejtették, de valamelyikőjüknek mindig eszébe jutott, akkor a másik is újra kezdte...

Közben én elkezdtem vasalni, amivel most elég sokára végeztem, többször abba kellett hagynom, de úgy voltam vele, hogy most már akkoris befejezem, akármeddig is tart! :) Közben visszajött Mama is, később Papa is, megették a gyümölcspépet - a gyerekek:) - majd 18 órakor végre kaphattak uzsonnát is, mert addigra sikerült végeznem a vasalással. :)

Nem ettek túl sokat, egy kis vajas zsömlét adtam most és pár falatka párizsit. Inkább csak játszottak vele, kiborogatták, szétdobálták, de a nagyját azért megették! :))

19:30-kor visszajött Mama, hamarosan kezdtük is a fürdést. Livikét Mama fürdette, törölközésnél elkezdte a hiszijét a Lány, de nem kellett semmi elterelő tárgy, vagy ilyesmi szerencsére. :)
Levike meg annyira elemében volt, hogy nem tudtam megfogni! Rohangált, vigyorgott, ágyra fel, oldalánál le, és ezt ismételte ezerszer... Féltem, hogy elesik, beveri a fejét az ágy kemény részébe, vagy a falba, de szerencsére nem lett semmi. :)

Livikével már kész volt Mama, amikor végre hajlandó volt Levike is jönni fürdeni. Félig sikerült nekem megoldanom a helyzetet, de látta, hogy ott van Mama, így nálam már nem is akart fürdeni, át kellett adnom.
Lassan már szokás lesz sajnos, hogy már egyik gyerkőc sem akarja, hogy én fürdessem és öltöztessem. :(( Azért remélem, hogy ha mondjuk egyedül lennénk, akkor csak sikerülne valahogy megoldanom! :)

Mindketten szépen ettek az ágyaikban, majd Livike mellé oda kellett feküdnöm, mert különben felállt és sírt, de úgy elvolt, még én is majdnem elaludtam még a film előtt. :)
A filmet nagyjából meg tudtam nézni, mert akkorra meg Levike élénkült fel, kikéredzkedett, kaját kért, de meg kellett várnia, hogy vége legyen a filmnek. :) Nem azért. hogy nem tudtam volna kijönni, de gondoltam éhen nem hal, amúgymeg jól elvolt. Párszor megnézte az üvegét, mutogatta, hogy "nyamnya eeeee" (elfogyott a kaja) de javarészt szépen feküdt mellettem és nézte a tévét. :)
A film után megkapta a kajáját, én meg egy jó nagy adag termést a pelusba, mert miért ne fürdés után kellett Neki tojni. :)) A legjobb, hogy fürdés előtt is volt! Bízom benne, hogy csak a vajkrémes zsömle kavarta meg, mert olyat még csak egyszer kóstolt, és nem lesz valami hasmenéses akármilyen nyavalyája.. :( Majd figyelem holnap a produktumait.

Kb 21:20 óta alszik, Livike már jóval korábban elaludt. Nem tudom sikerül-e a helyére tennem, vagyis azzal nincs gond, de ott is kellene maradnia! :)
Apa is haza ért 22:30 körül, ettünk, beszélgettünk, telt az idő...
Megyek is én is feküdni most már, még van pár percem, hogy benne maradjunk a hétfőben. :)

Mára ennyi, holnap jövök! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)