2010. november 24., szerda

Szerda - eddig

Az éjszakánk jól telt, Levikét 23:40-kor tettem le a helyére - akkor mentem be én is feküdni - , egyszer volt fent és sírdogált, de elég volt átnyúlnom a rácson, simogatni, nyugtatgatni és szépen vissza is aludt, szerencsére nem kellett kivenni! :)
Reggel Apa már felkelt valamikor 6 óra után, azt mondta nem tudott aludni. Szerencsére csendben tevékenykedett idekint, nem ébredtek fel a gyerekek. :)
Mi 7:50-kor ébredtünk, Livike volt ma is az első, majd én és csak kb 5 perc múlva kezdett Levike is ébredezni, feltápászkodni, kikéredzkedni. :)))
8:15-kor már készen is voltunk, felöltözve, tisztába téve ették a reggeli kajájukat az ágyaikban.

Apa ma is 10-re ment dolgozni.
Elvileg, ha minden igaz akkor ma lelépős lesz, de ebből még bármi lehet, mindig variálnak, hogy ki maradjon a végére, ki mehet haza hamarabb.
9 órakor már a szobában játszottunk, ki is volt porszívózva, lehetett rámolni. :)

11:30-kor indultunk levegőzni, ma is babakocsival mentünk, most már szerintem így lesz, legalábbis amíg nem esik a hó, mert egyedül másképp nem tudom megoldani a kint létet. :( Ma már rájuk adtuk az overálokat, bár először csak vastag, bélelt nadrágokat készítettem elő a dzsekikhez, de Mama mondta, hogy ennyi erővel akár már az overálokat is felvehetik, és még a derekuk se lesz kint véletlenül sem. :) Igaza volt, téliesedtünk. :)) Már csak csizma vagy bakancs, vagy valami meleg, magas szárú cipő kell, télre. Megint az utolsó pillanatra hagytuk a vásárlást, de ez eddig mindig így volt cipő ügyben (is.) :)

12:05-kor jöttünk be, jól bírták, róttuk a köröket a környező utcákban. A játszótér utcáját kell nagy ívben elkerülni, így azon a részen nem is megyünk, mert ha meglátják akkor balhé lenne, hogy nem mehetünk be. A nagy esőzéseknek köszönhetően ott most nyakig érhet a sár... hiába a homok, ez már szerintem az idén nem fog kiszáradni. :(

12:15-kor kezdtük adni az ebédet, borsófőzelék volt és krumplipüré feljavításnak, Livike sokat megevett csak úgy magában is, Levike inkább a krumplis változatot ette, de ez is csoda, hogy borsóból egyáltalán hajlandó volt enni.
Ettek utána egy tejszeletet, ittak gyümölcslét és 12:45-kor letettem Őket aludni egy kis tápszerrel.
Még 5 perce is hallottam cuppogást, úgyhogy most alhattak el nemrég...

Még ezt gyorsan leírom utána megyek:
Levike délelőtt 5 percen belül kétszer is jól rám ijesztett. :(
Először a nagy rohangálásában elesett a széthajigált építőkockákban, természetesen a kezében is volt pár darab, beütötte az álla alját, ami elég csúnya lett. :( Nem vérzett, bár szerintem nem sok híja volt.. piros lett és kissé lehorzsolódott a bőr is. :(
Miután megnyugodott pár perc múlva elkezdte rágni szokásához híven a rácsot. Sokszor odaadogatják a kezembe a lerágott szálkákat, most ez nem jött össze, ugyanis valahogy a torkára akadt Levikének a szálka, ott köhögött, krákogott, majd mikor azt hittem már OK, rendben van, kijött a szálka, újrakezdte és köpött is két jókora adagot a szőnyegre. Nem mondanám, hogy hányt, mert az nem pont így volt eddig sem, - szerencsére nem sokszor láttam még ilyen állapotban, remélem nem is sokszor fogom - de kijött a szálka némi tápszeres-tej kíséretében. :(( Nem volt valami gusztusos, de még mindig jobb volt ezt feltakarítani, mint pl ha kajamaradványok is lettek volna benne.
Gyorsan felvettem, mert persze sírt, megijedt a drága. :( Kiszaladtam vele ide a mosogatóhoz, hogy ha még jön akkor oda menjen a cucc, de már nem jött több. Arcot és kezet mostunk, feltakarítottam bent a nyomokat majd mint ha mi sem történt volna, vigyorogva játszani kezdett Levike. :)
Nnna... kellőképpen gusztustalan témával zárom most ezt a bejegyzést, de ha már megtörtént, leírtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)