2010. november 16., kedd

Gyors keddi összefoglaló

Az este Levike bár elaludt a saját helyén, az éjszakát mégis közöttünk töltötte: 23:30 körül, amikor már mi is feküdtünk, felébredt, nem nyugodott meg, így kivettem. Pedig már úgy örültem, hogy végre normálisan tudunk majd aludni, hát ez kb 10 percig tartott. :) Mármint a nyugis fekvés...
Reggel Apa 7 órakor kelt, felébredtem én is, nem is tudtam vissza aludni, így 7:15-kor felkeltem. A gyerekek még aludtak, 8:15-kor ébredtek szinte egyszerre. :)
Még 8 óra körül Apa kiment horgászni, de jött is 13:30 körül... Úgy volt, hogy délután majd megint én megyek, és bár mentem is, nem annyit, mint tegnap, tulajdonképpen egy szokásos Sparos vásárlást iktattam csak be.
Nade haladjunk sorban:
A gyerekeket rendbetettem, minden ment a szokásos módon. Csináltam Nekik ebédet is, majd 11:05-kor elindultunk a játszótérre, ahol délig voltunk. Ma is volt bölcsis gyerekekkel kerítésen keresztül barátkozás, majd az egyik kisfiút be is hozta a játszótérre a nagymamája hazafelé menet, közösen homokoztak a gyerekek, meg folyton lába alatt voltak a nagynak a kicsik. A "nagy" ebben az esetben 3 éves volt. :))
Amikor indultak haza - előbb, mint mi kb 5 perccel - mondta a mamája, hogy köszönjön a gyerekeknek. Erre a kisfiú egyből rávágta, hogy: NEM! :)) A mieink meg lelkesen integettek, pápáztak, sziáztak. :))) Na majd lesz ez másképp is biztosan. :))

Ahogy hazajöttünk és megvoltak a szokásos mosakodós, átöltözős dolgok, kezdtük is az ebédeltetést Mamával.
Elég jól ettek, Répás-krumplis-almás-csirkehúsos főzeléket csináltam, de túl sűrű lett a krumpli miatt, így tettünk bele egy még talonban lévő gyári sütőtökpüré csirkehússal nevű bébiételt. :)) Máris jobb lett az íze, ügyesen ették, majd kaptak túrórudit is, teát is, és mehettek is aludni, mert már nagyon álmosak voltak mind ketten, de főleg Levike.
13:05-kor tettem le Őket aludni.
Levike szinte rögtön el is aludt, Livikét még 13:25 körül is hallottam kacagni, mert a tévét bekapcsolva felejtettem a mesecsatornán, és épp az egyik kedvencük ment. :))(A rádiót szoktam máskor bekapcsolni halkra a napközbeni alváshoz.)
Utána már csendben volt, el is aludt, kb egy órát alhatott, 14:30 körül ébredt fel Apa szerint. (én akkor még nem voltam itthon)
15:30-kor értem haza, Levike még akkor is aludt! Sőt, még 15:45-kor is, semmire nem ébredt fel, pedig villanyt is kapcsoltunk, Livikét is biztattuk, hogy ébressze már fel Ő Levikét, még be is tettük Hozzá az ágyba. :) Levike meg csak fogta a kutyusát és a másik oldalára fordulva jelezte, hogy hagyjuk békén. :)) Na mondom az így nem lesz jó, ma el nem alszik, ha még tovább hagyjuk... De ha felébresztjük azelőtt, hogy magától ébredne akkor meg nyűgös, az a baj. Így végülis félig magától, félig segítséggel, de felébredt... Meghallott a TV-ben egy kedvenc zenét - igen, még mindig a mesecsatornán volt a TV - amire egyből felpattant és táncikálni kezdett. :)) Így már simán kivehettem mindkettőjüket és folytatódhatott a nap viszonylag jó hangulatban. :)
Nem sokkal később valamilyen módon - remélhetőleg bemásztak és nem estek... - mindketten újra Levike ágyában voltak. Én itt voltam a konyhában, sírás nem volt, Apa kint volt az udvaron... Ahogy bementünk és megláttuk, hogy hol vannak, Levike egyből magyarázni kezdte, hogy "oppá, ooo-ooo", és az ágyra mutogatott, úgyhogy valószínűleg onnan másztak be, előbb Livike, majd Ő... :))) Kijönni még nem tudnak. :)
Telt az idő, majd 17:40 körül kezdtük el adni az uzsonnát, ja előtte volt alma evés és tea ivás is, de az még 16 óra után.
Uzsonnára sonkás kiflit kaptak, ugyanis ez a becsületes neve a pékségben kapható baconos, sonkás "lepényeknek", mint ma megtudtam, mert most én hoztam. :))
A pizzás az pedig csiga, pedig az is ugyanolyan lapos lepényszerű tészta, na mindegy, csak jobban tudják az eladók, hogy mi a nevük a péksüteményeiknek. :D
Kaptak utána pár falatka épp akkor sült halat is, Levike először egy az egyben visszaadta a kezembe, hogy neki márpedig az nem kell, de utána ahogy látta Livikétől, hogy Ő jóízűen eszi a halat, már kérte és ette is. :))
Miután jól bekajáltak bementünk a szobába, hamarosan jöttek Mamáék is egy kicsit játszani, fárasztani a gyerekeket, ami kellett is, a sok alvás (Levike részéről) miatt.
Ettek joghurtot, ittak teát és még vizet is, majd lassan eljött a fürdés ideje.
19:40 volt kb, Mamáék szépen egymás után kimentek, Livikét én fürdettem ma, Levikt pedig Apa. Livikével ma is volt egy kis harcolás a törölközésnél, Levikével simán ment minden, Apának kész felüdülés néha Levit fürdetni és öltöztetni, mert Ő tűr mindent - általában -, nem ficánkol, szépen elvan. :)

Először Levike egy nyikk nélkül elkezdett enni a saját ágyában, Livike volt az megint, aki nem akart nyugodni, csak ha ott feküdtem mellette. Nem is lenne ez baj, csak épp a derekamat úgy el tudom feküdni egy fél óra alatt, hogy csak na. Most is alig tudtam felállni, ráadásul potyára voltam ott, mert akkorra már mindketten felálltak és táncikálni kezdtek, most épp a Jóban rosszban zenéjére. :)))
Kissé megsértődtek, hogy a filmet most nem onnan néztem, hanem a saját ágyunkról, Levikét kb félidőnél ki is kellett venni, mert visítozott... :( Utána viszont nem maradt nyugton, hanem járkált, pakolt, várhatóan semmi jelét nem mutatta annak, hogy aludni fog mostanában. :((
Livike a helyén volt, de nem aludt, így mindketten kaptak repetát, amivel Ő el is aludt szépen, Levike viszont még mindig csak szaladgált... :(
Miután megette Livike maradékát is és kért még, jobb híján újabb 90 ml-t adtam Neki. Ezzel úgy tűnik már elalszik, vagyis már alszik kb negyed órája a mi ágyunkon.
Meglátjuk, hogy le tudom-e majd tenni a helyére, vagy marad megint hálótársnak éjszakára.

Megyek is, még úgyis eltelik némi idő a tusolással, pakolászással. :(
Holnap jövök valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)