2010. november 1., hétfő

Hétfő - eddig

Az este ahogy itt befejeztem az írást (nem a képeset, az előzőt) mentem és kivettem Levikét a nagy ágyra, ahol hamarosan el is aludt. Sajnos később sem tudtam már visszatenni a helyére, felébredt és sírt, úgyhogy maradt közöttünk reggelig.
Apa 6:45-kor kelt, mi még aludtunk tovább. Hiába volt akkor már nagy hely az ágyon, Levike akkor is folyton engem akart kitúrni...
Végül 7:20-kor ébredtünk, Livike is fent volt, jöhetett Ő is ki egy kicsit hancúrozni. :)
Hamarosan már ehették is a kajájukat, majd kitakarítottam és birtokba lehetett venni a szobát. Csak a délelőtt folyamán számtalanszor rendet tettem, mindig keresni kellett valamit, hol a formabedobó elemeit, hogy a kirakó részit... meg úgy általában ami mozdítható azt mindet kihajigálták a szoba közepére...
Szép idő volt ma is, főleg úgy 10 óra után, sütött a nap, szélcsendes helyen még szinte kellemesnek is lehetett mondani az időt.
Többször mondtam Apának, hogy amíg még itthon van, menjünk ki a gyerekekkel levegőzni, vagy a játszótérre, de szerintem nem volt kedve, vagy nem tudom, de nagyon nem mozdult rá. Egyébként idebent nagyon jól elvoltak a gyerekek, játszottunk, jó kedvük volt.. Ahogy telt az idő egyre nyűgösebbek lettek, miután Apa elindult dolgozni (11:30) már alig bírtam Velük. :(
Papa az udvaron dolgozott, Mama főzött, úgyhogy nem kis unszolásra részükről, végül babakocsiba tettem a gyerekeket és elmentünk a játszótérre csak mi, hárman...
Tartottam tőle, hogy bírok-e majd Velük, bár a játszótér zárt, a visszaúton még épp lehetett volna visítás vagy bármi hiszti, de szerencsére nem volt.
Levikét jó sokszor lecsúsztattam a csúszdán, már csak az egyik kezét fogtam, úgy csúszott. :) Livike nem akart, egy picit hintázott, de az is csak fél perc volt kb, Ő inkább homokozott... Mivel eleve 13 órakor mentünk ki, már nagyon ebéd- és alvás időben voltunk a régi számítás szerint, úgyhogy az első jelnél, amit Livike adott, hogy menjünk már, jöttünk is haza. Konkrétan azt csinálta, hogy odament a babakocsihoz, ütögette az ülést, hogy oda akar ülni, majd mászott volna fel. A kérdésre, hogy menjünk-e, bólogatott. :)) Levike szerintem még maradt volna, de azért szó nélkül tűrte Ő is, hogy a nagyja homoktól megszabadítsam és beültessem a babakocsiba. Fél órát voltunk a játszótéren, majd még mentünk egy kört két kisutcányi részen és úgy jöttünk haza. Livike már majdnem el is aludt még a babakocsiban.

Itthon gyors vetkőzés a teraszon, kézmosás, átöltözés és irány a szoba. Közben jött Mama, úgyhogy amíg elpakoltam a cuccokat és készítettem a kaját, addig Ő volt Velük.
Hamarosan ebédelhettek is a gyerkőcök. Volt répa-krumpli, vágtam fel fasírtot is, de ezek nem nagyon mentek most, Mama hozott ki nokedlit pörkölt szafttal, azt keverte bele a répás kajába, így ezt ették ebédre. Livike jól evett, Levike kevésbé. A desszertnek adott joghurtot pedig inkább Levike ette jobban.
14:20 körül tettem le Őket aludni, Livike kicsit balhézott, de odafeküdtem mellé a macira és ezután már hamar elaludt Ő is.
Gyorsan bementem és megebédeltünk Mamáékkal, majd kijöttem...
Még alszanak. Livike várható, hogy hamarosan ébred, már lassan másfél órája alszik, igaz, hogy nagyon elfáradt, korán keltünk, jót szaladgáltak, játszottak... Ha felébrednek ma már csak enni és játszani kell, na meg majd fürdeni és aludni.. :))

Ennyi lenne hirtelen, este majd jövök a további eseményekkel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)