2010. november 28., vasárnap

A hétvége vége :)

Azaz jöjjön a vasárnapi összefoglaló "röviden". :)
Az este Levikét le akartam tenni a helyére, de nem jött össze, felébredt, sírt, így újra kivettem és aludt is tovább közöttünk reggelig.
Apa még 7 óra előtt felkelt, mi még aludtunk 7:40-ig, de csak 8:20-kor keltem fel, addig néztük a tévét már Livikével kiegészülve a nagy ágyon. :)

Gyorsan rendbetettük Őket, hamarosan már meg is ették a kajájukat, 9 óra után pedig már a szobában játszottak.
Hideg volt ma is, de most már biztos ilyen lesz, kár ezen bosszankodni. :(

11 órakor felöltöztettük a gyerkőcöket és elindultunk sétálni Apával. Gondoltam most még van annyi ideje - délre ment dolgozni - , hogy nem kell a babakocsiban fagyoskodni, tudunk rendesen sétálni is, fáradhatnak a gyerekek.
Nem igazán jött össze a dolog, mert meglátták Papa kocsiját, egyből bele akartak ülni, nem tágítottak, azért elmentünk a sarokig, de ott meg rájöttek, hogy az az utca az, amit ha csak én megyek Velük szándékosan kerülök... ugyanis annak a végén van a játszótér... És tudják! Lett jó nagy hiszti, hogy nem mentünk arra, Levike el is esett csak úgy simán, akkor még nem láttam rajta semmit, bejöttünk, Livike hisztizni kezdett, hogy miért jöttünk még be, de nekem az utcán ne balhézzanak már! :(
Levike állt a járdán az udvaron, egyszercsak hasra esett. Nem is ment, nem tudom hogy sikerült, de jól lehorzsolta az orrát, meg a szája és az orra közötti területet is megütötte. Úgy néz ki szegénykém, mint valami boxmérkőzést megjárt egyén... :( Az arcán ott van még a tegnap esti játék hevében szerzett piros folt szintén az akkor beszerzett kis sebbel az orra oldalán, most meg a másik kettő, plusz még vannak rajta csikarások is, amit vagy Livike okozott, vagy Ő saját magának, "Szépen" néz ki. :(
Apa ötletére kimentünk babakocsival is, de ez sem volt több 10 percnél, akkor már a hideg - és az idő sürgetése - miatt jöttünk be. Livike a kapuban hisztizni kezdett, most sem akart még bejönni. :(

Apa elindult dolgozni, a gyerekek pedig viszonylag hamar megnyugodtak, csak ugye meglátták, hogy behoztam az etetőszékeket melegedni, onnantól kezdve ment a nyammnyammolás ezerrel vagy 10 percen át. Még korán volt, de nem tudtam mit tenni, elkezdtem etetni Őket. Mama is bejött éppen, - még előtte - úgyhogy szépen és ügyesen megették a gulyáslevest és egy túrórudit is. :) Ittak gyümölcslevet és 12:05-kor már le is tettük Őket aludni egy kis tápszerrel.
12:25-kor még hallottam a cuppogást, majd csend lett, elaludtak végre.
Sajnos nem sokáig, mert 13 órakor egyszerre ébredtek sírva, abban a nagyon nehezen megnyugtatható állapotban voltak, amiben mostanában ébredni szoktak. :(
Levike még talán aludt volna rajtam, de végül csak pár percig feküdt belémbújva, majd felkelt és ment játszani.

Telt az idő, voltak rosszabb és jobb időszakok is, kismilliószor elpakoltam a szétdobált dolgokat, rájuk szóltam, hogy ne húzgálják már a függönyt, persze játszottunk is közösen, nehezen akart telni az idő. :(

16 órakor adtam gyümölcspépet, megették mindet, bár két részletben...
Újabb játék, pakolás, stb... :)

17:50-kor kimentem, hogy sütök rántottát uzsonnára, addig a kb 10 percig megint kipakolták félig a hosszú szekrényt.. Apa pólóit, az én cipőmet, na meg ott van az egyik fiók eleje is, amit még akkor leszedtek, amikor még be voltak téve a fiókok a mostani "kupis-játékos" helyre. Az az előlap viszont a szekrényben volt, Levike kivette és épp csúszdának akarta használni úgy, hogy odatette az ágyunkhoz ferdén és mászott is fel rá. A gond ott volt, hogy mindig elcsúszott a lap, Levike mérgelődött is rendesen, utána meg azért, mert elvettem és eltettem. :)
A kaját ügyesen megették, Mama épp bejött, mintha ma tudta volna mindkét alkalommal, hogy mikor kell jönni. :)))
Utána már nem is ment ki csak fürdés után.
Gondolom a gyerekek örültek, hogy végre itt van Mama, nem csak én... következhetett a nagy, fürdés előtti játék, hancúrozás szintén kis hisztikkel és nagy kacagásokkal tarkítva. :)

19:40 körül kezdtük a fürdést, Livike bepróbálkozott egy hisztivel Mamánál fürdés után, de Mama ügyes, jól leszerelte egy kis énekléssel, na meg Levike is produkálta magát, mert az a szokása, hogy amikor tudja, hogy Ő következik a fürdésben, akkor látványosan hanyatt vágja magát a szőnyegen, és várja, hogy levegyük a bodyt meg a pelenkát, közben vigyorog ezerrel. :))
Mikor már Livikével majdnem készen volt Mama, vittem is Levit fürödni. Jól tűrte, bár szerintem kijönni még nem nagyon akart, mert elkezdte a már szokásossá vált vergődését és hisztijét a pelenkázón. :( Mama átvette, én ágyaztam, fürdős cucccot rendeztem.

Mindketten az ágyaikban vannak, pár perce még hallottam cuppogást, kíváncsi leszek, hogy ma a helyén marad-e Levike. Jó lenne...!

Kint hideg van, esik az eső, itt vannak a nemszeretemidők...

Ennyi lenne mára és a hétre, nem lett épp rövid bejegyzés, de annyira nagyon hosszú sem szerintem... :)
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)