2010. november 6., szombat

Pénteki összefoglaló - már szombaton

Mivel mindjárt éjfél lesz, így igyekszem gyorsan és röviden leírni a mai nap eseményeit.
(Eltelt az idő a Megasztár nézésével... Nem tudom más hogy van vele, de én ezen az utolsó dalon, amikor búcsúznak attól, aki kiesett, mindig elsírom magam... :( Jól megírták...:) )

Kezdem ott, hogy az éjjelünk elég jól telt, Levikét 0:10-kor letettem a helyére, ott is maradt 5 óráig. Apa akkor kelt, a telefonja még nem jelzett, tehát nem arra ébredt Levi.. mégis olyan visítást, sikítást rendezett, hogy már nem tudtam mit csináljak Vele. :( Kivettem, de hiába.. csak fetrengett, rugdosott, rám mászott, és csak sírt-sírt-sírt... :( Nem nyugodott meg, csak sokára. :( Livike is felébredt persze, erre nem is csoda! Mindkettőjüknek csináltam egy kis kaját és odaadtam... Levike mellettem volt a nagy ágyon, Livike a sajátjában. Kapaszkodott volna ki szegénykém, hogy vegyem Őt is ki, de nem akartam, mert akkor tuti nem lett volna már alvás... és tudtam, hogy Ő ha akar, még el tud szépen aludni a helyén is. Úgy is lett. Biztos volt vagy 6 óra, mire vissza tudtam én is aludni, szinte mozdulatlanul feküdtem és vártam, mikor fekszik le Livike, meg Levike is nyugodjon már meg még jobban, bár akkor már szépen elvolt, feküdt mellettem és evett...
Következőleg 8 órakor ébredtünk, lényegesen jobb kedvük volt, Livikét akkor már kivettem, hadd játsszon Ő is kint amíg készülődöm.

8:30-ra már kész is lettünk, az ágyaikban ettek, jól elvoltak.
Kitakarítottam, majd kitettem a gyerekeket játszani a szobába...
Főztem Nekik ebédet, majd 11:20-kor elindultunk sétálni. Mamával mentünk, a gyerkőcök a babakocsiban voltak. Ma is nagyon szép idő volt, nagyon rossz lesz, ha bejön a hideg idő újra. :( Először elmentünk a kisboltba, majd onnan a játszótérre, ahol jól kiszaladgálhatták magukat. A csúszda meg a hinta most se nagyon volt érdekes, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy levegőn legyenek, mozogjanak.
12:40-re értünk haza. Átöltözés, mosakodás, játék következett.
A játék kissé hosszabb ideig tartott most, ugyanis délelőtt megérkeztek az építőkockák, amik szerencsére jóval nagyobb darabok, mint az előző adag, több is, könnyebben rakják össze a méret miatt. Mondjuk lehet, hogy Mama és én jobban eljátszottunk vele eleinte, mint a gyerekek:D

Az ebédet 13:20 körül kezdtük adni, pedig addigra már álmosak voltak, nem is kicsit! Most Livike evett jobban, de Levike se maradt azért éhen. Almás-krumplis-répás főzelék volt, azt hiszem holnapra is elég lesz, valamivel majd még fel kell javítani, hogy ne legyen unalmas. Biztos így is az, de egyszerűen nincs ötletem, hogy mit csináljak, amit meg is esznek. Egyébként ha valamit egyszer szeretnek és jóízűen megesznek, nem biztos, hogy következőleg is úgy lesz. Ez néha igaz fordítva is, de az ritkább.
Kaptak túrórudit és ivólevet is, majd mehettek aludni egy kis tápszerrel 13:50 körül.
El is aludtak szinte rögtön. :)
Ilyenkor szoktam azt írni, hogy Livike hamarosan felébredt. Na ez most nem így volt!
Apa 15:30 körül ért haza, és ekkor ébredt fel LEVIKE! :) Kb egy és háromnegyed órát aludt. Furcsa volt, hogy Vele játszottam és Livike aludt. :)
A KicsiLány 16 órakor ébredt fel, Tőle a két óra alvás nap közben igazán ritka! :)
Játszottunk, majd kaptak gyümölcspépet, amit háromnegyedéig ettek meg kb.
A délután hátralévő részében eléggé nyűgösek, hisztisek voltak, semmi nem volt jó, folyton ott kellett lenni, ha elléptünk már ment a visítás... Nem tudom mi volt ez, még azt sem mondhatnák - ha tudnák mondani - hogy keveset aludtak, mert nem.

16:30-tól 17:10-ig Apa maradt a gyerekekkel, én elszaladtam a gyógyszertárba, a postára meg a Sparba.
Miután visszajöttem közösen játszottunk, ma főleg az új építőkockák voltak a "porondon", de azért előkerült a fa kirakó és a formabedobó is. Alig győztem szedegetni mindnek az elemeit. :D

Az uzsonnát 18:05-kor kapták, tojásrántottát csináltam, ha már valami sonkafélét elfelejtettem hozni, mert csomót megnéztem, mindet visszatettem, végül azt gondoltam egy mégis maradt, végül mégsem. :( Nem szeretem az ilyen vákuumos, előrecsomagolt felvágottakat, sonkákat, de ez kis Spar, nem Inter... itt nincs felvágottas pult. :( Szóval virslit nem akartam adni, így a múltkori sikerből kiindulva maradt a rántotta, 2 karika kolbásszal, hogy legyen valami íze is. :) (a kolbászt még most sem mertem Nekik odaadni..)
Jól megették, bár nem úgy, mint legutóbb, hogy én etettem mindkettőjüket, most ki kellett tennem a tálcára, és onnan ették fel zsömlefalatkákkal együtt. Mindig próbálkozom a kistányérral, tálkával, hogy azt szokják meg, de amint látom, hogy borítani készülnek, - avagy már sikerült is! - elveszem az edényt és marad az etetőtálca. Arról legfeljebb egyenként dobálják le, ha nem kell a kaja, vagy lesöprik, nem egy-az egyben borítják ki. :(
Miután megették a kaját, a szobában kaptak krémtúrót, majd itattam is Őket gyümölcslével, ma sajnos nem itták meg az egész kisüvegnyi multivitaminos lét... :( Akárhogy akartam adni, többször is próbáltam, de ha egyszer nem kérték.... ! Levike így is kiköpte, mert nem kellett Neki és csak a szájába vette de nem nyelte le. :(

A fürdetést 19:55-kor kezdtük, úgy alakult, hogy mindkettőjüket Apa fürdette, Levikét azért, mert egyszerűen nem akart odajönni, hogy levetkőztessem, szaladgált, viháncolt, így amikor Apa ideadta Livikét, hogy fektessem le, Levit elkapta és már vitte is. :))
Mindketten szépen elvoltak az ágyaikban, megágyaztam magunknak is, néztük a filmet, mert korábban volt ma is a Megasztár miatt.
Levike kb negyed óra után kikéredzkedett, nem akartam, hogy Livike is felébredjen, ha már egyszer elaludt...
Kitettem, szaladgált. Rászóltam, kinevetett... Kaját csináltam még, azzal lefeküdt és el is aludt, bár nem egyből, és az is kellett hozzá, hogy Apa is odafeküdjön és elaludjon. Szerintem lightos horkolás jó altató Nekik, mindig hamarabb elalszanak így, mint simán.
Levikét 0:10-kor tettem le a helyére, felébredt, sírt kicsit, de az a lényeg, hogy ott maradt, a saját ágyában alszik jelenleg. Remélem reggelig ott is fog maradni!
Apa holnap is korán kel, hátha nekünk nem kell!

Ennyi lenne, MA még jövök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)