2010. november 20., szombat

Szombati összefoglaló - Helgáék látogatása. :)

Tegnap csak hajnalban, 3 és 4 óra között volt egy ébredése Levikének, addig szépen aludt a helyén, onnantól viszont közöttünk aludt. Kellett Neki egy kis kaja is, mert nem akart csak úgy simán visszaaludni.
Apa 7:30-kor kelt, mi még aludtunk 8 óráig, akkor már mindkét gyerkőc fent volt, így nekem is kelnem kellett. :)
Szokásos dolgok, jól és zökkenőmentesen indult a napunk. :)
Apa 10-re ment dolgozni.

Kitakarítottam, pakolásztam, telt az idő.
11 óra után pár perccel ért ide Helga barátnőm a húgával, Erzsivel. :)
Pár nap híján egy éve is van, hogy utoljára találkoztunk....
Jó volt újra látni Őket, a gyerekek is nagyon jól viselték a találkozást, egyáltalán nem féltek, sőt nagyon is ragaszkodtak, aminek örülök, mert tavaly még eléggé meg voltak szeppenve... :)
Kaptunk sok szép ajándékot, a gyerekek két plüss elefántot, egy rózsaszínt és egy kéket, hát azokkal nem igazán tudtak betelni egy ideig, főleg Livike ölelgette, nevetgélt, gyömöszölte a két plüsst, legtöbbször egyszerre a kettőt. :)))
Kaptak még két kirakóst is, amiket még most nem tudnak használni, de később biztos jól ellesznek vele.. :) Kockák, amiknek az oldalain egy-egy kép van - tehát összesen 6 -, azokat kell kirakni, forgatni, megkeresni, hogy melyik képrészlet hova is való. Egyrészt élesek a kockák, másrészt papírbevonatóak, meg azt hiszem az egész valamiféle kemény papír, tehát ha most kerülne a kezeik közé ez a játék, nem sok minden maradna belőle rövid időn belül. Amikor kibontottam, hogy megnézzem, kiborult, később gondoltam szépen visszarakom és úgy teszem el... hát pár percig elszórakoztam vele, mire én is ki tudtam rakni a képet.. :)) Pedig én már elmúltam 6 éves, ami ajánlásnak rá van írva, hogy addig a korig való 3 éves kortól.. :D
Én kaptam Helgától egy képet, ami keresztszemes hímzéssel van készítve, még névnapomra varrta, csak most jutott el fizikai valójában is, nem csak emailen a fotó... Nagyon szép. :) Emellé még egy levendulával töltött másik hímzést is készített Helga, az ha jól sejtem tűpárna lenne? De nem vagyok benne biztos, mindenesetre az is nagyon szép munka és az illata is jó. :) Még mindig nincs vége az ajándékoknak, mert kaptunk még finom csokikat is! :))) Nagyon szépen köszönjük még egyszer az összeset! :) Ha mondjuk nem tegnap késő délután tudom meg, hogy jönnek, akkor én is tudtam volna készülni valamivel.. bár saját készítésű dolgokat én nem tudok sajnos csinálni. Ja igen, még Mamáék is kaptak ajándékot, Mama szintén egy hímzéses képet amin tulipán van, valamint egy doboz bonbont közösen Papával. :)))
Mivel nekem nem volt még egy bonbonom sem itthon, így csak egy-egy Kinder Buenót tudtam adni a Lányoknak. :(( Ráadásul Erzsinek névnapja is volt tegnap....

Pontosan dél volt, amikor elindultunk levegőzni, mivel hárman voltunk a két gyerkőcre, gyalog mentünk. :) Csak két kisutcányit sétáltunk, de nem volt egyszerű menet, úgy tűnt, hárman is kevesek vagyunk most, annyira mindig másfelé akartak menni a gyerekek, tócsába, árokba, sárba... stb. :)))
Viszonylag jó idő volt, de nem töltöttünk sok időt kint, mert így is csúszásban voltunk, ebédelni kellett már.
12:30 körül jöttünk be, hamarosan kezdhettük is az ebédeltetést.
Ma is pörköltet ettek tésztával, Livike szépen, egyedül evett, Levike is próbált, de Neki most is segítség kellett, ha nem akartuk, hogy az egészet kézzel egye meg. Főleg a húst válogatta ki, a végén Helga segített Neki villával, hogy gyorsabban haladjon. :)))
13:10 körül tettük le Őket aludni egy kis tápszerrel, majd bementünk Mamáékhoz ebédelni, a bébiőrt bekapcsoltam, hogy halljuk, ha valami van.
Levike még az elején felsírt, de utána elaludt...
Miután ettünk, még beszélgettünk kicsit bent, majd kijöttünk, Mamáék pedig elmentek Cibakra a Dédi Mamát megköszönteni, mert Ő is Erzsébet.

Livike 14:35-kor ébredt, pár perc múlva már Levike is fent volt...
Játszottunk, elvoltunk, élvezték a gyerekek, hogy "sokan" vagyunk... :))

Helgáék 16 óra körül indultak, hirtelen csak én maradtam, amit kicsit zokon vettek a gyerekek, de pár szem kölesgolyó beadása elterelte a figyelmüket. :)
Játszottunk, elég jók voltak, pedig attól tartottam, hogy majd nagyon balhézni fognak, de nem. :)
Mamáék 17 óra körül értek haza, 17:30-tól kb itt volt Mama is, ment a játék, móka, kacagás... :)
17:50-kor következett az uzsonna - a gyümölcs ma kimaradt... :( - de így sem ettek valami sokat, pedig azt hittem már milyen éhesek lesznek!
Tojásrántottát csináltam sonkával, majd tettünk bele sajtdarabkákat is, azt ették zsömlefalatkákkal.
Tea ivászat is volt ma többször is, majd kaja után eljött az utolsó, nagy esti játék ideje is.

Apa 19:20 körül ért haza, így Mama be tudott menni. Hát komolyan, a szívem szakad meg - gondolom Mamáé méginkább - amikor megy ki, és Levike könnyek között kiabál utána, hogy "Mama, Mama, Mama" és zokog.. és Livike is csatlakozik. :(((
Mintha még nem lett volna Velük csak mondjuk egy percig ma...
Beletelt pár percbe, mire megnyugodtak, pedig tényleg elkövetünk mindent Apával, hogy eltereljük a figyelmüket, dehát Mama, az Mama! :))

A fürdést 19:40 körül kezdtük, Apa Livikével, én Levikével intéztem a szokásos dolgokat. Minden simán, rendben és gyorsan ment.
Az estét a kiságyaikban kezdték, szépen ettek, elvoltak. Livike hamarosan el is aludt.
Levike 21 óra után már kikéredzkedett, nem is aludt még, és most sem alszik. :( Már megette a saját kajája után a Livi maradékát, és még csináltam is 120 ml repetát, az még folyamatban van, de nem igazán eszi, járkál, pakol, esze ágában sincs aludni. :(
Apa bent van Vele, de most nem fekszik úgy oda, mint máskor... Mármint Levike. :(
Remélem hamarosan elalszik, arról nem is beszélve, hogy jó lenne, ha majd letudnám tenni a helyére is, teljesen más úgy aludni, ha nincs hálótársunk is. :)

Ennyi lenne mára, így is jó hosszú lett!
Készült pár kép is ma, teszek majd fel, de sajnos nem nagyon sikerültek jól. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)