2010. november 3., szerda

Szerda délután és este...

Livike kivételesen nem visítva és sírva ébredt, hanem szépen és vidáman. Majd mikor bementem hozzá, hogy kiveszem, nagy tudálékos arckifejezéssel közölte, hogy "kaka", amit máskor is mond, ha van az a bizonyos a pelusban, ha nincs. :) Most nem vágott át. :)
Hamarosan hazaért Papa, aki bevállalta, hogy amíg elmegyek a boltba vigyáz a gyerekekre. Ezt úgy oldotta meg, hogy nem Ő jött át, hanem a gyerekeket vittük át hozzájuk, és ott voltak addig a majdnem egy órahosszáig, amíg én a Sparban voltam. (A szokásos sorban állással ment el az idő ennyire.... ja és a gyógyszertárban is volt plusz 10 perc potyára, mert Vigantolt még mindig nem lehet kapni náluk! Annyi időm nincs, hogy bejárjam a többi gyógyszertárat is. Egy-két napra való még van a régiből, majd lesz valami....)

Levikét kicsit megsajnáltam, mert amikor jött Papa, azt mondta ébresszük fel... Tudom, igaza volt ebben, és ideje is volt már felkelnie, lassan 2 órája aludt már, de szokott ő hármat is! :)
Nagyon jót alhatott, mert elég sokára ébredt fel: Livike ott visított mellette az ágyban, mert persze Ő már nem akart visszajönni az ajtóból... mégis percekig csak kábán nézett, a szokásos rajtam pihenést azért megtartottuk, ha csak 1 percig is, de akkor is! Ott szuszogott rajtam fekve, és úúúúgy aludt volna még.. :(
Gyorsan magához tért, örült annak, hogy "megyünk", legalábbis a szandál felvételénél ezt láttuk rajta. :) (ha csak így Mamáékhoz átmegyünk akkor a nyári szandáljukat szoktuk rájuk adni, hogy mégse mezítláb legyenek, a cipő meg sok bentre...)

Ahogy átvittük a gyerekeket, egyből fel is találták magukat, leszedték a hűtőmágneseket meg ilyesmi...
Kijöttem, hogy készítek elő szőlőt, majd megeszik addig, amíg nem leszek itthon. Úgy is volt. Sajnos a szőlőmagozás és pucolás még mindig nem a leggyorsabb művelet...
Gyorsan összeszedtem magam és 15:30 körül elindultam...
16:20-ra értem haza, kisebbfajta csatatér fogadott, amikor bementem, hogy mi újság. :) Papa szerint jók voltak... Én igyekeztem rendet tenni, ne Mama lepődjön már meg hirtelen, ha haza ér. :) Biztos maradt még így is szét pár dolog, azt konkrétan tudom, hogy a hűtőmágnesek nagyon összevissza lettek hagyva, na mindegy már.
A rajzolás még mindig nem az erősségük, pedig gyakran próbáltatjuk... Majd úgy lesz ez is biztos, mint a formabedobózás: Egyik nap még nem érdekli Őket, utána meg hirtelen mégis. :))

Kijöttünk a gyerekekkel, jól elvoltak, kicsit az esett csak rosszul, hogy Papa kiment ahogy behozta Livikét is... utána már itt játszottunk.
Apa 17 óra körül ért haza, így már négyesben voltunk az este hátralévő részében.

Az uzsonnát majdnem 18 órakor kezdtem adni, bár akkor se nagyon kellett volna azt hiszem, mert nem ettek valami sokat. :( A szobában a joghurt azért jól ment, megitták még a maradék őszibarackos ivólevet is később. (Ez gondolom a meggyes joghurttal jó lesz.:D)
Játszottunk, közben Apa látta, hogy van bent vagy 3 szúnyog.
Odaadtam a légycsapót, de Levike elkunyizta, majd Apa instrukciói alapján (hogy merre is van a szúnyog, hol kell nézni...) egy csapásra le is ütött egyet Levike! Nagyon ügyes volt. :)) Előtte én is próbáltam egyet leütni, de elvétettem.. utána viszont én is eltaláltam egyet itt az ajtófélfán... Nna... egyre érdekesebb dolgokról írok már ugye?... :D
Szóval.. fürdés előtti játék, telt az idő..
Hirtelen úgy elszaladt, hogy 20:15 volt amikor ránéztem az órára, gyorsan készítettem a kaját, vizet, a hálóruhákat, stb.... Készen akartam lenni a fürdetéssel a filmig. :)))
Sikerült! :)
Livikét Apa fürdette, nem is láttam mivel tudta kicsalni a kádból, de nem volt visítás, az biztos. :)
Levikét én vittem, minden rendben volt Vele is a fürdésnél és az öltözésnél is:)
Livike szinte rögtön el is aludt az ágyában. Levike evett egy ideig, majd kb a film közepénél kezdett nyekeregni, felállni, visítani.....
Hát... ha azt szerettem volna, hogy legalább az egyik gyerkőc aludjon, akkor inkább kivettem. :( Letettem a nagy ágyra Apa mellé, már jóideje mindketten alszanak.:D
Más kérdés, hogy le fogom-e tudni tenni a helyére.
Meglátjuk majd. :)
Megyek én is hamarosan aludni...
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)