2010. november 7., vasárnap

Vasárnap

Azt este Levikét ugyan letettem a helyére, mégis közöttünk töltötte az éjszakát. 23:45-től kb 0:30-ig lehetett az ágyában, majd sírni kezdett, nem nyugodott, kivettem.
Reggel 7:20-kor ébredtünk, kezdhettük a napot.
Hamar eltelt a délelőtt... mindig volt mit csinálni. A gyerekeknek új adag hús lett lesütve/párolva, mert ami a fagyóban van már nem igazán jó... Hajat is mostam, úgy eltelt az idő, hogy észre se nagyon vettük. Jó idő volt nagyon, de sajnos csak addig, amíg el nem indultam a gyerekekkel a játszótérre, ami már majdnem délben volt.
Kb háromnegyed óra után Mama is utánunk jött, majd összességében egy óra múlva (13 órakor) hazajöttünk, álmosak, fáradtak, nyűgösek voltak, hideg is lett, fújt a szél, nem sütött a nap. :(
Megint ebéd nélkül feküdtek le... Ez most az én hibám volt, mert nem érkeztem délelőtt ebédet csinálni, a hús megvolt, de az ugye önmagában kevés.
Szerintem bármit adtunk volna nem ették volna meg, mert annyira álmosak voltak már. Tényleg korábban kell ezentúl kimenni, ha még egyáltalán ki lehet az időjárás miatt. :(
Amíg aludtak főztem egy tasak rizst, úgy gondoltam jó lesz úgy, ha üveges kajába teszek majd rizst meg darált húst. Nem lesz olyan híg.
Livike ma kb másfél órát aludt, Levike kb negyed órával többet. Nem igazán tudom mikor hány óra volt, nem néztem. :( 15 óra körül ették az "ebédet".
Először csak Livikét hoztam ki, mert Ő volt fent, el is kezdett enni, de Levike is felébredt úgyhogy szerencsére nem kellett kétszer etetni, együtt megehették a kajájukat. :)
Közben jött Mama is, segített etetni, bár nagy részét maguk ették kiskanállal, azért kellett a segítség.
Kaptak túrórudit is, majd gyümölcslevet és teát is ittak valamennyit.

Kaja után játszottunk, én már nagyon unom az építőkockázást, folyton pakolom, mert ha szétdobálják nem lehet megmozdulni...
Alapban elég nyűgösek és rosszak voltak ma, de főleg Levike. Nem hallgatott rám, folyton rosszban sántikált, olyan dolgokat csinált, amit nem szabad, ha leszidtam, mert pl a konvektort piszkálta és ezredszer is elhúztam onnan, még meg is ütött, utána meg kiröhögött.... Livike jött a szokásos hajam húzogatásával, szóval elég volt az a pár óra délután Velük. :(
17:40 körül jött Mama, majd Papa is bejött, mostmár hármunknak rosszalkodhattak. :)

Az uzsonnát 18 óra után kezdtem adni, elég jól ettek. Joghurtot már a szobában kaptak, ittak megint teát is, Levike most is megoldotta a dolgot: összegyűjtötte a szájában a teát, és most nem saját magára, hanem Mamára köpte rá. :((
Mindegy már hogy milyen módon isznak, az itatópoharat már direkt nem adjuk oda, de így is elintézik... :(

Fürdésig már csak Mama maradt itt, közben gyorsan csináltam egy rántottát magamnak, meg is ettem és utána kezdtem készülődni a fürdéshez.
19:40 körül kezdtük a fürdetést. Livikét Mama fürdette, bár én kezdtem, kész is lettünk, de kivenni már nem vállaltam.. nagyon ugrál, dobálja magát olyankor. :(
Ma Levikével sem volt egyszerű a helyzet, megint nem akart leülni a kádban. Végül fordítva ült le a kádban, mindegy volt már, inkább átmentem a másik oldalra, mert nem esett kezemre, a lényeg hogy megmostam a haját is, mert csatakosra izzadta a nagy rohangálásban. Egyébként is minden nap van hajmosás, ritkán marad ki, ha nincs annyira meleg a fürdéshez, vagy ha egyáltalán nem izzadtak meg a nap folyamán.

Livike szépen evett az ágyában, Levike nem, Ő egyből kikívánkozott a nagy ágyra, de legalább ott maradt, míg én Livike mellett feküdtem a macin.
Ma is volt zenés műsor a tévében, most a helyi csatornán volt nótaéneklési verseny, ez is tetszett Nekik. :) Nagyon szeretik a zenét, Levike még dúdolta is Mamával a dalokat még fürdés előtt. :)))
Livike hamar elaludt, Levike még most is fent van. Szokás szerint fürdés után jött rá a nagydolog, ami nem is volt annyira nagy, de kivettem. :))
Kapott repetát is tápszerből, már Apa is haza ért 22 óra körül, úgyhogy gondolom hamarosan el is fog most már aludni a Legény, mert most már ott fekszik mellette Apa is. Ha én fekszem oda akkor nem alszik, csak játszik, na majd meglátjuk mikorra alszik el.

Ennyi lenne mára, ha sikerül felteszem a tegnapi képeket még ma. :)
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)