2010. november 22., hétfő

Esős hétfő...

... és ha bejön amit jósolnak, akkor az egész hét ilyen lesz, péntekre meg már havat is mondanak. Nagyon jó. :(( Végülis tél van, ennek van itt az ideje, elkényeztetett bennünket az utóbbi hetek időjárása. Én kibírtam volna a közel 20 fokokkal az egész telet.. :)

Nézzük, hogy is alakult az éjszakánk és a napunk eddig:
Az alvással nem volt gond, Livike reggel 7:40-ig egy mukk nélkül aludt, Levike is, bár letenni nem tudtam, mert egyből nyekergett, úgyhogy maradt közöttünk egész éjszakára. Ő még aludt volna - mint ahogy mi is Apával -, de Livike ébresztőt csinált, ki kellett vennem, mivel négyen már nem férünk az ágyunkban, így én felkeltem, készülődtem, stb.
Apa egyébként az este 22:40-kor ért haza, fogott halat is, bár csak kettőt, de azok elég nagyok voltak. (nekem továbbra is édesmindegy, hogy milyen és mekkora halat fog, mivel nem eszem meg.:) )

8:20-kor már mindkét gyerkőc felöltözve a saját ágyában ette a reggeli tápszerét, hamarosan ki is porszívóztam, mehettek ki a szobába játszani.
Apa 10-re ment dolgozni ma is.
Eljött a 11 óra, Livikét véletlenül épp akkor tettem tisztába, mert betojt, teljesen megsértődött, hogy visszatettem a szőnyegre, Ő azt hitte majd öltözünk és megyünk ki. :( Nem mentünk, mert az eső folyamatosan esik. Hol jobban, hol kevésbé, de esik. :(
A nyitott ablaknál állva mutatta, hogy menne ki, nagyon nem akarta megérteni, hogy most nem lehet. :(
Több, mint egy hete vettem a TeszVeszen egy formabedobó kockát, aminek minden oldalán vannak nyílások, összesen 18 db forma való bele... Ez ma érkezett meg, pontosan egy héttel később, mint ahogy megkapta az illető a pénzt. Fő a gyorsaság. :(
Az új szerzemény kellőképpen elvonta a figyelmüket a kinti dolgokról, jól elszórakoztunk vele, nem egyszerű kirakni, de majd belejönnek. :) Ha épp az a fele van a kockának felfelé, amibe beleillik a kezükben lévő figura, akkor nincs gond, de ha már fordítani kell, az még nem megy gördülékenyen. :( Levike persze minden egyes darab bedobása után szétszedi az egész kockát, egyből megtanulta, hogy a sárga oldala jön le könnyebben - puzzle szerűen csatlakoznak a kocka oldalai, lapokra szedhető... - , ezért egyből szét is szedi minden alkalommal. :)))

12:10-kor kezdtük adni az ebédet, a tegnapi húsleveses kaját ették ma is, utána még két kisdoboz krémtúró is lecsúszott, majd egy kis tea is...
12:35-kor tettük le Őket aludni egy kis tápszerrel. El is aludtak szinte rögtön. :)
Livike 13:15-kor felébredt, de bementem és odafeküdtem mellé a macira, így kb 10 perc múlva már újra aludt.
Még most is alszanak mindketten.
Nem baj, hadd teljen az idő, úgyis hamar elunják magukat egész nap idebent.
Más kérdés, hogy este hogy fognak elaludni...?
Előbb-utóbb úgyis sikerül, csak ugye azért nem mindegy, hogy mikor és hogyan lesz este végre nyugalom.. :)

Egyelőre itt tartunk, este jövök a folytatással.
(Tapasztalat, úgyhogy biztos most is így lesz, hogy ahogy befejezem az írást Livike felkel... Mintha tudná...:D )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)