2010. november 2., kedd

Keddi összefoglaló

Az este Levike 23 óra körül aludt el a mi ágyunkon, 23:20 körül tettem le az ágyába, és ott is aludt reggelig! A reggel az most 6:55-kor kezdődött nálunk, sajnos Livike is felébredt Levi sírására, már nem tudtunk vissza aludni.
7:20-ig még pihengettünk, ment a hancúrozás, játszás még úgy hálóruhában.
Hamarosan készen is lettek, ehették a reggeli kajájukat az ágyaikban.

Apa elment vásárolni, én közben kitakarítottam, játszottunk a gyerekekkel, csináltam Nekik ebédet is, telt az idő...
Mire Apa haza ért már mehettünk is ki levegőzni, Őt vártuk, hogy ne egyedül kelljen megint mennem a gyerekekkel. Először a kisboltba mentünk el babakocsival, majd visszafelé én bejöttem a cuccokkal, Ők mentek tovább a játszótérre. Én is siettem utánuk. :) 12 órakor indultunk itthonról, 13 órára értünk haza. Ebből kicsit több, mint fél óra volt a játszótér... Levike már nagyon nyűglődött, nem volt értelme tovább húzni a dolgot. Egyébként nagyon élvezte a csúszdázást ma is, folyton nyújtotta a karjait, hogy vegyem fel és tegyem fel a csúszdára. :) Elengedtem, Apa alul elkapta. Livike egyszer csúszott csak, óvatosan engedtem, mégse nagyon szereti még mindig. Ő elvan a homokkal, lassan hazahordjuk az összeset nadrágszárban, cipőkben. :D

Miután hazajöttünk, megvolt a szokásos kézmosás, átöltözés, kicsi játék, majd 13:40-kor kezdtük az ebédet. Mama még épp itthon volt, - ment edzésre - így tudott segíteni az etetésben. (Apa főzött a kinti konyhában...)
Miután ettek, tettem is le mindkettőt aludni, ekkor 14:15 volt kb.
Livike 15:15-kor ébredt, ma is nagyon sírt, nyugtalan volt, nem tudom mi van Vele ilyenkor. :( Levikét 15:30-ig hagyta kb aludni a KicsiLány, de pontosan nem is tudom, mert nem néztem az órát. Levikét ahogy kivettem, szokás szerint még magamra tettem és úgy feküdtünk az ágyon... vissza is aludt még úgy nagyjából 20 percre, bár Livike elég gyakran jött zaklatni, rámászott, volt olyan, hogy szegény Levike "szendvicsben" volt, mert ugyebár rajtam feküdt, Livike pedig ráfeküdt keresztben. :))))

Miután Levike is úgy gondolta, hogy most már felébredt és elindult játszani, gyorsan kijöttem és csináltam gyümölcspépet, amit már Mama adott oda 16 óra után, mert kb addigra jutottunk el eddig a pontig. Nem aludt addig Levike, de nem tudtam kijönni, mert ős is sírdogált, hisztizett, ha felálltam, hogy kijövök...

Tényleg, ma olyan volt, ami eddig még nem: ahogy jöttünk a kisboltból, és én jöttem haza, Apa pedig fordult el a kisutcába a babakocsival, Livike sírni kezdett utánam!
Ma este pedig annyira bújós volt, bár Levike is, hogy teljesen meglepődtem Rajtuk... most kezdenek ragaszkodni hozzám? Apa mondta is, hogy Neki pápáznak, ha megy el, utánam meg sírnak... Ezt arra mondta, hogy én mindig mondom, hogy biztos nem is szeretnek engem, mert sokat kiabálok Velük, meg ideges vagyok, mérgelődök, ha "rosszak". :(

A gyümölcsevés után még játszottunk úgy, hogy Mama is itt volt, közben megérkezett Papa is, így Mama ki szeretett volna menni, hogy majd esznek, meg ilyesmi... Persze volt sírás-rívás, ilyenkor azért még kevés vagyok, nem tudom elterelni a figyelmüket arról, ami történik: Mama kimegy.
Végül úgy sikerült megoldani, hogy eléggé ment már a nyammnyammolás 17:15-kor, bár lehet, hogy csak az etetőszékeket látták és azért, mindenesetre elkezdtük az uzsonnáztatást itt a konyhában. Kaptak sajtos kifli falatkákat, egy kis húslevesben főtt karfiolt is - pár falatkát csak így éjszakára -, csigatésztát, valamint töltött káposztából húst... :) Szerencsére nem lett se sós, se erős, se zsíros, így ehetik a gyerekek is. :)
Mindketten elég ügyesen ették kis villával, bár segíteni kellett azért néha rátenni. :) A végén Livike már inkább engem etetett, akkorra már megunta az egészet..
Kaptak még kölesgolyót is, Apa által sütött piskóta tésztát is üresen, majd a szobában joghurtot kicsit később. Tea is volt, Mamánál még nem itták le a ruhájukat, este viszont amikor már Apa és én voltunk bent, szinte az utolsó kortyoknál, de sikeresen leteázták mindketten a blúzukat, bodyjukat, nadrágjukat. :( Lehetett átöltöztetni Őket.. vagyis már csak annyira, hogy ne fázzanak, mert úgyis fürdés jött nemsokára.
Ez a nemsoká mondjuk 20:30 lett, mert közben még a filmet is megnéztük - ma is előbb volt a meccs miatt - , jól eljátszogattunk, viszonylag nyugisan telt el az a szűk fél óra amíg tartott a film.
Levike új játékot talált ki magának, amit a csúszdamániájának lehet tulajdonítani - szerintem legalábbis - , azt csinálja, hogy én leülök felhúzott térdekkel, Ő jön és felhasal a térdemre, majd fejjel a hasam felé lecsúszik.. :D Persze sokszor leborul oldalra közben, de megfogom. Úgy élvezi, hogy csak na! :))

A fürdés rendben zajlott, Livikének ma a sok felkínált tárgy közül az alsó fiókból elővett cumisüveg melegen tartó kis termosztáska jött be, annyira, hogy még az ágyába is vitte magával. :) Van rajta tépőzár és cipzár is, na meg szép piros... :D

21 órakor tettem le Levikét is az ágyába, hogy egyen és aludjon. Ott is maradt, nem balhézott, lefeküdt, evett, és el is aludt hamarosan! :))
Azért, hogy ne legyen minden annyira jó, most Livike nem akart elaludni, felállt, sírdogált, jött volna ki, hiába a termosztáska, meg egyéb dolgok, csak nem akart megnyugodni. :( Végül lefeküdtem mellé a macira, simogattam a kezét, majd csak az volt, hogy fogta az ujjamat és szépen el is aludt. Ez 21:40-kor volt. Legalábbis akkor jöttem ki.

Az előbb Levike nyöszörgött, de szerencsére vissza aludt. Majd biztos akkor kel fel, ha bemegyek én is aludni. :) Ez pedig már nem is lesz annyira soká, ezt befejezem, letusolok és megyek is! :)

Ennyit tudtam mára hirtelen összeszedni...
Holnap jövök valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)