2010. november 12., péntek

Péntek - eddig

Az este Livike nem ébredt fel, békésen aludt reggel 8:30-ig! :)
Levike viszont még nem aludt, éjfélkor amikor mi is lefeküdtünk Apával, úgy kellett beimádkozni közénk (!), hogy végre feküdjön már le és aludjon. Újabb repeta tápszerrel aludt el, bár azt már nem ette meg. Így is annyit evett, hogy azt hittem kidurran már, pedig napközben is jól evett, folyadékot is ivott rendesen, nem tudom mire volt ez a csomó pótlás még.. de kérte, hát adtam. Azt hiszem úgy volt, hogy megvolt kezdetnek a 210 ml (120 ml tej, többi víz). Utána 150 ml, (Livikének 120 ml), majd megint 120 ml és a végén 90 ml, de abból jó, ha 30-at megevett. Ez így is rengeteg.. :)
Reggelre volt is pisi bőven a pelusban, sőt más is, jól bírta a Pampers. :D

Én már 8:15-kor felébredtem, de mivel mindenki aludt, így nem keltem fel, csak negyed óra múlva, amikor már Livike is ébredt, erre Levike is, végül Apa is. Neki amúgyis kelnie kellett már, mert 10-re ment dolgozni. Bezzeg, ha délre megy, vagy ha egyáltalán nem megy, akkor nem tud aludni Ő sem, korán kel, legtöbb esetben a gyerekek is korábban ébrednek. Ilyen az én szerencsém.

Gyorsan rendbetettük Őket, kitakarítottam, majd nekiálltam rizses húst főzni csirkemellből. Először nem akartam mindet megcsinálni (kb 70 dkg volt a 3 db filézett mell), de utána mégis megfőztem az egészet pörköltnek - jó ez a hús, gyorsan fő:) - beletettem két csomag rizst és kb 10 percnyi együtt főzés után negyed órára lefedve pihentettem. Jól be is dagadt, lett belőle bőven kaja nekünk is. :))

12:30 körül kezdtem adni a gyerekeknek, jól ették, bár Levike kb háromszor kiborította az egész tálkányit, de szerencsére csak a tálcára és nem a földre. A végére azért így is volt az ölében és a földön is egy kevés. Ő hagyja magát etetni, van a kezében kanál, eszi is, de inkább én adom, úgy jobban halad. Livike kizárólag saját maga eszik, ha segíteni akarok akkor üt vág, hisztizik. Hát akkor egye! Elég jól ettek, majd még túrórudit is kaptak, ittak gyümölcslét Mamától, majd 13 órakor letettem Őket aludni egy kis tápszerrel. Levike azonnal el is aludt.
Livike nem akart, hiába feküdtem mellette. Megette a kajáját, majd kidugta a cumisüvegét a rácson és nézett. Kérdeztem, hogy kér-e még, bólogatott, hogy igen. :) Vittem még 90 ml-t és azzal el is aludt, de csak kb 13:30 körül, addig fent volt, hevesen mondogatta, hogy "kaka, kaka, kaka", ami persze nem volt, csak pisi. Előtte lettek tisztába téve. Most viszont úgy érzem, hogy már lesz ott kaka is, de még alszik.... Ha másnem, emiatt fel fog ébredni hamarosan, van egy olyan érzésem. Nem baj, nem is jó, ha alatta marad a kaka huzamosabb ideig.
Amúgy ha pisil akkor is kakát mond, ha nincs semmi, csak azt szeretné, hogy vegyem fel, akkor is szenvedő arccal markolássza a pelusát és mondogatja: kaka kaka kaka. :)))) Tízből kilencszer átvág... mert ugye ha tényleg van is valami, akkor legalább igazat mond. :D

Nna.. ennyi lenne eddig, mindjárt előkészítem a gyümölcsturmixnak valót, ha felkelnek ehessék. Kell a vitamin, még ha ezekben nincs is túl sok.
Nem tudom, hogy nem kellene-e adni Cebion cseppet vagy valami multivitamin készítményt a téli megfázások/influenza megelőzésére....

Most ennyi, később jövök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)