2010. február 26., péntek

Végre eljött: az ELSŐ születésnap! :)

Majdnem minden hónapfordulós bejegyzésben utaltam rá, hogy még mennyi is van hátra a kerek fordulóig, ez ma végre elérkezett!
Livike és Levike ma 1 éves lett!

Egyelőre képek nélkül - de ami késik nem múlik - következzen egy "szokásos" hónapfordulós összefoglaló.
Az egész évet kár lenne összefoglalnom, hisz' akkor minek írtam eddig ?:)

Szóval akkor a fontosabbak a már megszokott tematika szerint:

- Mozgás: Ezen a téren elég sok változás, fejlődés történt az elmúlt hónaphoz képest, aminek nagyon örülünk.
Levike már mászik is, nem csak kúszik, kiságy, kanapé, bébikarám mentén kapaszkodva feláll, a kanapéra meg is próbál felmászni, de ugye az még magas Neki... Volt, hogy egyet-kettőt lépett is oldalra, de az még nem jellemző. Kézen fogva viszont szalad! :) Egyedül fel is ül, elég sokáig elücsörög, szinte már nem is fekszik, kivéve ha alszik. :)
Livike is mászik most már, bár még mindig a kúszást favorizálja, amit villámgyorsan, szabályosan, katonásan művel. Ő is feláll kapaszkodva, leülni még nem mindig sikerül, inkább sír, hogy vegyük le, meg amikor térden ácsorog és elzsibbad a térde akkor is sír, de van mikor sikerül lefeküdnie magától is.
Ő egyedül még nem ül föl, legalábbis én még nem láttam. Ha felültetjük akkor viszont Ő is sokáig ücsörög. :)

- Evés: Nos, itt nem történt sok változás. Legtöbbször házi kosztot esznek, néha azért van üveges is, de valószínű, hogy ennek köszönhető, hogy azért a súlyuk gyarapodik, annak ellenére, hogy a két hét alatt amíg betegek voltak nem igazán ettek jól. Sőt, már előtte sem.
Súlyt ma sajnos nem mértem, de két napja igen, és kedden is fogok... Na meg akkor a védőnőhöz is megyünk, meglesz az egy éves státuszvizsgálat, ott is lesz súlymérés. :)

- Alvás: Változó, van amikor egyetlen egyszer sem kell éjszaka felkelni hozzájuk, van amikor egyszer-kétszer szükséges, de kevés kaja és alszanak is tovább. Nap közben azért általában meg van még a kétszeri alvás, ezek hossza a 15 perctől a két és fél óra között lehetséges, nem tudnék általános példát mondani, nagyon változó. A tízórai és az ebéd között általában alszanak, ebéd és uzsonna között nem mindig, utána meg már egyáltalán nem, csak fürdés után.
Az elalvás Livikének 90%-ban egyedül sikerül a kiságyában, Levikének pedig 70%-ban vagy csak később a kiságyában, vagy csak kint rajtam/mellettem, több-kevesebb altatgatás után jön össze.

- Fogak: Mondhatom, hogy a helyzet változatlan: Levinek és Livinek is 2-2 foga van felül is és alul is. Egyelőre nem látjuk, hogy készülne újabb fogacska kibújni. De csak nem maradnak négyfogúak! :))

- Beszéd: Egyre kifejezőbbek a gagyogásaik, van, hogy szinte énekelnek! :) a "nem nem nem", "mama". "dedede", "dejdejdej", "tátá", "pápá", "gyeje", "dádádá" a leggyakoribb, de ezen kívül még sok van... :))

Ügyesen tapsolnak mindketten, csattogósan. :)Nyújtják a kezüket ha meglátnak (ha Mama itt van akkor felé, ha nincs akkor én is jó vagyok!:) Táncikálnak, rugóznak ritmusra, rázzák a feneküket ha zenét hallanak. :) Ha reklámot látnak vagy csak a zenéjét hallják, akkor egyből odafigyelnek, és még mindig sláger az időjárás jelentés is :))) Van bőven játékuk, de a legáhítottabb dolgok még mindig a telefon, a távirányító, Mama szemüvege, Papa órája, az én fülbevalóm, na és bárki madzagja. Legyen az pulcsin, nadrágon, bárhol. :)))

Most nagyjából ennyit tudtam összeszedni, biztos, hogy van még olyan dolog amit "tudnak", csak most nem jut eszembe. Majd még kiegészítem, ha lesz valami.
A "hivatalos" köszöntés még nem volt meg, arról majd később írok, és remélhetőleg lesznek képek is. :)

2 megjegyzés:

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)