2010. február 17., szerda

Szerdai összefoglaló

Gyorsan megpróbálok írni, hogy azért legyen ma is egy bejegyzés, ha hagynak. Az előbb ugyanis Livike ébredt fel, meg is ejtettük a kellemetlen-hasznosságot, az orrszívást, megmelegítettem a kajáját és most egyelőre alszik.

Na de ne a végén kezdjem már a napot, hanem az elején. :)
Az éjjel jól aludtak, egyikőjükhöz sem kellett felkelni, pedig azt hittem, hogy Levihez majd kell... nade így volt ez jól! :)
Még a reggeli 5 órási telefon ébresztő se hatotta meg Őket, aludtak is - velük együtt én is:) - reggel 8:10-ig. :)

Persze a szokásos készülődésbe most mindkettőjüknek kijárt egy-egy orrszívás is, Livike is elég jól tűrte, már vagy 10 mp-e csináltam, amikor eszébe jutott, hogy ja, most mi is van, és akkor kezdett ordítani.. Jól le is tudtam fogni, nem tudta magát rángatni, így eredményes volt a művelet. Nála még háromszor ismételtem meg ezt a nap folyamán, Levikénél kétszer annyi alkalommal (vagy lehet, hogy több, nem számoltam, délután volt, hogy 5 perc után újra kellett kezdeni mert folyt az orra... és nem volt elég megtörölni...)

A bébikarám kicsit megnehezíti a közlekedésen kívül a reggeli és az esti rendrakást is, de majd megszokom ezt is, egyelőre még az is furcsa, hogy van, meg hogy nem jönnek folyton a szobaajtóba a gyerekek.:))) Bár elég fájó érzés, hogy gyakran amikor nem vagyok bent velük, mind a ketten ott térdelnek az ajtóhoz legközelebb eső rácsnál és vagy csak néznek, vagy keseregnek.... de van bent elég nagy hely, szépen el szoktak játszogatni kettesben is, ha meg ott vagyunk, akkor nincs semmi baj. :)

A tízórai gyümölcs evés elég jól ment, most főtt ananászt tettem a megszokott alma-babapiskóta keverékbe, szerintem ízlett, mert megették. A napokban tanúsított evészethez képest mindenesetre sikeres volt.

Kb egy órát aludtak ebéd előtt, játszás, orrszívás... , ebéd készítés, csak úgy rohant az idő!
Ma 14 órakor ették meg az ebédet, szerintem a mai jó evés Mamának köszönhető, mert mindkétszer Ő etette meg a gyerekeket, én csak statiszta voltam :)
Ma egy üveges őszibarack sertéshússal bébiételt turbóztam fel egy almával és egy krumplival, az egészet összeturmixoltam, elég tűrhető lett az íze, meg is ették. Persze az elmaradhatatlan túrórudit is. :)

16 óra körül kísérletet tettünk egy újabb alvásra, de nem jött össze.
Ekkor már Apa is itthon volt, én gyorsan elszaladtam a gyógyszertára, a postára meg a kisboltba, jöttem is hamar.

Délután megettek egy csomó natúr kölesgolyót, én azt hittem csak pár szemet kapnak majd meg, erre megettek másfél kis műanyag 3 decis tálkával... nem tudom az hány szem. :))) Nem baj, az úgyis csak a "semmi" mire szétolvad, eltűnik. :))

Uzsonnára virslit kaptak, pontosabban virslikrémet, mert Apa adott neki a botmixerrel :))) Ennyire talán nem kellett volna "apróra", de megették végülis, sűrű tea adagolás közben. :))

Fürdésig játék meg a szokásos, volt hiszti is azért... nade csak betegek, most van mire fogni....

19:50-kor fürdés, Nurofen és Rinathiol (meg a D vitamin), kaja, alvás.
Azóta pedig Livike már említett ébredése.

Egyébként úgy tűnik már nem rosszabbodik az állapotuk, legalábbis remélem. Most kapják ezt a két gyógyszert, hátha helyre jönnek pár nap alatt...
Lázuk szerencsére nincsen. A kedvük jó, de azért érezhető, hogy érzékenyebbek, könnyebben jön a hiszti, jobban igénylik a közelséget, a bújást, a kézben létet...

Hirtelen ennyi mára.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)