2010. február 16., kedd

Bébikarám... :)

Végre ma megérkezett, pontosan 1 hete sikerült a Vaterán szert tennem egy alig egy hónapot használt 8 elemes bébikarámra. :) Szinte vadi új, vannak elemei amiket soha nem használtak, csak térelválasztóként "üzemelt".
Egyelőre nálunk is ezt a célt szolgálja, nyáron majd jó lesz kint a teraszon vagy az udvaron is. :)
Így most már nem tudnak az ajtóba feküdni, porszívót piszkálni, konvektort szerelni, na meg a tévé alatti szekrény is elérhetetlen most már a gyerkőcök számára. Bár Levike már próbálkozott, a kicsi kezét kinyújtotta a két rács között és már piszkálta az üvegajtót, de ezen lehet segíteni, kicsit majd beljebb tesszük azt az elemet és kész. :)
Egyelőre tetszik Nekik, hisz' újdonság, később meg majd kiderül, hogy lesz-e hiszti, a hőn áhított dolgok megközelíthetetlensége miatt.. :)
Van egy ajtós eleme, azt tettük a pelenkázó meg Livi kiságya közé, de egyelőre inkább átlépkedünk felette (70 cm magas) mert úgy könnyebb, mint nyitogatni. :)))
Meg a végén még ellesik, hogy hogy kell kinyitni, Livike már így is próbálkozott vele. :))

A betegség még tarja magát, sőt talán most tetőzik, legalábbis remélem, hogy ennél rosszabb már nem lesz. :(
23:30-kor épp le akartam feküdni aludni, csak betakargattam Őket előtte, na erre mind a ketten felébredtek. :( Livike éktelen sírásba kezdett, de egy kis kajával el is aludt, Levi szintén kapott egy keveset és Ő is követte húga példáját. Egészen 3:15-ig, ugyanis akkor megint felébredt a Fiú, vagyis Ő már korábban fent lehetett, én ébredtem arra, hogy nagyon kétségbeesetten sír... Piszkálhatta a rácsvédőt, vagy nem tudom mit csinált, de be volt szorulva a keze a kiságy meg a fal közé, nem tudta kivenni. :(( Segítettem, jól megölelgettem, hogy nyugodjon meg, de kellett még egy 90-es kaja is, azzal szépen vissza is aludt. Gondoltam, hogy mivel nap közben nem nagyon esznek pár napja, így éjjel többször kell tápszert adni, de most mit csináljunk, ha egyszer nem kell a kaja. :(

Reggel 8:20-kor ébredtünk. :)
A gyors rendbetétel és kajaosztás után Apa nekiállt összeszerelni a "ketrecet", jól el is telt az idő vele, na meg miután birtokba vették a gyerekek az új területet, úgy eltelt az idő, hogy a tízórai gyümölcsöt csak 11:20-kor adtuk oda, ma se sok sikerrel, bár mivel Mama etette Őket, délre sikerült megenni az adagot, ami alapban kevesebb volt a szokásosnál, az "úgyse eszik meg" elvem miatt nem csináltam sokat. Egy pici így is maradt, de az belefér.
Orrszívás ezerrel megy továbbra is, de a karámnak köszönhetően a porszívó most már maradhat odabent a pelenkázó mellett, nem kell kihurcolászni és itt kerülgetni egész nap. :)
Az egy dolog, hogy most jó meg szép meg praktikus, de hogy este hova tesszük, hogy húzzuk ki az ágyat anélkül, hogy szétszednénk - mert azt nem lehet, hogy minden este szétcsavarozgatni.... - még a jövő titka, este kiderül minden. :)

Mivel Levike még mindig köhög, felhívtam ma az új háziorvost, hogy kijön-e házhoz, mert nem szeretnénk a beteg gyerekek közé menni, meg csak ketten vannak, jobb lenne úgy. Erre jól kioktatott, hogy egy az, hogy nem jár ki házhoz, mert gyógyszert írni helyszínen nem tud, mivel számítógépes rendszer van, ott kell megírja a rendelőben... (a régi orvosunk ki tudott jönni, fel tudta írni kézzel a gyógyszereket, magának is felírta a könyvébe, a rendelőben meg gondolom beírta a gépbe utólag.... )Szóval ha ki is jön, akkor is be kell menni a receptekért. Ez eddig rendben. De egyébként meg nem jár ki. 1500 gyerek tartozik hozzá, más településekről is el tudják hozni a gyereket, meg mi is szépen el tudjuk vinni, jó idő van, stb. Persze, ez igaz... Ja, meg hogy nincsenek sokan délután. Aha, múltkor két napig járkáltam a rendelőbe, mire fel tudtam íratni a tápszert meg a beutalókat, annyian voltak. Ja, és ma egyébként se tudna kijönni, esetleg holnap. És ezután jött a többi, úgyhogy megköszöntem szépen, majd eldöntjük hogy elvisszük-e Őket....
Eldöntöttük, hogy nem visszük. Felhívtuk a régi orvosunkat, aki bár már nyugdíjba ment, a magánrendelése működik továbbra is, igaz, csak a feleségével tudott Mama beszélni, aki szerint nem jár ki házhoz és eddig se járt (pedig járt..:) ) de majd délután felhívom, hogy kijönne-e, ha nem akkor elvisszük hozzá a gyerekeket, itt van két utcányira... Bár nekünk úgy lenne kényelmesebb, ha Ő jönne, fizetni így is úgy is kell. Na majd megtudjuk 15 óra után hogy mi lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)