2010. február 19., péntek

Nincsen semmi komoly bajuk....

Az orvos szerint. De erről majd kicsit később. Haladjunk sorban az eseményekkel. :)

Tegnap délután Livike kb 20 percet aludt a habtapin, de már akkor fent volt, amikor ide utoljára írtam.
Ezután már nem aludtak estig. Megkapták az uzsonnát ami virsli volt tegnap is, ügyesen megették, a két db összeturmixolt virsliből alig maradt egy teáskanálnyi összesen. :)

18 óra után már Mama és Papa is itt voltak, jól eljátszogattunk, táncikálás jó zenére, stb.. úgy gondoltam, eléggé ki lesznek fáradva az esti alváshoz, főleg Levi aki ugye nem is aludt délután.

Mivel a Legény volt a legálmosabb, így kivételesen Vele kezdtük a fürdést is, pedig Livi szokott az első lenni, a női mivolta jogán.. vagy hogymondjam... szóval a lányoké az elsőbbség. :)
20 órára kész is voltunk, gyógyszerek, kaja, alvás.
Meg ahogy én azt elképzelem. :)

Livi még csak el is aludt olyan 20:30 körül, de Levi nem akart. Az, hogy éjfélig még kétszer kellet orrot szívatnom Neki, az egy dolog, meg eléggé köhögött is szegénykém, én már akkor gondoltam, hogy mégiscsak el kell vinni ma Őket az orvoshoz, mert a hétvégének így nem szabad nekiindulni, de én akkor az éjszakától is féltem, hogy nehogy befulladjon, lenyelje a trutyit, vagy valami... Egyszerűen nem tudott elaludni. Meg nem is nagyon akart, mert ahogy magam mellé tettem csak vigyorgott, játszhatnékja volt, de pár perc múlva meg már sírt, nyűglődött, ami mondjuk az álmosság jele szokott lenni Nála.
Végül 22 órakor tudtam letenni a helyére, Apa is pont hazaért akkorra.

Éjfél előtt kicsivel persze felébredtek mind a ketten. Livike megúszta orrszívás nélkül, de Levikének muszáj volt megint csinálni, szegénykém már nagyon unhatta, nem igazán akarta engedni... új szokása, hogy beleakasztja a lábát a szívó csövébe, addig ügyeskedik. Rángatja, meg ma pl szét is húzta a csőről a középső részt, pedig az jól rá szokott dugva lenni. Van ebben a fiúban erő, az biztos. :))

Hajnal 4 óra körül ébredt fel Levike, sírt,de még vissza tudtam simogatni.
5:30-kor már semmi nem segített, köhögött megint, meg már annyira folyt az orra, hogy szinte ette a saját....... szóval gusztustalan volt kicsit.
Gyorsan kiszívattam az orrát, kaptak mindketten kaját és alhattunk még kicsit, 6 órától 8:10-ig. :)

Reggel persze újra szívatással kezdtük, ekkor már Livike se maradt ki, volt is bőven szívni való. Ő is köhög, de nem annyira mint Levi.

Apa 10-re ment dolgozni, a gyümölcsöt Mamával adtuk oda, elég jól megették.
Mama mondta, hogy vigyem el Levit, egy gyerekkel elbírok... Hát mondom nem biztos. Na, akkor vigyük mindkettőt, szólt Papának, akinek épp volt egy kis ideje két cím között... (inkább lett ideje, így a helyes, mert úgy csinálta, hogy legyen...)

Mivel 11:30-ig van délelőtt rendelés a gyerekorvosnál, 11:15-re oda is értünk, hátha nem lesznek sokan. Lelki szemeim előtt már láttam, hogy kinyitom az ajtót és tele a váró, de kellemesen csalódtam, mert senki nem volt! :)
Utánunk 2 perccel jöttek ketten, meg még utána is ahogy mi végeztünk....

Mivel ez az orvos még nem ismeri a gyerekeket, hirtelen kikérdezett mindent, hogy milyen körülmények között születtek, súly, inkubátor, stb... Később, hogy mikor fordultak meg, meg a többi mozgás dolog, hát... nem készültem rá, mert még ezután akartam összeírni pontosan, hogy melyikőjük mikor mit csinált, mert a neurológusnak biztos kell majd. Persze azért tudtam nagyjából, nem lexikon kellett, csak úgy kb az adatok. :)
Ő azt mondta, hogy szerinte egy kicsit el vannak maradva a mozgással, de be fogják hozni, nem soványak, (pedig szerintem Livi az...) csak kisebbek az átlagnál, de genetikailag biztos engem örököltek, nem az apjukat. :)

Megírattam a beutalókat a neurológiára meg a korára, meg tápszert is hogy biztos legyen elég sokáig, ezért se kell már mennem legalább a jövőhéten.

Na és hogy a jelenelgi állapotukról is írjak valamit:
Azt mondta, miután meghallgatta Őket meg a torkukat is megnézte, hogy nincs semmi komoly, kicsit hurutos megfázás, de mivel nincs lázuk sem meg a tüdejük is tiszta nem komoly a dolog. Mondtam, hogy Levi köhög, meg nagyon sokszor hallom meg érzem kézzel hogy zizeg a háta meg hörög, arra azt mondta, hogy az nem a tüdőben van, a tüdőnél nem hallatszik, ha lerakódik, hanem a garatban van a váladék és az gurgulázik, azt hallom olyankor. Adjak teát vagy valamit és az segít levinni onnan, meg feloldani.

A Nurofent meg a Rinathiolt nem kell adni, csak Fenistil cseppet 2X8-at, meg kiírt egy Elixirium nevű köptetőt, hogy azt adjam 2X1 kávéskanállal, és ennyi... Minek adtam a Nurofent, ha nem is lázasok? - kérdezte - Mondtam, hogy azért mert legutóbb is ezt kellett adni mikor meg voltak fázva... Mindegy, nagy kárt szerintem nem csináltam vele, így biztos, hogy nem lettek lázasok, meg azért az fájdalomcsillapító is, biztos javított valamit a közérzetükön, a Rinathiol meg ugyanúgy köptető, mint amit most kiírt...

Egyébként nagyon ügyesen viselkedtek, Levinél még mondta is, hogy látszik, hogy ez a gyerek még nem fél az orvosoktól. Jah... még. :) Mondtam, hogy pedig eddig csak oltáskor voltunk orvosnál... az pedig nem tartozik a kedvenc élmények közé.
Livike picit sírt mikor a torkát nézte az orvos, meg hüppögött még Papa karjában picit, de utána megvigasztalódott hamarosan.

Mondtam, hogy eléggé nehezen esznek, nincs étvágyuk, erre lehet-e valamit adni. Elvileg nem szoktak, ilyen pici korban még nem kezelik gyógyszeresen ezt a dolgot. Egyenek változatosan, a főzelékeket már szinte "felnőttesen" lehet csinálni, rántással, enyhe fűszerezéssel, pépesen. De azért adjunk rágcsálni valót is, kiflivég, kölesgolyó, hogy a fogaikat is megtanulják használni.
A főzelék, tejtermék, gyümölcs legyen a fő vonal, és a tápszer csak kiegészítő legyen. Mondjuk ezeket kb tudtam is, a tejterméknél elfelejtettem, hogy a rendes tejet szerinte mikortól lehet adni.. mert ugye a sokat emlegetett 1 éves kor a határ. Van aki szerint meg még 3 évesen se adjuk.... mondjuk ez utóbbi valószínű valami tápszergyár-közeli illető véleménye lehet.. :)))

Ami még fontos, sokat legyenek levegőn is, még betegen is, ha nincs lázuk. Ha nem lehet kivinni akkor szellőztetés. (nem mondott új dolgot ezzel...) Kérdeztem, hogy ha ilyen ködös idő van, mint ma is volt akkor, ilyenkor is vigyük ki? Azt mondta, hogy igen, a hurutos dolognak jót tesz ez is. (??? amikor általában az egészséges ember is nehezen kap levegőt, az jót tesz?? A köd fullaszt, benne lehet a sok baci meg por meg mittudoménmi.... )

Miután hazaértünk kivettem a még meglévő egyetlen doboz brokkolis keveréket, főztem hozzá még egy sárgarépát meg egy krumplit, azt kapták ebédre.
Kitettük Őket a babakocsiba, ahol aludtak kb egy órát, kicsit játszottunk bent, majd 14 órakor Mamával megetettük a két porontyot...
Livike elég jól megette az adagját, de Levi nem igazán szerette, öklendezett tőle, hiába vittem még kaja közben is el orrot szívatni, utána se ette.....
Így jobb híján kapott egy sima sütőtökpürét, talán még 4 hónapos kortól ajánlott, eléggé kifogytunk most az üveges kajákból, venni kell, hogy legyen tartalék. Meg persze a fagyóba is kell megint eltenni pár adag házi kaját.
A túrórudit is megették majdnem mindet, teát is ittak...

16 órakor csináltam egy kis tápszert, hogy aludjanak egyet, egyelőre sikerül is úgy hallom... mivel nem hallok semmit, ez jó jel ilyenkor, mert akkor alszanak. :)))

Visszatérve az orvosra. Szerinte nincsen semmi komoly bajuk. Pedig csúnyán köhögnek, ha épp rájuk jön. Ott persze egyiknek se kellett... :)
Ha elvittük volna Őket még az elején, akkor meg lehet hogy ki is nevetett volna, hogy minek vittük.....

Most hirtelen ennyi.. jövök még ha tudok, de lehet, hogy csak holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)