2010. február 24., szerda

Neurológiai vizsgálat plusz a szerdai nap eseményei. :)

Az éjjelt végig aludták, ma is 7:20-kor volt ébresztő.
8 óra előtt már ették a reggeli tápszert, 9:30-kor tisztába tétel, öltözés, és 9:45-kor Papával elindultunk a kórházba.
Reggeli súlymérés:
Livi: 7880 gramm, Levi: 8480 gramm, mindketten nagydolog előtt lettek mérve. :) Attól féltem, hogy nemhogy hízni nem fognak, de még fogyás is lesz, amennyire rosszul esznek mostanában, de szerencsére nem így lett. :)

Amikor lejelentkeztünk közölte az ott ülő hölgy, hogy nagyon sokan vannak, mindenkit 10 órára hívtak. Mondom az nagyon jó. Evés és alvásidőben ott dekkolni órákat... :( Ez a vizsgálat is az első emeleten van, ott, ahol a koraszülött utógondozó is, csak egy szobával arrébb.
A doktornő 10:30-kor már le is jött, mi 11 óra körül kerültünk be, de nem tudom pontosan, mert nem néztem, hogy mennyi az idő.
Addig elég jól elvoltak a gyerkőcök, nézelődtek, üldögéltek, szerencsére volt egy szabad pakoló úgyhogy azon jól el is fértek ketten. A végén már mindketten a Livi sapkájának madzagját rágták, jól néztek ki nagyon vele :))) Vittem tápszert, de addig nem akartam odaadni, amíg nagyon nem muszáj, mert akkor biztos el is aludtak volna vele...

Levivel kezdte a doktornő a vizsgálatot, különösebbképpen nem csinált semmit, megnézte hogy kúszik, mászik, hogy ül fel, felállította, de gondolom neki a különböző mozgások meg reakciók nyújtottak némi információt. :) Amit csinálnak az mind jó, csak kissé megkésve történnek a dolgok. Mondtam, hogy az utóbbi 1-2 hétben elég látványosan beindultak mindketten, már felhúzzák magukat állásba is, stb..  Livivel ugyanez, az az érdekes, hogy felállítva egyikőjük sem akart megállni, hanem egyből ültek volna le. Itthon meg Livit le se lehet ültetni, ha egyszer áll. :))
Azt mondta, szerinte szükséges a gyógytornás kezelés. Át is küldött a folyosó elején lévő konduktorhoz, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket. Mikor kérdeztem, hogy nem várhatnánk-e még egy keveset, mivel mindent később csináltak eddig is, azt mondta a doktornő, hogy persze, mindent lehet, de neki kötelessége leírni és javasolni, a többi a szülő felelőssége, hogy viszi-e tornára vagy sem.
A gyógytornász hölgy mikor meglátta őket, majdnem megkérdezte, hogy minek mentünk oda, hisz' Ő nem lát semmi rendelleneset, sem idegrendszeri, sem mozgásszervi eredetű bajt nem lát, ügyesek, szabályosak a mozdulataik. Az, hogy még nem indultak el, meg nem állnak egyedül, az nem baj, hiszen korábban születtek, ikrek, kis súlyúak voltak..... Ő nem is ad házifeladat tornákat, járnunk sem kell, bár ha úgy látjuk, hogy valami nincs rendben, természetesen hívjuk fel, egyeztetünk időpontot és akkor mehetünk, de most nem kell.
A korás főorvosasszonynak mondjuk azt, hogy járunk, mert Ő nagyon rá szokott szállni az ilyen tornás dolgokra, szerinte már akár egy 6 hónapos gyereknek majdhogynem mindent kellene csinálnia. Szóval a gyógytornász szerint is kevesebbet tudnak, de azt jól, és szerinte rendben lesz minden. Mire legközelebb megyünk - nem a jövő héten - a korára akkor meg már biztos, hogy állni is fognak, ha mégsem, még mindig eljárhatunk a tornára is. Leterítettek egy pokrócot, hogy azon mutassák meg, hogy miket tudnak. Persze egyből le is kúsztak/másztak róla. (Livi sajnos nem mutatta meg a mászását, de a katonás villámkúszást igen:)) ) mentek kukázni, meg hősugárzót piszkálni, nem ám, hogy a "kijelölt" területen maradnak. :))
Szerintem ahhoz képest, hogy nem ettek és nem aludtak, nagyon jól és ügyesen viselkedtek. :)
Levike kissé "megfontolt" volt - a konduktor mondta így - szerintem inkább az idegen környezet miatt, vagy csak nem volt kedve viháncolni, mindenesetre azt csinálta, hogy kúszott és mászott kicsit, - Papa órája meg a telefonom volt a csali:)) - utána leült és nézelődött.. :))) Livike meg bejárta a fél szobát, egy percig nem ült meg a fenekén. :)))
Kérdeztük a gyógytornászt, hogy mégis mit csinálunk mi itt, ha már járunk, ha megkérdezik :))) Mondta, hogy hát... tanítja Őket járni fal mellett, bútorok mellett, kötéllel, anélkül, mindenféle módszerrel, de nem fogják megkérdezni, csak hogy járunk-e. :) Nagyon rendes kis nő volt. :) Nem azért mondom ezt, mert nem kell járni, ha kellene is szívesen vinném hozzá a gyerekeket, mert aranyos, kedves, és biztos érti a szakmáját, amúgy nem mondta volna azt, amit mondott.

11:30-kor végeztünk, mikor hazajöttünk csak egy kis tápszert adtam Nekik mert úgyse ettek volna kanállal semmit az álmosság miatt, de Livike már fent is van. Hát igen, ilyenkor szoktak ebédelni.... az a baj, a kaja még fő, a változatosság kedvéért zöldséges cucc lesz megint, holnap viszont megpróbálok egy kis lightos paprikáskrumplit összedobni Nekik, hogy ahhoz mit szólnak. :))

Egyébként esik az eső, éjjel kezdte és még mindig tart.... igazán elállhatna már, elég volt belőle. :(

(eddig írtam először, csak ugyebár posztolni nem tudtam, majd folytattam később... Estére megjavult a szerkesztő, viszont a megjegyzésemet nem tudom kitörölni....)

13:20-kor már mindketten fent voltak, Livike előbb ébredt, mégis megszokták már hogy mikor van ebédidő :)
Az ebédet 14 óra körül adtuk oda, hát, nem volt valami nagy sikere a mai kajának, de az is lehet, hogy nem voltak éhesek még, vagy a napirend megkavarása zavarta meg Őket. Pedig még a holnap is ilyen lesz. :(

Most megint alvás van, kb fél órája alhattak el... ettek egy kis túróspalacsintát is, persze csak kicsi falatkákat, az ébredéstől függ, hogy lesz-e egyáltalán még uzsonna, vagy majd csak este esznek legközelebb. :)

1 megjegyzés:

  1. Kicsit értelmetlen a bejegyzés, mert 13:20-ig előre megírtam még jegyzettömbben, már akkor sem tudtam ide írni, és most csak azt egészítettem ki az emailben, átolvasás nélkül... Ki fogom javítani, ha végre engedi ez a ..... :) Se utólagos szerkesztés, se semmi.. Jól el kommentelgetek itt magamban, de most csak itt tudok javítani és magyarázkodni :))

    VálaszTörlés

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)