2010. február 2., kedd

Az elmúlt 24 óra....

Nagyjából egy napja írtam utoljára.
(időközben 28 óra lett, mert félbe kellett hagynom az írást 18 óra után.) :)
Általánosságban a nyűgösség, a nem alvás, rosszul evés és a hiszti jellemzi ezt az időszakot. Tehát sok pozitív dolog nem lesz ebben a bejegyzésben...

Tegnap este még elég jók voltak, szépen meg is tudtam fürdetni Őket egymás után. Igaz, hogy amikor Livit kivettem, hogy majd megtörlöm, Levi már fel is térdelt a fürdőkádhoz (két hokedlin szokott lenni a kis kád... )azután meg majdnem beesett alá, úgyhogy villámgyorsan fel kellett kapnom, de közben Livit is figyelni, hogy le ne essen, szerencsére el volt foglalva a törölközővel, így Levit betettem hirtelen Livi ágyába... az volt a legközelebb.. :)
Levit is megfürdettem, Ő is mehetett a helyére a kajájával.
Néztem a filmet, hallottam én, hogy Levi jól elvan, meg nagyon "nagy munkában" van, de nem mentem oda megnézni mit csinál, majd csak reklám alatt. :) Ekkor láttam, hogy valahogy megszerezte a hálóingemet, és azt "ette" nagybuzgón. Csupa nyál volt már az eleje... :)) Nem tudom, hogy tudott annyira kinyúlni a rácson a mi ágyunkhoz, hogy el is érje a párnán lévő hálóinget, de mindenesetre sikerült Neki. :))
Miután elvettem Tőle, a kajájával szépen el is aludt.

22:30-kor még csináltam egy 90-es kaját, mert sírt, és üres volt az üvegje... megette és aludt is.
23:30-kor, persze amikor már én is aludni szerettem volna elkezdett nagyon sírni... visított, olyan "fájósan". Kivettem, magamra tettem, nem volt jó. Mellém tettem, ott se volt jó. Apa magára vette, masszírozta, na az hozott némi puki eredményt, de nem volt jó. Kaját már nem akartam adni Neki, mert így is azt gondoltam, hogy tele van, mivel 18 óra után elég sokat evett... Így maradt a simogatás, masszírozás, nyugtatgatás. Mondjuk úgy 1 óra körül talán engem már jobban kellett volna nyugtatgatni, mint Levit. :( Annyira álmos voltam már, fáztam is (biztos a fáradtságtól..) és ilyen sokáig nem igazán jó hallgatni a sírást... :(
Kentem az ínyét is, adtam Infacolt, hátha jobban megy a szél, a végén 1:30-kor csak csináltam még 60 ml kaját és azzal letettem a helyére, mert már olyan álmos volt, hogy szerintem már azért is nem tudott elaludni mert túlpörgött, már csak nyávogott szegénykém, úgy el volt fáradva. :( Biztosan jobb lett már ezután a közérzete, mert elaludt (a kaját azért megette:) ) és majd csak reggel 7:20-kor ébredt. (Hogy ráálltak mostanában erre a héthúszas ébredésre:)) )
Livike hősiesen tűrte, vagyis aludt egészen 1:30-ig, akkor azért már felébredt, és rázendített Ő is, de egy kis kajával vissza is aludt, ami Nála is 7:20-ig tartott. :))

A reggel úgy telt, mint máskor.
Apa ma is 10-re ment dolgozni, így Mamával etettünk ma a nap további részében.
10:20-kor tízórai, Levi jól megette, Livi már nem annyira jól, és amit megevett azt is úgy, hogy a habtapin hasalt, játszott, néha odajött egy-egy falatért, de nem ült meg a hordozóban vagy ölben, hogy meg tudjuk etetni. Azért a háromnegyedét megette a gyümölcsnek. :)

11-től 12:10-ig aludtak, az ebédet 13:40-kor adtuk ma oda, ami üveges kaja volt, hogy néha azt is egyenek. Na nem ez volt a cél, hanem a fagyóban most csak zöldséges keverék van, azt meg ettek az utóbbi napokban eleget.
Most egy új üvegeset ettek, Alma-mandarin pulykahússal, amiben voltak darabkák is, elvégre 11 hónapos kórtól ajánlják. Először már eleve össze akartam turmixolni, kiindulva abból, hogy eddig nem ették meg a darabos főzeléket. Mégis megpróbáltuk úgy adni ahogy van, és megették! Levike sem öklendezett. :) Livike hasonlóképpen ebédelt, mint ahogy tízóraizott... A túrórudit is megették természetesen. :)

15 órától egész estig összesen volt fél óra alvásuk. Livike aludt kb ennyit, de Levike nem akart, és felkiabálta Livit is. :( Így a hordozóban hintáztak, meg a szobában játszottak Mamával, amíg én elmentem a postára, a gyógyszertárba meg a Sparba. A kisboltba nem tudtam már elmenni, mert tele volt a kezem... :))

17 órakor megvolt az uzsonna is, a szokásos kekszes tejpép a maradék gyümölccsel, hasonló felállásban ettek, mint ma eddig. Levi a hordozóban, Livi a földön hasalva, hanyatt fekve, mikor hogy. :)

18 óra körül haza ért Apa is, így mégis eltudtam menni a kisboltba kenyérért...:)

Ezután már következett az esti rituálé, játszás, vetkőzés, játszás, kaja készítés, pakolás, fürdés, alvás.... Filmnézés, majd mi is vacsoráztunk, és most itt vagyok...

Remélem a mai éjszaka jobb lesz mint a tegnapi, jó lenne egy nagyot aludni végre!
Mondjuk ahhoz időben le kellene feküdnöm.. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)