2010. február 3., szerda

Szerda

Megint este van, ami azt jelenti, hogy a mai napnak is majdnem vége van. Ideje volt már..
Délelőtt 10:20-kor Mamával etettünk, mert Apa főzött, bár elég nehezen, de megették a gyümölcsöt mind a ketten. Nem volt egyszerű, az biztos!
11 és 12:15 között aludtak. Kint nagyon hideg volt, nem tettük ki Őket, résnyire nyitottam az ablakot a szobában és betakartam a gyerekeket, úgy aludtak.
Mivel ébredés után volt még egy bő óra az ebédig, el kellett foglalni Őket valahogy, mert ha letettem Őket a placcra és kijöttem, pár percen belül vagy egymáson voltak, vagy Levi nyekergett, hogy megunta a térdelést. Új szokása a Legénynek, hogy mindenhová felkapaszkodik és térdel. Délelőtt pl a konvektor elé tett vasalódeszkánál támaszkodott vagy 10 percet, később a fióknál, majd az ágy előtt is.... olyan kis drága, mikor néz nagy szemekkel és kesereg, hogy valahogy pozíciót kellene váltani, mert felemelkedni még csak sikerült is, de onnan lejönni... az nem mindig sikerül :) Persze sokszor fogja magát és szépen eldől, vagy leül a sarkára, onnan meg oldalra fekszik, de messziről lehet tudni a hangjából, hogy most épp azért sír mert elfáradt és úgy maradt...

Ma főztünk le megint zöldséges keveréket, került 3 doboznyi a fagyóba, egy adagot megettek ma, meg még holnapra is maradt. :)
Elég jól megették, csak iszonyat sokat kell könyörögni, meg mindent bevetni, hogy hajlandóak legyenek enni. Levike a felénél fel akarta adni, nem is evett többet. Én mondtam, hogy akkor nem kap túrórudit, mert nem ette meg a főzeléket. (én a gonosz!:) )de persze Apa odaadta a megszokott adag túrórudit, amit persze már rögtön nyelt Levi, mint kacsa, a nokedlit. :)
Mondjuk elég tömény ez a kaja, az adagokat meg jó bőven mértem, úgyhogy végülis evett Ő elég jól, csak nyűgösen...

Ebéd után nem akartak aludni... igaz, hogy nem is csináltam tápszert, hátha elalszanak anélkül, vagy eljátszanak, vagy valami, de nem. Csak a nyekergés, a sírás, a hisztizés, ráadásul Livike úgy fejbevágta Levit egy műanyag tányérral, hogy szegénynek még kicsi pukli is lett a homlokán. :(( Jajj de nagyon sírt... én épp kint voltam, úgyhogy a kezem jéghideg volt (egyébként is sokszor hideg) úgyhogy gyorsan rányomtam a homlokára a kezem... hátha nem duzzad be. Végülis már alig látszik valami, de először nagyon csúnya volt. Na igen, mi vagyunk a hibásak, vagyis én, hogy nem szedtem össze kaja után azt a tányért. Nem, nem a mosatlant szoktam széthagyni, hanem az egy "játszós" tányér, az szokott az épp nyűgösebb kezében lenni evés közben, meg egy kiskanál és kop-kop van meg mittudomén, szóval elfoglalás céljából van elővéve. Csak ugye ott maradt a földön, és hát Livike meg természetesen véletlenül küldte úgy fejbe Levit, hogy csak úgy kongott a fejecskéje. :(

15:30-kor kaptak egy kis tápszert, mert már nagyon nem tűrtek sehogy, azzal aludtak 45 percet. Én addig elszaladtam a postára meg a kisboltba, tovább és messzebb nem is jutottam, mert jönni kellett uzsonnáztatni. Na meg szakadt a hó is, nem is igazán lett volna kedvem ilyen időben annyit gyalogolni.

Uzsonnára most a banános rizses tejpépet kapták, nem bánom már ha elfogy, még kb kétszer tudok belőle csinálni uzsonnát, mert annyira nem finom, meg szerintem a banántól szeles. Bár eddig még nem megy a "koncert" még ki tudja mi lesz később. :)
Ezután persze már nem volt alvás, pedig nagyon álmosak voltak mind a ketten!
18:50 körül Mama is átjött kicsit, legalább kifárasztottuk a gyerekeket fürdésre és alvás előtt. Gondoltuk mi, hogy kifárasztottuk.... :)
Egyébként Livike a tapsi-tapsi mondókára szépen csinálja is, tapsol! Ha nem mutatjuk hogy mit csináljon, akkor is üti össze a kis kezeit. :) Persze láthatta már eleget, de ezt a tapsolásos dolgot valahogy Levinek többet mutogattuk - attól Livi is látta, csak Ő nem szerette csinálni még úgy se, ha fogtuk a kezét... - mégis most Livi kezdte el hirtelen nagy örömmel és kacagásokkal kísérve mutatványát. :)
Levi is próbálkozik, de Ő inkább a lábával tapsol, főleg akkor szereti csinálni, ha már nincs rajta a harisnya sem, na akkor a lábak égnek állnak, és meg sem állnak. :)))

19:30-kor Apával megfürdettük Őket, a film kezdetére viszont úgy gondolták mind a ketten, hogy elég volt a kaja, jöhet a "buli"!
Viháncolás, kiabálás, majd sírás, mert Levike a kiságyban is feltérdel, és úgy marad... na még mindig jobb, ha én teszem le, mint ha hanyatt esik....
Végül kivettem Levit, Apa meg Livit mert természetesen Ő se maradt nyugton. Hogy mennyire utánozzák egymást, hihetetlen! Ugyanazt csinálják, van, hogy teljesen egyszerre, van, hogy egymás után.... A filmből volt amikor semmit nem hallottam, mert vagy sikongatás volt - örömükben - vagy sírás - fáradtságukban.
Livike az ágyában aludt el, miután a maradék kajáját elfogadta, Levike pedig rajtam, jóval a film vége után....

Hát itt tartunk most. tényleg le kellene már feküdnöm egyszer végre korábban, ha fel kell kelnem éjfélkor, hát felkelek...

Mára ennyi, még egy kicsit nézelődök a neten aztán tényleg megyek.... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)