2010. február 22., hétfő

Hétfő

Az éjszakát végig aludtuk, igen, így írom többes számban, mert ha a gyerekek alszanak az azt szokta jelenteni, hogy akkor mi is alszunk. :)

Reggel 7:20-kor csináltak ébresztőt, bár jó lett volna még aludni, nem panaszkodhatom egyáltalán, hisz' éjszaka nem kellett felkelni.
Ja, csak egyszer, 2:45-kor Livihez, de az csak addig tartott, amíg kaját csináltam Neki. (az esti kajáját nem ette meg, így gondolom éhes volt...) Szinte el is felejtettem, hogy voltam fent. :)))

Ma volt az első reggel mióta betegek, hogy Levikének nem volt csupa trutyi az orra, és csak az orrszívó egyik csövét kellett használni. :) Talán kifelé tartunk mostmár végre. Azért reggel óta már vagy négyszer ki kellet szívatni, de lényegesen kevesebb jön, mint eddig. Livinek még csak kétszer volt, a közérzetük is úgy tűnik hogy javul.

A tízórai gyümölcsnek kb a felét ették meg, majd jó lesz uzsonnára a maradék egy kis tejpéppel.
Apa 12-re ment dolgozni, utána viszont a héten itthon lesz, legalábbis dolgozni nem kell menni. (elkezdték kiosztani a tavalyról megmaradt szabadságokat....)

Kaja után csináltam egy kis tápszert és szerencsére el is aludtak, de nem tétlenkedhettem, csinálni kellett az ebédet Nekik, mert semmi ebédre való nincs már itthon, se üveges, se fagyasztott. Így az egyetlen fellelhető alapanyag-csoportból, leveszöldségből készült a mai ebédjük. Zöldség, sárgarépa, kicsi zeller, krumpli, jól megdinszteltem, (a krumplit nem:) ) majd kis lével megfőztem... Leturmixoltam, majd rántást csináltam (elvileg már lehet, azt mondta az orvos) viszont azt a rántást egy-az egyben ki is öntöttem, mert először híg lett, majd csomós, majd sok, miután felhígítottam és még csomós is. Na.. Nem tudok rántásos kajákat főzni. Úgy általában nem igazán tudok főzni, de amit mondjuk meg is tudok csinálni, azokba tuti nem kell rántás meg habarás. :) Meg kellene tanulnom. :( Mama csinált másikat, épp csak annyit amennyi kellett, Neki már megy szemre, hogy ehhez a zöldségmennyiséghez bőven elég volt két teáskanál olajba kevés liszt és kész.. Miután ez kész lett még beleturmixoltuk a húst (igen, még a sós.... már csak 4 csomaggal van, és még azóta nem jártam olyan helyen ahol van normális csirkemell:( ) A végeredmény finom lett, fél óra múlva le is tudtuk tesztelni a gyerekeken is, hogy mennyire lett finom. :)

Ették, méghozzá elég jól, bár Livikének megint 10 percet kellett könyörögni, mire hajlandó volt megkóstolni, Nem tudom miért csinálja ezt minden evésnél, Utána meg eszi rendesen... csak elkezdeni nehéz.
Annyi maradt a kajából, hogy holnap főzök hozzá egy almát és akkor másabb is lesz, mint ma, és elég is lesz ebédre. :)

Miután ettek játszogattunk kicsit, majd megpróbálkoztam az altatással, de csak a tápszert ették meg, eszükben nem volt aludni... Miután csináltam még egy keveset azzal el is aludtak.
Várható, hogy megint 17 óra után lesz ébredés és uzsonna. Vagy egyedül etetek, vagy jön Papa segíteni, vagy Mama is hazaér addig, meglátjuk... A tejpépes kaját mondjuk könnyebben megeszik nálam is, mint pl a főzelékeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)