2010. december 12., vasárnap

Vasárnap - folytatás

Még nem alszanak, de már az ágyaikban vannak mindketten és esznek. Ebből még bármi lehet, az lenne a jó, ha így is maradna a helyzet reggelig, ennek mondjuk nem sok esélyét látom, de bízzunk a legjobbakban. :)))

Ott tartottam, hogy készült a melegszendvicsnek való. Megfőtt a tojás, nem villával törtem össze, hanem krumplitörővel. :)) Sokkal egyszerűbb volt így az egészet összeállítani, mint villával kínlódni. :) Került bele sonka, főtt tojás, vaj, reszelt sajt, pici majonéz és szintén egy pici mustár. Szerintem elég finom lett, bár sót nem tettem bele, a sonka sem volt sós, de így is jó volt. :) Persze már ment a nyammnyammolás ezerrel, alig tudták kivárni a gyerekek, hogy elkészüljek legalább két fél szelet kenyérrel, és meghűljön annyira, hogy ehessék. :)
17:45-kor kezdtem adni, megettek 4 fél, azaz 2 egész szelet kenyeret ilyen melegszendvicsnek, szerintem ez egész jó mennyiség. :)18:20 körül mentünk be, ittak gyümölcslevet, majd kijöttem, hogy elpakolok, felsöprök stb. Épp kimentem, hogy kiadom a kutyának a maradékot, amit szétdobáltak, valamit kivittem a szemetet is, amikor azt láttam kintről, hogy Livike áll a konyhában (!) és valami Anya-féle szót mondogat, de lehet, hogy ez az ejnye volt. Mindenesetre csak ott állt, és gondolom csodálkozott, hogy nem vagyok bent. A szoba ajtó csukva volt, Levike belül járkált, már a pelusokat akarta kiszedni a fiókból. A kérdés: hogy jött ki? Nagyon egyszerűen: bár a csavar nem volt rajta a falhoz rögzített karám-elemen, nem ott szedték szét, hanem kihúzták Livike kiságyát a faltól, Livike kibújt alul, és már kint is volt. :D
Visszatoltam, betettem Őket újra a szobába, pakoltam tovább idekint. Két perc sem telt bele, Livike kiságya megint fél méterre el volt húzva a faltól és már bújt is ki a Lány. :) Hát ez nem igaz, milyen erő van bennük! A kiságy végéhez oda van gyorskötőzve az utolsó - avagy az első, attól függ, honnan nézzük - karám elem, azzal együtt, - és ezáltal az összes, 4 db elemmel együtt - húzták ki a helyéről az ágyat! :)
Ezek után főként már bent voltam Velük, játszottunk, de ki kellett jönnöm a fürdéshez való készülődés miatt, a kajájukat is megcsináltam, elkészítettem a vizet, stb.

19:35 körül kezdtünk hozzá a fürdéshez. Livike volt az első, mint mindig. Szerencsére jó kislány volt, a kis fogkefe megint jó szolgálatot tett. Fogat mosni még nem tud vele, és nem is igazán engedi sajnos, de saját magának dugdossa a szájába, rágja, pedig mutatjuk is már egy ideje, hogy mit is kell vele csinálni. :( Levike már ügyesebb, de igazán rendeltetésszerűen még Neki sem lehet használni a fogkefét. :( Ebben a korban már nem elég, ha próbálom áttörölgetni a fogaikat, meg nem is nagyon ajánlatos, mert nagyon harapnak... :( Remélem azért, ha később is, mint kellene, de meg fogják tanulni a fogmosást!
Az a lényeg, hogy Livike nagyon ügyesen tűrte a fürdetést is és az öltözést is, szépen feküdt és evett, majd következett Levike. Vele is minden rendben volt. Eleinte ahogy utálta a hálózsákot, most szinte követelte: "ezt isz" (ezt is) és mutogatott, hogy nehogy elfelejtsem ráadni. :D
Ő is szépen lefeküdt, eddig nyugalom is volt, de most a "vavava, nyamnya" szavakat hallom, magyarul valószínűleg kidobta a kajáját is és a kutyáját is, megyek is és visszaadom. :)
Itt is vagyok. Nem csak kidobta, de el is fogyott a kaja. Csináltam még egy kicsit, és ki is kellett vegyem a nagy ágyra, mert nem feküdt le.
Sajnos Livike sem alszik még, valószínűleg be kell mennem odafeküdni a macira, mert ha Őt is ki kell venni, itt nem lesz egyhamar alvás. :((

Be is fejezem az írást, holnap majd megírom mikor aludtak el végül, na meg hogy az éjjel hogy alakult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)