2010. december 3., péntek

Pénteki összefoglaló

Próbálom röviden írni, majd kiderül a végére mennyire sikerült. :)
Éjjel minden rendben volt, Levike 3:35-kor kéredzkedett ki - egyre korábban megint:( - , majd szépen aludt 8:25-ig Livikével és velem együtt. :) Apa már 7:30 körül felkelt, de az bennünket nem zavart. :)
9 óra körül már rendben voltak, bár a kiságyban töltött idő ma egy kicsit meghosszabbodott a szokásoshoz képest, de csináltam Nekik "műsort". Ez pedig abból állt, hogy most én pakoltam ki az éjjeliszekrényt, bár én csak a fél szobát terítettem be a papírokkal, és nem is dobáltam szép őket. :) Próbáltam rendszerezni, összeválogatni, hogy mi hova is való, meg azért lett egy adag szemét is, amit ki tudtam selejtezni az ment a kukába. Így is maradt elég sok, és bár nem tökéletesen, de rendben vannak az iratok. (az orvosi papírjaim pl csak egy kupacban vannak, nem dátum szerint, ahogy eddig, de arra már nem volt időm, hogy sorba tegyem...)
A gyerekek jól elvoltak, nézték, jöttek volna kifelé persze, hogy "segítsenek", de abból köszöntem szépen nem kértem. :D
10 óra után kiporszívóztam és már mehettek is játszani. :)

Telt az idő, csináltam ebédet is Nekik, ami ma úgy nézett ki, hogy főztem répát és krumplit, majd összeturmixoltam. Ez volt az alap. :) Ezután vágtam fel pici darabkákra rántott csirkemellet, persze panír nélkül, majd a tegnapi pirított lebbencslevesből vettem ki tésztát, azt is beleaprítottam, tettem rá egy kis levet is és kész is volt. Elég furán hangzik, de nem volt rossz íze, meg is ették egy kiskanálnyi híján mindet! :)

Levegőzni ma sem tudtunk kimenni, mert a változatosság kedvéért esett az eső megint majdnem egész nap. :(
12 órakor kezdtem adni az ebédet, most még Livike is megengedte néha, hogy segítsek, így gyorsabban haladtunk. :) A "főzelék" után ettek túrórudit, megkínáltam Őket teával is, de azt nem kértek, majd 12:45 körül mehettek is aludni egy kis tápszerrel. Nem kellett sok idő, mindketten aludtak. :)
Kb 14 óráig alhattak, bár én ezt nem tudom, mert Mamával 13:40-kor "leléptünk", a gyerekek Apára maradtak pár órára. Ennyi időre már rég maradtam távol, de néha belefér, főleg, hogy elég jók voltak, szerencsére bírt velük Apa.
Mamával fodrászkodni mentünk, előtte még szoláriumban is voltunk, ahol én kb tavasszal voltam utoljára, fodrásznál is augusztus végén, szóval nem kapkodom én el ezt a témát, akkor megyek, amikor már nagyon muszáj... :)))
Amikor végeztem még beszaladtam a CBA-ba, ami útba esik hazafelé, nem voltam sokáig, nem is vettem csak Apának egy sálat... A gyerekeknek kerestem volna harisnyanadrágot, de megint vagy csak 0-6 hónapos, vagy csak nagyon nagy méretben voltak. :( Az élelmiszer részbe (tulajdonképpen az a CBA, az emeleten pedig kínai üzlet van, az a ruhás...) is bementem, hogy megnézzem, milyen árban van a kristálycukor, mert most azt vadásszuk, hogy hol olcsóbb. Sajnos mindenhol 200 Ft körül mozog az ára. :(
A lényeg, hogy 17:20-ra értem haza, a gyerekek már túl voltak az uzsonnán is, gyümölcsöt is szépen ettek még korábban, kupi se volt, a szekrény tartalma is a helyén maradt. :)))
Papa is bejött, hogy kicsit játsszon a gyerekekkel, mondjuk Ő azt hitte, hogy már Mama is jött, még kérdezte is, hogy kocsi nélkül jöttem? :D Mondom hát igen, én előbb végeztem. :))) Mama 18 óra körül ért haza, de neki amúgyis mindig több idő a fodrászat, most még miattam is csúszott, mert az én hajam kezdte Judit először csinálni... (felkente a festéket). :)

A gyerekek egyfolytában Mamát várták, Őt keresték, amikor én jöttem be az ajtón, akkor is mamáztak, amikor Papa jött, és amikor Apa csak simán járkált, akkor is. :) Amikor végre Mama jött, akkor meg csak néztek, hallgatóztak, végül Levi megszólalt halkan, hogy "Mama?" :))) Szegény már nem bízott semmiben, pedig Mamán kívül mindenki a szobában volt, más már nem jöhetett. :)))

Volt nagy játék, azért egy kis hiszti is, meg minden szokásos dolog...
19:20 körül kiment először Papa, majd Mama is, hát szokás szerint volt egy kis sírás, de hamar megnyugodtak. Jobban sírtak akkor, amikor elvettem a Mama által odaadott papírdarabot, hogy Ő ki tudjon menni... Na igen, én meg vegyem el, ordítsanak akkor...:D Nem lenne baj, ha csak széttépnék, de meg is akarják enni. :(

20 órakor kezdtük a fürdetést, Livikét Apa fürdette, rendben volt minden, Levikét én, Vele is rendben volt, félig fel is öltöztettem, majd Apa átvette, hogy haladjunk, ágyaztam, fürdős cuccot rendeztem, a film is megkezdődött közben mert ma Megasztár van és ilyenkor korábban van.
Mindketten a helyükön vannak, Levike kb negyed órája felsírt, de kis nyekergésre nem rohanunk azonnal, jól is volt így, mert szépen vissza is aludt. :)
Meglátjuk meddig bírja a helyén, remélem sokáig. :)

Ennyi lenne a mai nap nem is olyan röviden. :)
Holnap jövök valamikor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)