2010. december 26., vasárnap

Karácsony másnapja...

... valamint Apa névnapja, és a 22. hónapforduló. Ez már csak így megy mifelénk.. :)

Reggelre hó esett, nagyjából egész nap folytatta, kora este elállt, szerencsére nem túl nagy mennyiség hullott.

Mindenki a helyén aludt, 8:25-kor ébredtünk. Nyugisan készülődtünk, senki nem sietett sehova. :)

10:30 körül átjöttek a "többiek", vagyis Mama, Papa és a Dédi Mama kicsit a gyerekekkel lenni, Papával az új hangszórókat próbálgattuk a gépemhez, nézegettük, hogy hova lehetne tenni, hogy jó legyen, a vezeték is elérjen a gépig is és a konnektorig is, el is férjünk, stb. Igazán tehették volna a laptop hátuljára a csatlakozót, mert ennek az elején van.

Dél körül bementünk ebédelni, vittük a gyerekeket is, hogy majd együtt eszünk.. Én valahogy nem vagyok odáig ezekért az evészetekért, pedig nem is én kínlódok Velük, hanem legtöbbször Mama és Papa. Nem tudnak még úgy enni, hogy csak leülünk és mindenki eszik, segíteni kell, ebből az szokott következni, hogy Mama nem tud enni, csak később, vagy kapkodva pár falatot. :(
Ettek a gyerekek gríznokedlit meg zöldségféléket a húslevesből, kicsit levest is persze, majd egy kis töltött káposzta "töltelékét" is, de úgy általában nem ettek valami sokat, mintha nem lettek volna éhesek. :( Előtte mondjuk beteáztak, mert Levike még idelent elesett és picit vérzett a szája, vigaszul kapott teát, a három decit Livikével seperc alatt benyomták. :)) Ma két db túrórudit kaptak desszertnek, de Livike még azt sem ette meg mindet, Levike igen, de a végét már elég nyögvenyelősen...

12:30 körül tettük le Őket aludni, majd még visszamentünk sütit enni, megnéztük a videofelvételeket, Papa pedig hamarosan elindult, hogy hazaviszi a Dédi Mamát, de előtte még kimentek a temetőbe is.
Mi apával lejöttünk, Ő befeküdt a gyerekekhez, mármint az ágyunkra, nem a kiságyba:D és pihent, aludt is egy keveset, elvoltunk, telt az idő. A gyerekek ma nagyot aludtak, még Livike is! :)
Pedig nem is voltunk ma kint levegőzni, mert akkor esett a hó, amikor mehettünk volna, meg most nagyon vizes hó volt amúgyis, nem porhó, amibe jobban bele lehet menni anélkül, hogy csurom vizesek lennének percek alatt.

15:40 körül ébredtek mindketten. :) Jó kedvük volt, játszottunk, majd 16 óra után nem sokkal adtam Nekik mandarint, 4 db-ot ettek meg. Livike megevett másfelet, amíg Levike kb 4 gerezden nyammogott.. :D Utána Levike is belehúzott, a végére kb fele-fele arányban fogyasztották el a gyümölcsöt.
Kaptak teát is, játszottunk, igazán nagy rosszalkodás ma nem volt, békésen, nyugisan telt a napunk.

17:40-kor kaptak uzsonnát, sonkát, sajtot és kenyeret, nem vitték túlzásba, szerintem akkor sem voltak valami éhesek. Megettek még egy meggyes joghurtot is még itt a székeikben. Be akartam vinni Őket, hogy majd ott kapják meg a joghurtot, mint máskor is, de Livike nem engedte, hogy levegyem a tálcát, kérdeztem, hogy mit kér még? Mondta, hogy "túúúú", na mondom persze, túró, az kellene, de persze kapott a hűtőből azért valamit, ami a joghurt volt... :))) Ügyesen megették fele-fele arányban, utána már simán be is tudtam vinni Őket a szobába.

Újabb játék, rajzoltak is, csináltam képeket is ma is, most már van három adag kép, amiket ki kellene válogatni és feltenni albumokba... Apával elkezdtük a Szentestén készült képeket kiválogatni, de azért még Mamát megkérem, hogy nézze át, mielőtt feltenném a képeket.... :)) Még az idén meglesz, ezt megígérem... :P

A fürdést 19:40-kor kezdtük. Livikét Apa fürdette, Levikét én. Minden rendben volt.
Livike el is aludt kb 10 perc múlva, az előbb volt fent, de kicsit odafeküdtem mellé a macira és most már megint alszik.
Levike egyből kikéredzkedett, most is kint van, már kétszer kapott repetát, de még nem alszik.....
Meglátjuk mikor lesz nyugtunk Tőle... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)