2010. december 30., csütörtök

Csütörtök

Az éjszakánk jól telt, Livike volt fent egyszer valamikor hajnalban, de elég volt visszafektetnem, kicsit simogatnom és már aludt is tovább. Levike végig a helyén aludt, reggel 7:20-kor ébredt, akkor már kivettem, hamarosan Livike is kikéredzkedett, kezdődhetett a nap. :)

Minden ment a szokásos módon. 8 óra után felöltöztettem Őket, megkapták a kaját, kitakarítottam, közben Apa elment vásárolni, hozott malachúst holnapra, sietett, mert 10-re ment dolgozni.

A gyerekekkel jól elvoltunk délelőtt, közben főztem Nekik ebédet, ami ma abból állt, hogy "rendes" hús híján vettem ki a fagyóból már megpárolt darált csirkemellet, annak csináltam egy pörkölt alapot, felrottyant és mehetett is hozzá a közben kifőzött rizshez. Érdekes volt, hogy darált húsból csináltam, de ízlett Nekik, úgy vettem észre. :)
11:35-kor már el is kellett kezdenem adni, mert nagyon nyűgösek lettek, előtte még megejtettünk egy orrszívást, Livike majdnem elaludt közben, fura is volt, hogy nem kapálózott, nem kellett harcolni Vele, mint máskor. Miután befejeztük a szívást, tényleg attól tartottam, hogy elalszik nyomban, csukta be a szemét, bújt hozzám, hogy ne tegyem le, de Ő most alszik. :)
Miután mégis letettem, sírni kezdett, majd ahogy meglátta, hogy készítem a székeiket beindult a nyammnyamm üzem, alig tudták kivárni mindketten, hogy ehessenek. :)
Levike szinte megette az egész teli tálka kaját, persze azért egyszer ki is borította, miért ne azután, hogy tettem rá még egy kis szaftot, hogy hígabb legyen, ne fojtós. :( Livike is kiborította egy részét a tálcára, majd onnan szedegette szemenként a rizst, közben erősen méltatlankodott azon, hogy az egész tenyere csupa rizs. A borogatás azalatt történt, hogy én Levi cumisüvegét kerestem a szobában, már azon ideges voltam, mert nem találtam, miután megláttam mit csináltak méginkább... Jól rájuk kiabáltam megint. :(((
Bejött Mama is, de akkor már a túrórudi+tejszelet desszertet kapták meg éppen. :)
Miután azt is megették, mehettek is aludni.
12:30 volt ekkor kb.

14:10-kor Livike ébredt elsőnek, majd kb 10 perc múlva Levike is felkelt, folytatódhatott a nap.
Játszottunk, szétrámolták az egész szobát, én összepakoltam, Ők szét, de legalább nem unatkoztunk.. :D

15:30 körül kapták meg a gyümölcspépet, ügyesen megették. Mindketten felültek a kanapé szélére, én előttük ültem a földön és úgy ették meg szinte az egész teli tálka gyümölcsöt. :)))

Mamáék 14 órától edzésen voltak, majd vásároltak az Interspárban, én is felírtam jópár dolgot, hogy mi kellene, megvették azokat is.
A polcokat is megvették az OBI-ban. Ide a konyhába lesz kettő, a már meglévő polc alá és fölé, valamint a szobába a tévé fölé is megvette Papa a bútorlapokat, leszabatta, leélfóliáztatta, most este már el is kezdte összerakni... :)
Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz, holnap talán már a helyén is lesz mindegyik. :)
Ha nem holnap, az sem baj, eddig is megvoltunk így, egy-két nap már nem oszt nem szoroz.. :)))

18 órakor kapták meg a gyerekek az uzsonnát, akkor már Mama is itt volt, sonkát ettek és sajtot, nem túl sokat, de azért valamennyit csak sikerült megenniük.
Desszertnek kaptak egy vaníliás krémtúrót, azt nem adunk minden nap, de néha azért "szabad" ilyet is enni. :) Persze volt tea ivás is egész délután.

Fürdésig játszottunk, a gyerekek elég rosszak voltak, vagyis inkább értetlenek, Mamára sem akartak hallgatni, csak akkor, ha "megfenyegette" Őket, hogy kimegy. Egyből tudtak jól viselkedni. :D

20 órakor kezdtük a fürdést, Livikét Mama fürdette, öltöztette, volt hiszti a törölközésnél, de már nem annyi, mint tegnap.
Levikét én fürdettem, Mama törölte, én szokás szerint az ágyazást és az elpakolást csináltam.

Egy ideig mindketten szépen ettek a helyükön, de nem aludtak, nevetgéltek, na meg "dolgoztak" is: Livike mindent kipakolt az ágyából és le is vetkőzött. Levike "csak" a hálózsákot vette le, de Ő is kipakolt. :(
20:45-körül ért haza Apa, hamarosan vissza is öltöztettem a gyerekeket, kicsit odafeküdtem Livike mellé, Levike pedig ki akart kéredzkedni, de egyelőre nem vettem ki, mert még nem volt vészes a helyzet annyira. Pár perc után lefeküdt és enni kezdett. Az volt a baj, hogy elfogyott a kajája, amit egy "na, eeeee" kijelentéssel közölt, majd felállt, fogta a kutyáját, az üres üvegét és nyújtózkodott kifelé. Kérdeztem, hogy kér-e még kaját, bólogatott, úgyhogy csináltam még egy keveset. Persze az ágyában nem volt hajlandó hozzáfogni, így kivettem a mi ágyunkra és mellé is feküdtem. Mikor kijöttem még nem aludt, úgyhogy vissza kellett mennem, közben Papa is bejött lemérni a hifi magasságát, hogy a polc hova kerüljön a készülő bútorban, Levike csak nézett, hogy most hogy is van ez, Papa ilyenkor mit keres itt? :D Integetett Neki, majd mikor Papa kiment egyszerűen közölte, hogy "Papa, eeee" és evett is szépen tovább. Hozott nekem kispárnát, majd magának is, oda kellett feküdni közvetlen mellé, hogy hozzám érjen, nem ám, csak úgy fekszünk az ágyon. :D A fülbevalómat meg a pulcsimat piszkálta, majd mikor megunta hátat fordított és el is aludt. :)
Ez már 22 óra után volt...
Azóta alszik. :) Még nincs a helyén, de majd mindjárt leteszem.
Apa még most este megcsinálta a dinsztelt káposztát holnapra és bepácolta a húst is, holnap délután majd csak be kell tennünk a sütőbe és megsütni. :)
Elvileg holnap is ilyentájt jön haza mint ma, gyakorlatilag majd meglátjuk.
Tavaly is úgy volt, hogy korán le tud lépni, mégis majdnem éjfél volt mire ténylegesen sikerült.

Ennyi lenne mára, holnap még jövök egy utolsó bejegyzéssel az évre, ha mégsem, akkor már most előre is nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)