2010. december 28., kedd

Keddi összefoglaló

Az este Levike 23 óra körül aludt el végre, le is tettem kb fél óra múlva a helyére, ahol reggel 8:15-ig aludt is. Livike is aludt végig a helyén. :)
Felkeltünk, tettük a szokásos dolgokat...

Ma nagyon hideg volt kint, a hó is esett délután...
Délelőtt amíg én átmentem Mamáékhoz egy kicsit ügyködni még a gépen (telepítés, beállítások), addig Apa megfőzte a gyerekeknek az ebédet. Zöldségleves volt csigatésztával. Nem turmixoltuk, csak úgy adtuk, ahogy volt.
Mivel mínusz száz fok volt ma kint, nem mentünk ki levegőzni sem, majd ha enyhül kicsit...

Az ebédet 12 órakor kezdtük adni. Levike elég sokat megevett belőle, engedte, hogy segítsek még plusszban, Livike nem is nagyon evett és segíteni sem engedett sem Apának, sem nekem. :( De a "túúúú" az ment! :((( Nem tudom mit kellene csinálni. Valahol máshol kellene Őket etetni, ahol nem látják a hűtőt és nem tudják, hogy mi következik. :))

13 órakor tettem le Őket aludni.
Előtte a tisztába tevésnél Levike szépen engedte, hogy levágjam a körmeit a lábain és a kezein is! :) A kisollót nem találtam, de megpróbáltam körömcsipesszel, nagyon jól ment vele. Pici koruk óta nem tudtam levágni a körmeiket - persze volt Nekik vágva, Mama vagy ritkábban Apa csinálta - mert annyira ellenkeztek, kapálóztak. Levike ügyesen tűrte, sőt már a lábán a harmadik körömnél tette volna oda a másik lábát, hogy "ezzztisz"(ezt is). A türelem továbbra sem az erőssége. :D
Miután kész lettünk, Livike következett. Ő is nagyon ügyes volt! Nem rugdosott, nem rángatta el a lábát, bár a végén két ujjáról már nem tudtam levágni, de a kezein megvan az összes, tehát 20/18 körömnél siker! :)) Olyan jó lenne, ha mindig így állnák a körömvágást! :)

Apa közben elkezdett tésztát dagasztani, ma nem kenyér, hanem pogácsa készült. :)
Volt tepertős és sajtos is. 14:20 körül már az utolsó adag szaggatásánál tartottunk, én "sendergettem" (=a kispohárral kiszaggatott pogácsákat a két tenyerem között még kicsit megigazgattam, hogy valamennyire kerek legyen), kentem rá a tojást és szórtam a sajtot. Ennyit tudtam segíteni benne. :)
Livike is akkor ébredt, mivel egyikőnk se tudott azonnal ugrani hozzá, csak beszéltünk innen a konyhából. Livike lelkesen "Apa, Apa! Aja, Aja"-zott, majd megunta és sírni kezdett, úgyhogy nagyon vártam már az utolsó darab pogácsákat, hogy ne kelljen már kimosakodni a vége előtt, de Livike se ébressze fel Levikét.
Végül sikerült kitennem a Lányt, jól elvolt, Levike aludt még kb negyed órát.

Ahogy sült a tészta, az illata beterítette a lakást, persze beindította a gyerekeknél a "nyammnyamm" funkciót, Livikénél már "mia, mia, mia nyamnya" is volt :D
Először nem akartam adni Nekik, csak majd vacsorára, de annyira kérték, hogy végül kaptak pogácsát, ahogy kicsit hűlt... Elég jól ették, kissé szét is szórták a szobában, amit láttam összeszedtem, reggel majd meglátjuk, hogy többen leszünk-e, mint most. (néhány hangyával...) :))

16 órára sült ki az összes pogácsa, négy tepsivel lett. :)))
A felét átadtuk Mamáéknak, mégis maradt még bőven nekünk is. :)
16:20 körül Mama lejött, mi pedig Papával elindultunk polc vadászatra. Apa is jött, tehát hárman mentünk.
A polc az ide a konyhába kellene a falra, ahol már van egy, de az új hangfalakat is kellene tenni valamire, na meg engem ismerve úgyis telepakolom, akárhány polc meg szekrény is lenne a lakásban. :D

Nézelődni nem sok idő volt, mindenhova célirányosan mentünk, ha nem volt megfelelő már jöttünk is ki. Kezdtünk a gyógyszertárban - ott nem polcot kerestünk.:) - recepteket váltottam ki. Ezután megnéztünk egy bútorboltot, ott nem volt olyan, amit kigondoltunk. Megnéztük egy másikat, ott volt, de irreális áron. A harmadik helyen egyáltalán nem is volt, végül a Praktikerben kötöttünk ki, ahol szintén gyér volt a felhozatal, utoljára az OBI-ba mentünk, ott végre volt árban és kinézetben is megfelelő polc. Egyelőre mégsem vettünk, mert én csak azt mértem le itthon, hogy 90 cm hosszú a jelenlegi polc, de hogy esetleg alá elfér-e egy 120 cm-es, azt nem mértem meg, csak azt, hogy fentre a szekrény ajtó nyílása miatt max 98 cm-es férne el. Szóval mérni kellett, meg gondolkodni, hogy inkább csináltassunk-e bútorlapból (van lapszabászat az OBI-ban), vagy legyen kész polc.
Itthon lemértük, egyelőre az a terv, hogy marad ez a 90 cm-es ahol van, alá egy 120-as, felé pedig egy 60-as. Így lépcsőzetes lenne a három polc. Én azt hittem, hogy ha ide kompletten lenne polcrendszer, akkor majd ez, ami jelenleg van, bemehet a szobába a pelenkázó fölé, vagyis oda nem, mert a gyerekek lefejelik amikor felállnak, hanem a szekrény mellé, az ajtó melletti falra. Igen, gondoltam én. Csak hogy ott összesen 78 cm hely van.. :( Így oda lehetne tenni egy 60 cm-est, de ezt a tervet egyelőre elvetettük. A másik terv, ami már most este alakult ki az, hogy a tévé fölé a két szekrény közé lehetne csinálni polcot a hifinek, azt már lehet bútorlapból, mert ott az "megy" a szekrényekhez is. Lemértük, felírtuk. Ha minden jól megy Papa holnap el is tudja intézni. :)) Ha már ennyit írtam erről, ha kész lesz majd mutatok képet. (Tudom, a karácsonyi képekkel is még tartozom.....:(( )

Naszóval... 19 óra előtt pár perccel értünk haza. Mama megetette a gyerekekkel a gyümölcsöt, amit még indulás előtt elkészítettem. Ittak teát, majd uzsonnáztak is, de idekint a székeikben nem igazán akartak enni, így Mama összeszedte a kaját egy zacskóba, hogy majd elteszi, de akkor már kérték. Így bent a szobában ették meg, egyesével adogatva. :))) Pogácsát is ettek, a joghurtot pedig már 19:20 körül ették meg.

Mama 19:45 körül bement, most könnyebben ki tudott menni, mert Papa még maradt, Ő 20 óra körül ment ki, akkor kezdtük Apával a fürdetést.
Minden rendben ment.
Ma még vetkőzés sem volt fürdés után az ágyaikban, ettek és el is aludtak! :)
Mama jól lefáraszthatta Őket! :)))

Ennyi lenne a mai nap, remélem ennyi is marad és nem lesz ébredés, kikéredzkedés. :)
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)