2010. december 4., szombat

Délelőtti vásárlás, éttermi "ebéd", kevés alvás után szokásos szombati dolgok összefoglalója. :)

Minderről bővebben, de azért haladjunk időrendben, volt még előtte egy éjszakánk is.
Erről csak annyit, hogy Levike 0:30-kor felébredt, annyira sírt, hogy még majdnem fél órán át fetrengett az ágyunkon, mire végre megnyugodott. Persze félig aludt, nem tudom mi jött rá... vagy rosszat álmodott, vagy fázott, ki tudja. Pedig be volt takarva. :( Legtöbbször egyébként akkor ébred fel, miután betakarom. :( Az éjszakát így közöttünk töltötte. :(
Reggel Apa 7 óra körül kelt, mi 8:20-kor. :) Megvolt a szokásos reggeli hancúr és játék is, amíg én készülődtem a reggeli dolgokkal.
9 órakor már mehettek is játszani evés és takarítás után a szobába.

Mivel ma nem volt olyan hideg, vagy legalábbis száraz idő volt, elindultunk, hogy veszünk végre a gyerekeknek télre csizmát, mert a cipőik már hidegek, nem is vízhatlanok, meg eleve őszi-tavaszi darabok, nem téliek.
Mamával és Papával mentünk, a kocsiba Apa már be sem fért volna, mondjuk amúgysem jött volna, ment horgászni. A négy szabadnapjából most "csak" egyszer tudott kimenni, bár akkor kb 11 órától este 20:30-ig. :) Ha Neki ez jó, hogy fagyoskodik, hát menjen...

Csizma ügyben a szokásos helyre mentünk először a Pelikán szálló alatti üzletsorra, ahol eddig is vettük a lábbelijeiket. :) Levinek egyből találtunk is, Livire felpróbáltunk vagy hármat, egy sem volt jó, bár választék se nagyon volt most. :( Végül csak vettünk Neki is olyat, mint Levinek, csak színben más. A Levié szürke alapon világoskék csíkkal van, a Livié szintén szürke, csak a csík narancssárga. Nem valami lányos, nem is megy az overáljához, de most mit tudunk csinálni, ha nincs más. :( Nem divatbemutató, arra a 2-3 hónapra amíg kell és hordani is tudják meg tökéletesen megfelel. Magas szárú - mivel csizma:D - vízhatlan, meleg béléses, meglátjuk a gyakorlatban majd hogy jön be az új szerzemény. :) A külső oldalán tépőzáras, de nem folyik be a víz, mert csak "kitágul", engedi az anyag, na mindegy, nem tudom jól elmondani. :))) Livié 22-es, Levié 23-as méret. Az árát most is csak azért írom le, hogy később is tudjam: 6950 Ft volt mindkét pár.
Még ugyanabban az üzletben vettünk Livikének egy belebújós mellényt, mert hiába van Neki több is ami cipzáras vagy kapcsos, egyből leveti, ha Ő úgy gondolja, szóval nem jók. :( Mama először egy 98-ast mutatott, mondom az nagy lesz.. hozott egy 92-est, azt hozzámértem Livihez, úgy láttam jó lesz, elég hosszú a dereka is.
Itthon ráadtam délután, elvileg jó, de ha mozog benne, vagy felemeli a karjait, akkor felcsúszik a dereka.. :( Tényleg a nagyobb kellett volna... de hol van Ő még a 98 cm-hez? Még 90 cm sincs szerintem... Nem tudom, rég volt mérve a hosszuk. Vagyis a magasságuk. :)

A csizmavásárlás után bementünk a buszpályaudvaron lévő üzletházba, történetesen azt is Pelikánnak hívják, bár a szálló volt előbb... sokkal előbb. :)))
Nagyon tetszett a hatalmas tér a gyerekeknek, lehetett rohangálni, nézelődni a sok csillogást-villogást. :)) Volt ott egy helikopter, amibe be lehetett ülni, százassal működik, de nem mertük beindítani Nekik, mert oda volt írva, hogy 12 éven aluliaknak nem lehet használni.. gondolom billeg meg forog ezerrel. Nem baj, a gyerekeknek ez is élmény volt, hogy nyomogathattak csomó világítós, pittyegős gombot. :)) Pár perc múlva bementünk a Brendonba, ha már ott álltunk előtte. :)) Céllal, mert csak úgy időtöltésnek nem igazán megy az ember kicsi gyerekkel üzletbe, hát még kettővel! :))) Autósülést néztünk, mert a hordozókat már igencsak kinőtték a gyerkőcök. Neten már régen nézegetjük, de úgy voltunk vele, hogy jobb megnézni élőben és úgy rendelni... Végül nem kellett rendelni sem, mert egyből meg is lettek véve az autósülések. Hát... van áruk, az biztos. :( Ha jól emlékszem 22 és 24 ezer Ft-ba kerültek.. A piros drágább, mint a kék! (nem volt két kék, mert akkor biztos azt vesszük:) ) Mamáéktól ezt kapják a gyerekek karácsonyra. Nagy segítség ez nekünk, mert ha meg kellene venni.... :( Köszönjük szépen előre is. :) Bár nem sokat autózunk, azt is Mamáékkal, de azért kell, mert a kevés alkalom is épp elég arra, hogy kelljen. Ezt jól megmondtam. :)))
Amíg Mamáék az üléseket tanulmányozták, én a gyerekek után szaladgáltam, persze Mama és Papa is felváltva, mert tuti nem egy irányba rohangáltak. :( Livikét könnyű volt megtalálni hang alapján, folyton visított és hisztizett, ha nem engedtem, hogy pakoljon. :((

Miután végeztünk, még mindig nem hazafelé vettük az irányt, pedig jobb lett volna.. :) Még ott az üzletházban fellifteztünk a tetőtérbe, ahol étterem van, hogy majd ott jól megebédelünk. :) Meg ahogy azt mi elképzeltük. :) Elvileg van etetőszék, gyakorlatilag nem volt meg az az egy sem, ami szokott lenni. Ez nem volt baj, volt két fotel, amiből kényelmesen felérték az asztalt a gyerkőcök, ehettünk volna szépen. Ebből annyi lett, hogy Livike fél perc alatt magára borított egy tányér rizst, ebből kifolyólag mindene csupa rizs lett, nameg szaft, mert az is volt rajta! Az overál meg minden cucca mehetett itthon a mosásba, Mama jóideig szedegette a rizst a Lányról, közben Levike evett valamennyit tőlem, de hogy Ő se maradjon ki, egy kiskanálnyit azért beleborított a saját ölébe is. :)
Papa gyorsan megette a kajáját, majd lement, hogy betegye az üléseket a kocsiba, a csomagtartóba ugyanis nem fértek, így hazafelé már abban utazhattak a gyerkőcök. :)
Mama sétálgatott a gyerekekkel, én megettem a kajámat ami addigra kihűlt, majd Mama levitte a gyerekeket a kocsiba, közben én vigyáztam a kajákra fent... Mikor visszajött gyorsan megette a levesét, ami gyümölcsleves volt, így nem volt baj, ha kihűl.. :) Hamarosan már a kocsiban ültünk mindannyian és hazafelé tartottunk végre. :) Nekem nem volt valami kényelmes, mert az új ülések szélesebbek, mint a hordozók, így alig fértem be közéjük. Mama kocsijával voltunk, így csak remélhetem, hogy ha a másikkal megyünk hosszabb útra, akkor jobban elférek majd. :)

13:15-re értünk haza. Természetesen nagyon álmosak voltak már mindketten, csináltam 120 ml tápszert és mehettek is aludni. Majd ebédelnek rendesen, ha felébredtek, gondoltam akkor. (viszonylag jól gondoltam.:) )
Livike 13:45-kor már fel is ébredt, ez nem volt szinte semmi alvás. :( Még kb fél órát pihengetett, de nem aludt el, hiába feküdtem mellé, adtam még kaját, ki is vettem, magamra fektettem, mindhiába. :(
Levike 14:45-kor ébredt, Ő legalább többet aludt! :)
Jó kedve volt szerencsére.

15 órakor megkíséreltem az utóebédet, amit elég jól meg is ettek! Elhoztuk a rizst az étteremből, ahhoz tettem egy üveges kaját, egy kevéske híján meg is ették mindet, plusz még egy túrórudit is. :)
Gyümölcspépet ma nem kaptak, nem akartam már délutánra így besűríteni az étkezéseket. :( Teát ittak többször is, uzsonna is volt 18 órakor, szerintem jól laktak így is. :)
Délután elég jók voltak, leszámítva egy-két függönyhúzogatást, nem volt gond. :)

18 órakor kaptak uzsonnát/vacsorát, ami ma tojásrántotta volt sonkadarabokkal, közben Mama rántott velőt csinált, abból is kaptak kóstolónak, mert nem tudom, hogy lehet-e már ilyet adni. Nem is találtam neten sem róla semmit.. Ennyitől biztos nem lesz bajuk. :)) Levikének nagyon ízlett, Livikének is, de Ő a panírt folyton kiköpte, úgyhogy Neki csak a velő részt adtam, úgy már nem volt gond. :)
Miután üres lett a tálka és mindketten ügyesen a kezembe adták, Livike megszólalt, hogy "túúú" (=túró, vagyis túrórudi, joghurt, krémtúró valamelyikét kér) Mondtam, hogy azt majd bent, amit el is fogadott. :)) Kaptak teát, majd később egy krémtúrót, 19 óra után pedig jött Mama és lehetett egy jó nagyot játszani még fürdés előtt. :)

19:50-kor kezdtük a fürdetést. Livikét Mama fürdette, törölközésnél megint volt egy kis hiszti, Levikét én fürdettem, meg is töröltem, majd Mama öltöztette, én pakoltam, ágyaztam. Így haladunk gyorsan. :)
Mindketten szépen az ágyaikban feküdtek és ettek egy ideig.
Amikor Apa hazaért Levike fent volt még, hiába vártam, hogy majd megunja az ácsorgást és lefekszik, nem így lett. :( 21:20 körül kapott még egy kis kaját és azóta már alszik is, bár a mi ágyunkon. Remélem le tudom tenni a helyére éjszakára, vagy legalább csak pár órára! Jó lenne normálisan aludni, bár korán kell kelnem holnap, addig sem ártana kényelmesen lenni. :)

Holnap börze lesz megint, erre kivételesen sikerült asztaljegyet kapnunk, úgyhogy tudunk árulni is! :) Téli cuccunk nem sok van sajnos, de hátha sikerül valamit árulni, meg venni is. :) A két babahordozót is kivisszük, meglátjuk elkelnek-e.
A börze 8-12 óráig van, de 7:30-kor indulni kell, hogy még kipakoljunk és szét tudjunk nézni, mielőtt beengedik a "népet". :))) Szóval még kapunyitás előtt...
A gyerekek délelőttre Apára és Papára lesznek bízva, biztos elboldogulnak Velük, remélem az idő is jó lesz és ki is tudnak menni levegőzni. Elvileg még az ebédet is meg kellene kapniuk, mert mostanában már dél körül esznek, inkább előbb, mint később. Holnap majd többet tudok erről a részről, előre kár agyalni, hogy mi lesz, hogy lesz... Ahogy lesz, úgy lesz! :))

Na azt hiszem mára ennyi, ez most jó hosszúra sikerült, de nyugi, befejeztem, vége. :) De csak mára! :))) Köszönöm a türelmet. (a végigolvasásért:) )
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)