2010. december 23., csütörtök

Csütörtök röviden

Levike reggel 7:40-ig a helyén aludt, miután letettem az ágyába 0:30 körül. Livike is végig aludt, de Ő máskor is úgy szokta (általában). :)
Reggel nem esett valami jól "korán" kelni, megszoktam a minimum 8, maximum 9 órás ébredést. :)
Rendbe tettem Őket, minden ment a szokásos módon.
Apa elment vásárolni, majd nekiállt halászlét és kocsonyát főzni, ez eltartott fél napig kb. Mármint mire minden kész lett. :)
A gyerekek elég nyűgöskék voltak már délelőtt is, így a kezdeti hezitálás után, miszerint kint pocsolya van meg sár mindenütt, viszont jó az idő, 11:45-kor mégis felöltöztettem Őket és kimentünk az utcára sétálni. Persze Apával, mert egyedül egy lépést nem teszek Velük kint...
Levikével nem volt semmi gond, ment szépen, nem is rohant nagyon, a járdán a nagy repedéseknél már szépen megáll és átlépi, nem keresztül esik rajta, mint még nemrég is tette. :D
Livike viszont...! Ment Ő is szépen, addig, amíg arra mentünk, amerre Ő is szeretett volna! Ha látott egy kutyát és nem engedtem odamenni a sáron át: visított. Ha nem fordultam be Vele a játszótérhez vezető utcába, hanem egyenesen akartam jönni: visított. Ha egyáltalán elindultam és Ő nem akart jönni, hanem mondjuk kimenni az útra, de jött az autó: visított. Pff... Aztán már egyáltalán nem akart menni semerre, hisztizett, visított, na itt cseréltünk gyereket Apával. Levike továbbra is jógyerek volt, jött be szépen velem a kapun, Livike Apa karjaiban visított és kapálózott, de mégis bejöttek Ők is. :)) Miért kell az egész utcának és a környéknek tudnia, ha mi kint vagyunk? :( Miért nem lehet szépen menni csendben, nyugodtan levegőzni? :(
12:25 kor jöttünk be, Levike még tisztába tenni is hagyta magát, Livike azt sem, Őt majd kaja után rendeztem.
Ebédre Apa csinált a fasírtnak való darálthúsból egy kis pörkölt-szerű dolgot, én főztem hozzá tésztát, jó sokat ettek, ízlett Nekik. :) Livike inkább a tésztát ette, de azért húst is, Levikének mindegy volt, ette, ahogy jött. :)
Desszertnek csak egy túrórudit kaptak, túl tömény volt most ez a kaja, meg már azt az egyet se nagyon ették, álmosak voltak már.
Ittak egy kis teát, bár az nem mennyiség, amit ilyenkor megisznak, inkább majd délután és este felé kérik és fogadják el jobban a teát/gyümölcslevet.

13:15-kor tettem le Őket aludni, majd ettünk mi is fasírtot, szedelődzködtem és végül 14:15-kor elindultam ajándékvadászatra. Mint utólag kiderült teljesen hiába. :( 4 üzletben voltam, plusz még a dm-ben, a lábam lejártam, rohantam mindenhol, futtában végignéztem mindent de semmi eredmény. :( Apának kerestem pulcsit vagy benti papucsot, vagy bármit amit meglátok és úgy gondolom, hogy jó lenne, de nem volt. Közben magamnak is kerestem, mert Apa mondta, hogy ha látok valamit vegyem meg, mert Ő sem tudott még nekem semmit venni... Néztem sapkát, pulcsikat, csizmát - mert a mostani marha hideg és hamarosan ki is fog lyukadni az orra... - táskákat, - mert a mostaninak a fülét már csak a jóindulat tartja a helyén - , meg bármit, ami megtetszik, de nem is túl drága és nem is hülyeség, hát az eredmény szintén semmi! :( Nézegettem a gyerekcuccokat is, hátha találnék valami jó kis blúzt vagy nadrágot Livikének, Levikének pedig kesztyűt, de szintén semmi... Hát ez nem igaz, vagy én vagyok túl válogatós, vagy már ennyire ünnep előtti a kínálat, hogy már a normális és jó dolgokat elvitték. :( Tömeg az persze volt, nem is kicsi!
Végül a dm-ben vettem pár üveg bébiételt, hogy legyen mihez nyúlni, ha más nincs a gyerekeknek ebédre, valamint fürdetőt és sampont egyben, és kb ennyi is volt.
Be akartam még menni a kisboltba, de nem mentem... úgy voltam vele, hogy elég lesz a tegnapi kenyér meg zsömle mára, holnap meg már lesz friss.
16:20-ra értem haza. Fájt a talpam, melegem volt, csalódott és szomorú voltam, hogy nem találtam ajándékokat. :(((

Idebent nagy sötétség, sehol senki. Odaát voltak Mamáéknál, mert Livike hamarosan felébredt, ahogy én elmentem, Levike aludt 15 óráig, úgyhogy Livikét Papa átvitte, majd Levikét is, szétrámolták az egész irodát, Mama közben sütött-főzött, gondolom nem hiányoztak még oda a gyerekek is. Nem tudom miért nem jöttek már ki előbb. :(

Hamarosan kijöttünk, próbáltam adni a gyümölcspépet, amit már odabent is megkíséreltek, de nem sok sikerrel, most kb a felét megették, majd ittak teát.
Apa közben bement a szobába egy fél fasírttal, hát nem tudom mit gondolt, hogy majd nem kunyizzák el? Ennyit a gyümölcsevésről a továbbiakban. :D
Játszottunk, de nagyon nem voltak most jó passzban a gyerekek. Most Levike volt nagyon kisördög, Livkét püfölte folyton valamivel. Amit láttam, az éppen a zenélős kacsa meglengetése volt, ami eltalálta Livikét... :( Utána már ha csak közeledett felé Levike, már félve szaladt előle és bújt hozzám a KicsiLány. :((
Őt sem kell félteni, mert tegnap Ő csinálta Levikével ezt, hogy ütötte a távirányítóval meg a takarítós szett kocsijának a tetejével. :((
Úgyhogy egy percre nem lehetett Őket ezek után magukra hagyni. :(

17:40-kor kaptak uzsonnát, a tervezett sonka helyett fasírtot, sajtot és zsömlét. Jól és sokat ettek. :)
Tea ivás, játék, közben becsomagoltam a meglévő ajándékokat. Na igen, ami nincs meg, azt nehezen tudtam volna. :(
20 órakor következett a fürdés, rendben ment ma is minden, a szokásos módon fürdettünk.
Livike szinte rögtön utána el is aludt. :)
Levike alig tudta kivárni, hogy megágyazzak, már kéredzkedett is kifelé. A filmet végignéztük, - Ő is, ülve:D - majd lefeküdt, megette a kajáját, ezután elkezdett rohangálni. Fél óra múlva betojt. :D Szerencsére ma már normális termékei voltak, féltem, hogy baj lesz a tegnapi dologból. Csak ugye megint fürdés után...na nem baj. Kapott még kaját és most talán már alszik.

Megyek is, holnap nem tudom mikor tudok jönni, de ha úgy alakul hogy nem jövök, akkor sincs semmi baj, csak lehet, hogy úgy illene, hogy legalább Szenteste ne a gép előtt üljek. Majd meglátjuk. :)
Addig is nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! Egy külön bejegyzést azért ennek még csinálok... :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)