2010. december 24., péntek

Szenteste (és a pénteki nap) :)

Gyorsan, röviden. Igyekszem legalábbis. :)
Éjjel miután éjfél körül letettem Levikét a helyére - addig a mi ágyunkon aludt - már nem volt gond, reggel 8:20-ig sikerült aludnunk. :) Apa 6-kor kelt, mert 7-re ment dolgozni, de abból a gyerekek nem vettek észre semmit, én is csak épp felébredtem és aludtam is tovább. :)
Miután felkeltünk rendbe tettem Őket, takarítottam, telt az idő a szokásos módon.
Papa elment a Dédi Mamáért délelőtt, Mama főzött, takarított, azt hiszem ráfér a pihenés, az utóbbi napokban jól meghajtotta magát a készülődésben, az amúgyis elég stresszes élete mellett.. :(( És most még segíteni sem tudtam Neki, mint régen, amikor még nem voltak meg a gyerekek. :(((

Ma nagyon szép idő volt, szinte meleg volt kint! Vétek lett volna kihagyni a levegőzést, de mégis majdnem elmaradt, mert már késő volt, Papáék még nem értek vissza, csak dél után kevéssel. Olyankor már rég enni és aludni szoktak a gyerekek, amikor kimentünk, de kimentünk! Papával vittük ki Őket az utcára sétálni, most Livike is jól elvolt, csak a kapuban hisztizett egy kicsit, de már 13 óra volt, muszáj volt bejönni, ha azt akartam, hogy ebédeljenek is mielőtt elaludnának. :)
A tegnapi darálthúsos pörköltes tésztát ették, Mama segített etetni, desszertnek túrórudi és tejszelet, majd tea, és 13:30-kor mehettek is aludni egy kis tápszerrel. Apa is akkor ért haza. :)

Livike 14:30 körül ébredt, Levike pedig kb egy óra múlva. :)
Jól elvoltunk, játszottunk, telt az idő.
17 óra körül, de inkább után - nem tudom pontosan hány óra volt - szépen átöltöztettük Őket és magunkat is, :D majd átmentünk Mamáékhoz, hogy együnk és jöjjön a Jézuska. :)) Papa egyenként átvitte a gyerekeket, ahogy kész lettem Velük, majd én is átmentem, Apa és Papa ekkor rakták fel az égősort itt nálunk a kis fára meg a falra is a maradékot, hogy a gyerekek ne lássák, csak majd ha visszajöttünk. :)

Mamáéknál először megvacsoráztunk, a gyerekek is ott ettek velünk az asztalnál, bár nem valami sokat, szét is szórták, nem egyszerű még Velük együtt enni, de azért próbálkozunk. :)))
Volt halászlé, majd sült kacsa, hurka-kolbász, krumplipüré. :)
A süteményt később ettük, Mama sütött többféle sütit amik nagyon szépek lettek és finomak is :)), a Dédi Mama is hozta a szokásos mákos és diós bejglijét.

Miután ettünk átmentünk az előszobában felállított szép nagy karácsonyfához és elkezdődött az ajándék osztás. :)
Először a gyerekek kapták meg Mamáéktól az ajándékokat. Livike kapott egy babakocsit a korábban Andiéktól kapott babához, persze Levike is lecsapott rá, Ő is tologatta, sőt, később idelent már bele is ült. Mondjuk nem épp arra van tervezve. :)) Kaptak még egy golyós játékot is, valami zsiráf-féle szájába kell beledobálni golyókat, amik ahogy leérnek a hasába, zenélnek. Mármint nem a golyó zenél, hanem maga a "test". :)) Nem tudom jól elmagyarázni, igazán én sem tudom hogy működik. :D
Kaptak még állatszámlásós mesekönyvet, egy nagy doboz teát, (instant, de én még ekkorában nem is láttam!), valamint kis edényeket, mondjuk ezt inkább én kaptam, hogy abban tudjak lefagyasztani Nekik kaját, ha úgy főzök, hogy sok van. :)))

Tőlünk is megkapták a gyerekek a rajztáblákat, még 3-3 nyomdafigura is van hozzá, elég jól elvoltak vele, bár épp a hűtőmágnesek széthordása - és sajnos némelyek széttörése is - mindennél érdekesebb volt! :)

Mi Apával Mamáéktól közösen kaptunk egy hangfalszettet - 3 db - a laptophoz, Apa még külön a névnapjára egy sütőtálat, - amit az Interspáros pontokból lehet vásárolni, persze fizetni kell érte még - valamint egy borsőrlőt is kapott még. :)
Mi is átadtuk az ajándékokat Mamáéknak, amit persze tudtak, hogy mi, majdnem mindent, mert Ők vették meg... :) Egy-egy meglepetés még volt azért benne. :)
Mint kiderült, Apa nekem is tudott még gyorsan vásárolni pár dolgot reggel munkába menet... Eléggé kellemetlenül éreztem magam azzal az egy szem tusfürdővel, amit én vettem Neki. :( Be sem akartam vinni, mert azzal voltam, hogy én sem kapok semmit Tőle, ne legyen kellemetlen a szitu, erre Ő több mindent vett Nekem. (Nívea tusfürdő-testápoló-szappan csomag, deo stift, egy plüss hamburger figura meg egy Raffaelo) Hát ez van, :)

A gyerekek jól elvoltak, a csoportos fényképezésnél nem nagyon akartak együttműködni, kíváncsi leszek, hogy sikerült-e legalább egy kép, amin mindenki "jó". :))
Holnap majd áthozom és teszek fel párat. :)

20 órakor jöttünk ki, még ettünk bent sütit is, itt még játszottunk, nem is érezték szerintem, hogy már késő van...
21 órakor is már úgy kellett könyörögni, hogy fürödjünk már...
Minden rendben ment fürdésnél, azt hittem majd rögtön el is alszanak...
22 órakor mindketten levetkőzve vigyorogtak és táncikáltak az ágyaikban az égősort nézegetve. :D
Visszaöltöztettem Őket, Levike kapott még kaját, azzal hamarosan elaludt Ő is, Livike is a saját helyén.

Nagyjából ennyi volt a nap.
Holnap jövök valamikor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)