2010. december 10., péntek

Pénteki összefoglaló

Az éjszakánk nem volt túl jó, Levike ugyanis nem volt hajlandó elaludni, 2:30-kor még ott szaladgált a szobában, nem akart feküdni és aludni sem. Én már azt sem bántam volna, ha közöttünk alszik végig, csak már aludna! Kisebb-nagyobb megszakításokkal mi Apával aludtunk, persze ez csak max 10 percet jelentett egy huzamban, végül 3 óra körül Levike is elfáradt végre és elaludt közöttünk. Nem tudom mi lehetett a baj. Tegnap nem voltunk kint levegőzni, de máskor is volt már ilyen, mégis aludt éjjel. Délután másfél órát aludt, saját magához képest nem sok. Este jól ki lett fárasztva, szóval nem tudom mi volt ez, de már mindegy, túl vagyunk rajta szerencsére.

Reggel majdnem 9 órakor ébredtünk. :) Ki kellett pihenni az éjszakai randalírozást. :) Szerencsére Livike is aludt, így mi is tudtunk Apával. :)
Bár kicsit csúszásban voltunk, elég jól utolértük magunkat, 9:40 körül már a szobában játszottak, viszonylag jól is viselkedtek. :)
10:50 körül kezdtünk szedelődzködni, átöltözés, felöltözés, majd indultunk is ki sétálni. :) Papa épp akkor ért haza, ahogy Levivel kiléptünk a kapun - Livi már Apával kint volt, mert Őt öltöztettem előbb - volt is egy kis nyekergés, hogy Papa bement, mi meg nem, és amúgyis ott volt az autó, amit folyton meg akartak tapogatni. :) Sétáltunk egy kicsit még itt az utcánkban, majd a játszótér felé vettük az irányt. Már a sarkon leragadtunk, mert van ott egy aranyos kutya, aki mindig úgy örül a gyerekeknek és viszont is. :) A következő házban van egy macska, amit most fedezett fel Levike, teljesen meg volt őrülve érte, meg akarta fogni, ami nem sikerült természetesen, majd mikor a macsek hátrébb vonult - szélárnyékba napozni - Levike folyton mondogatta, hogy "cica cica" tisztán és érthetően, és folyton be akart menni a nyitott kapun hozzá. :))) Nagynehezen csak elindultunk a játszótér felé, Livikével előre mentünk, haladtunk rendesen, nem volt hiszti, ügyesen jött mellettem a KicsiLány. (persze, mert még nem hazafelé jöttünk:D ) Mi már a játszótéren voltunk pár perce, amikor Apa is odaért Levivel. Mint kiderült egy kavicsot dobált Levike folyamatosan maga elé, amit mindig felvett és újra eldobott, azért haladtak ilyen lassan. :))
A játszótéren már nem is voltunk túl sokáig, mert bár a nap sütött, elég hideg volt, már így is túl voltunk a fél óra kintléten.
Hazafelé nem volt hiszti, bár Livike majdnem végig Apa nyakában utazott, ennek következtében Levikét pedig cipelhettem én kézben, mert nehogy már Ő gyalogoljon, ha Livikének nem kell. :)

Délre értünk haza. A szokásos vetkőzés, öltözés, kézmosás, kicsi játék után következett az ebéd. Ma borsólevest kaptak, főleg a sűrejét, hogy tudják egyedül is enni. Nagyon ügyesen ettek mindketten, Levikének sem kellett most olyan sokat segíteni, mint máskor. Desszertnek egy túrórudit és egy tejszeletet ettek, inni most sem akartak, hiába kínáltam a gyümölcslét. :(
Az ebédelésükkel meg vagyok elégedve, főleg, hogy egyedül etettem ma is. :)
12:45-kor tettem le Őket aludni.
13:40 körül Livike már fent is volt, Levike 14 óráig aludt, utána már Ő is felébredt, nem sírtak, szépen elvoltak, majd kivettem Őket az ágyaikból és lehetett játszani. :)

14:20-kor Mama épp indult fodrászhoz, én is épp indultam a postára meg a gyógyszertárba, viszont így gyorsan beültem a kocsiba és inkább bementem vele a CBA-ig, - mellette van a fodrászat - hogy szétnézzek, meg a dm-be is akartam már menni úgyis, így legalább az út egyik felét nem kellett végiggyalogolnom ebben a hidegben. :) A CBA-ban vettem a gyerekeknek harisnyát, feladtam a lottót is, még jó, hogy ott is fel lehet, nem csak a postán, majd mentem át a buszpályaudvaron lévő üzletházba a dm-be, ahol vettem üveges kaját a gyerekeknek, hogy legyen mihez nyúlni, ha nem jönne be a házikoszt. Még szintén az üzletházban felmentem egy üzletbe, ahol vettem magamnak egy thermoharisnyát, vagyis csak nadrág, de olyan, mint a harisnya, csak bokáig ér. :) (fázom már simán a farmerban..:( ), vettem elemeket meg nem is tudom még mit, de nem sokmindent... :) Hamarosan indultam is, még bementem a Sparba, majd a gyógyszertárba is leadni Mama receptjeit, szóval jó nagy kört "futottam" 2 órahossza alatt.. :))

16:30-ra értem haza, a szobában állt a bál, de legalábbis a kupi az nagyon. :( Apa szerint jók voltak, Ő direkt nem pakol el utánuk, hogy tanulják meg maguk, hogy el kell pakolni, Szerinte ha én azonnal ugrok és pakolok, soha nem fogják megtanulni. Hát lehet, hogy van benne valami, de én félek, hogy elesnek a széthajigált cuccokban, amik között van elég kemény is, meg engem nagyon idegesít, ha szanaszét van minden. :( Ettek gyümölcspépet is 15 óra után, elvoltak.
Ahogy hazaértem, attól kezdve valamelyikőjük folyton visított valamiért. :( Már nagyon untam... nem jöttem rá mi a bajuk. :( 17 órakor megkapták az uzsonnát, hogy hátha éhesek, ettek is elég jól, bár nem annyit, mint szoktak. (rántott hús, sonka és sajt falatkák volt ma az uzsonna)
Miután bementünk a szobába és tisztába tettem Őket, Levike úgy elkezdett sírni, mint már elég régen. Nem hagyta abba, bármit csináltunk is. Nem jött oda, hogy simogassam, nem ment sehova, csak állt a rácsnál és rágta, közben ordított, ami tele szájjal elég furán jött ki. :( Eszembe jutott, hogy hátha segít a levegő, így kinyitottam az ablakot, hirtelen elég meleg volt bent, mert amikor hazajöttem feljebb vettem a fűtést, talán az volt a baj... Meg is nyugodott elég hamar, Livike is abbahagyta a sírást, mert persze betársult Ő is Levike mellé, ki nem maradhatna ilyenkor.. :) Olyan jól bevackolta magát Apa hasára, hogy el is aludt a KicsiLány... Kb fél órát alhatott, mindegy volt, hogy Levike ott piszkálta, simogatta a haját, adta a puszikat az arcára, a szemére, a szájára, Livike csak aludt édesen... :) Levi nem értette, hogy mi van, szerintem meg is lepődött, hogy nem csap oda Livi, ha hozzáér. :D
Én persze valamilyen szinten mérges voltam, hogy alszik, mert akkor mi lesz este, ha most kialussza magát.. meg miért nem aludt akkor, amikor ott volt az ideje délután? Amúgy meg tényleg cuki volt ahogy ott feküdt és aludt, mint a bunda. :)))
Remélem nem lesz beteg, nem szokott Ő már nagyon rég kétszer aludni, még ha ez kevés is volt... Délután megvolt a kb egy óra alvása, máskor sincs nagyon több, mégis bírja estig.

18:30 körül jött Mama kicsit játszani, itt is ragadt fürdésig, mert kimenni nem egyszerű Neki. :)
19:45 körül fürdettünk. Livike azt szerette volna, ha Mama fürdeti, de Ő mondta, hogy most itt van mindkét szülő, majd megfürdetjük Őket mi. :) Livikét kértem volna, hogy jöjjön, de nem jött, bújt bele Mamába. Mama kérdezte, hogy akkor Apával mész fürdeni? Livike egyből kalimpált és nyújtózkodott, meg mondta, hogy "Apa, Apa" :) Így Apa ha akarta, ha nem, fürdetnie kellett. :D
Levit már én fürdettem, Mama gyorsan kiment, amikor tettem bele a kádba Levit, így viszonylag simán ment a távozás, vagyis nem volt utána hiszti, mint máskor. Volt érdekesebb: az elemlámpa az asztalon. :)

Minden rendben volt a fürdésnél, mindketten szépen az ágyaikban voltak és ettek.
Levike hamar el is aludt ma is. Livike fent volt, de elvolt, evett, nézte a tévét.
22 óra is elmúlt, amikor arra mentem be, hogy megint levetkőzött és kipakolt az ágyból. Visszaöltöztettem, letenni nem tudtam, mert nyekergett, így maradt a mi ágyunkon. Természetesen nem aludt el. Szétdobált mindent, a száradó törölközőket, játékokat, és igen, megint levetkőzött. Akárcsak tegnap! Féltem, hogy az is megismétlődik, hogy Levike felébred, mint tegnap. Akkor MÉG nem így volt.
Livike egy kis repeta kajával 22:30-kor már aludt a mi ágyunkon, csend volt és nyugalom. Ez egészen 23:10-ig tartott, amikor Levike sírva ébredt, vagy fel sem ébredt, csak sírt, nem tudom... hiába simogattam, ébresztgettem, nem hagyta abba, inkább ráerősített, így gyorsan helycserét csináltunk: Livikét letettem az ágyába, Levikét kivettem a mi ágyunkra Livike helyére. :) Még ott is nyugtatgattam egy ideig, majd szépen elkezdte enni a Livi maradékát - a sajátja már nem volt jó...-, ezzel el is aludt 23:30 körül.

Kb ennyi lenne mára, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)