2010. december 13., hétfő

Látogatóban Andiék és Judit, előkarácsony, hajvágás, hóesés... - hétfő eddig

Minderről bővebben, ahogy tudom írom, most még alvás van, de ki tudja meddig még... :)
Kezdjük a tegnap estével, mert kb éjfélkor lett nyugalom, addig mindketten fent voltak, eszük ágában sem volt aludni. :(
Levike kipakolt mindent, játszott, sajnos a zenélős játékokkal is, Livike az ágyából asszisztált, viháncoltak, elvoltak. Ja, természetesen Livike le is vetkőzött! :)
Apa 22:20 körül ért haza, mindketten hevesen Apáztak, Livikét is ki kellett vennem eleve az öltözés miatt, utána meg Apa miatt, mármint hogy lássa és oda tudjon menni Hozzá. :)
Kaptak mindketten még repetát, majd a nagy ágyon osztoztak hárman Apával, de nem nagyon akartak még oda se lefeküdni, inkább járkáltak és játszottak. :(
Egy idő után Levike már szépen feküdt és evett a mi ágyunkon, Livikét pedig letettem a saját helyére, melléfeküdtem, így hamar el is aludt, bár ez is 23:45 körül volt kb.
Levike is elaludt, úgyhogy 0:15-kor, amikor én is mentem feküdni, le is tudtam tenni a helyére, ahol aludt is reggel 6:30-ig. Akkor kivettem, aludt tovább 7:50-ig. :) Livike 8 órakor kelt, hamarosan mi is felkeltünk, készülődtünk, csináltuk a szokásos reggeli dolgokat.

Ma meglátogattak bennünket Andiék, bár nem tudtak sokáig maradni, csak kb fél órát, azért ez is nagyon jó volt. :) Tartottunk egy kis előkarácsonyt, megkapták a gyerekek az ajándékokat, mi is kaptunk Apával csokit, Levike egy újabb nagy szatyor ruhát is kapott, szerintem a nadrágok közül még Livikére is lesz rávaló, pár hónap és belenőnek, most még majdnem mind nagy, de nem baj, az előző adaggal is így volt, most meg mind jó! :) Köszönjük szépen még egyszer! :) A fő ajándékok kibontása már nagy élvezetet nyújtott a gyerekeknek, lehetett tépni a csomagolópapírt, bontogatni a dobozokat, na és utána a doboz tartalmát tanulmányozni, kipróbálni, mind hatalmas örömmel járt mindenkinek. :)) A gyerekeknek eleve a sok újdonság, de mégsem ismeretlen tárgyakkal való játszás, ismerkedés, nekünk pedig nézni Őket, ahogy ügyesen és rendeltetésszerűen használják az eszközöket!
És hogy mi volt a dobozban? Egy komplett takarító felszerelés! :) Elemes porszívó, felmosó vödör és nyeles felmosó, partvis, kis seprű és lapát, egy szivacs és még spricnis "ablaktisztító" is. Mindez egy kis kocsin, amit lehet tolni és rápakolni mindent! :)
Egyből tudták, hogy mit mire kell használni, én meg csak csodálkoztam, hogy észrevétlenül is megtanulják, ellesik amikor takarítok, másként honnan tudták volna, hogy kell? :))
Levike először tartott a porszívótól, mert ha bekacsoljuk akkor zúg, de kikapcsolva profin használta. Egy idő után már maga kapcsolgatta ki-be. :)
Livike is csinált mindennel mindent, elvoltak. :))
Livike kapott még egy babát, minek ha megnyomjuk a hasát akkor beszél. :) Mondja, hogy Mama, Papa, sír, horkol, meg még valamit csinál, de azt nem tudom. :)) A baba nem nagyon érdekelte egyikőjüket sem, egyelőre a takarítós cuccok élveztek előnyt, de majd ismerkednek azzal is, eddig még nem volt babájuk, csak plüss állatok, figurák. :) Még mindig nincs vége az ajándékoknak, mert kaptak még egy fa puzzlet is, hasonló, mint amilyenek már vannak is, csak színesebbek, és hát ebben is van mama :D (a másik kettőben is van két nénike figura, amit elneveztek mamának a gyerekek:) ) Van még egy kirakó, de az négyzetes lapokból áll, úgy kell kirakni egy táblán állatokat, két kocka egy állat, de még az sem mindegy, hogy melyik mellé melyik kerül. Ez még azt hiszem egy kicsit el lesz téve, még én is alig tudtam kirakni, Ők még csak szétrágnák, úgyhogy majd elővesszük később, ha már úgy látjuk, hogy rendeltetésszerűen fogják használni. :)
Még egyszer köszönünk szépen mindent Andi! :))

Miután Andiék elmentek, a gyerekek belemerültek a játékba, de nem sokáig tehették ezt egyelőre, mert újabb vendégünk érkezett Judit, a fodrászunk személyében. :) A múltkori fodrászüzletbéli majdnem sikertelenség után, Judit volt olyan kedves, és eljött házhoz a szabadnapján, hogy levágja Livike frufruját, valamint egy-két nyisszantást Levikének a haján is ejtett, csak és kizárólag az elején, mert már kezd Neki is a szemébe érni a haja, a hátul lévő göndör fürtöket nem engedjük levágni egyelőre! :)))
Livikét először kicsit el kellett "bolondítani", bár hiába vigyorgott és játszott Judittal, amikor arra került a sor, hogy most már érdemben is történjen valami, akkor kezdődött a visítás. Végül csak sikerült vágni a hajából, ez többféle pózban történt, ült Mama ölében, Judit ölében, állt Judit előtt, közben járkált, elment-visszajött, játszottunk, és mindig egy-egy kis nyissz is volt. :))
Amikor kész lett a frizura, hoztam a porszívót, hogy feltakarítsam a hajat, mert ugye a szobában történt a fodrászkodás, és bár volt rajta nagy előke, ment azért a haj mindenfelé. Livike meg volt sértődve, hogy nem hagytam bent a nagy porszívót, dehát azt nem lehet, elég bent egy is. :)
Hamar megbékélt, de ekkor jött az újabb "probléma", a nyammnyamm... :)) Meglátta az etetőszéket, az idő is ott járt már, hogy ebédelni kell, úgyhogy hoztuk is őket ki a székeikbe, gyorsan összeraktam a kaját és ehettek is. :) Judit kíváncsi volt, hogy is esznek, úgyhogy most nem volt se szétdobálás, semmi, megmutatták, hogy kell szépen enni! :)))
Miután ettek, már nagyon álmosak voltak, úgyhogy mehettek is be aludni egy kis tápszerrel.
12:40 körül tettem le Őket, azóta alvás van, szerintem Livike hamarosan ébredni fog...
Ma megint nem volt kinti levegőzés, reggel óta esik a hó. :( A járdán olvad, szerencsére nem kell söpörni és lapátolni, de azért esik rendületlenül. :(

Ennyi lenne egyelőre, a képekkel később jövök, csináltam jó sokat, majd válogatunk és lesz album hamarosan. :) Sajnos most is sok a homályos és bemozdult kép.. :(

Később jövök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)