2010. december 27., hétfő

Hétfő folytatás...

Dél körül járt már az idő, amikor Mamával kivittük a gyerekeket levegőzni. A hó még mindig esett, de úgy voltunk vele, hogy még talán jobb is így, mintha nem esne, mert olyankor hidegebb van. Épp elég hideg volt így is. Kimentünk az utcára, a szomszéd néni lányáék épp indultak hazafelé, így velük beszélgettünk egy kicsit, majd sétáltunk, de összesen kb negyed órát lehettünk kint.. Elég is volt annyi. Jól kipirosodtak a gyerekek, a kesztyűjük is csurom víz lett.

Mindketten eléggé álmosak voltak már. Livikén nem csodálkoztam, mert Ő nem aludt reggel 6 óra óta, de Levike igen - még reggel... - mégis Ő is nagyon álmosnak tűnt, nyűgösek is voltak, a kaja sem tetszett Nekik sajnos. :(
Üveges kajába tettem töltöttkáposzta húsgombócát, Livike elég jól megette, de csak az üvegest, a gombócokat nem, Levike pedig még annyit sem. :( Hiába volt itt Mama, hiába akarta Ő is etetni, nem kérték. :( Livike persze követelte a túrórudit..! Teljesen megszokta már, hogy van desszert, csak sajnos így azzal van, hogy nem baj, ha nem eszi meg a főzeléket, úgyis van "túúúú", nem marad éhen. Na igen, csak épp nem ezzel kellene jól lakniuk. :(
Megettek 2 db-ot, közben készítettem a tápszert az alváshoz, pakolásztam, mire ránéztem Livire, már aludt is a székében... Pff. :)
Előbb Levikét vittem be és tettem a helyére, majd Livikét is. Szépen kivettem, félig vállra vetettem és vittem is be. Fel sem ébredt! :)))

13 órakor tettem le Őket, 15:15-kor ébredtek szinte egyszerre. :)
Apa 14 órakor ért haza, aludt Ő is egyet amíg a gyerekek hagyták, majd játszottunk. Ettek valamennyi gyümölcsöt is 16 óra körül, de csak a felét sikerült megetetni, a többit nem kérték. :(
A következő másfél órában Apával voltak a gyerekek, mert én átmentem Mamáékhoz segíteni a benti gépet telepíteni. Új winchester került ma bele, arra persze új rendszer, magyarul újra be kellett állítani a levelezőprogramot, meg ami még kell rá, hát... lesz még vele dolog, alig haladtam mert rég csináltam ilyet és nekem is keresgetni kellett, hogy mit hol és hogyan kell megcsinálni. :( Majd ahogy lesz időm még csinálgatom. :)

Amikor kijöttem már nagy lázadás volt, mert Apa idekint tevékenykedett, konkrétan kenyértésztát dagasztott, mert azt hitte nem lesz friss kenyerünk, a pénteki meg már Neki is igencsak savanyúnak hatott reggel.. Úgyhogy sütni akart, és sütött is 4 hosszú bagett formájú kenyérkét. :) Melegen meg is ettem egyet.. :D
A gyerekeknek - és magunknak is - melegszendvicset szerettem volna ma csinálni vacsorára, de ez elmaradt, így gyorsan sütöttem tojásrántottát és azt ették.
Miután megették, bent a szobában egy doboz joghurt is lecsúszott, ittak teát is, bár ma nem annyit, mint máskor, azért ittak és ez a lényeg.

19:30 körül jöttek át Mamáék, hogy egy kicsit a gyerekekkel legyenek, ha még úgysem fürdetünk. Nem kapkodtunk a dologgal, mert egyáltalán nem tűntek még álmosnak, gondoltam hadd fáradjanak még egy kicsit. :)
Jól kiszaladgálták magukat, hancúrozás, csikizés, sikítozás, minden volt. :)

Azt hiszem 20:20 volt, amikor elkezdtük a fürdetést. Pár perccel korábban kiment Papa, majd Mama is kiosont, Levike kb 2 perc múlva vette észre, de csak annyi volt, hogy közölte, hogy: "Mama?? Eeeeee. Papa, eeeee." és játszott tovább. :)))
(Mama és Papa is elmentek haza) :)

Livikét Apa fürdette, a ma esti ereklyéje egy kis nyeles szűrő volt. :D
Semmi mással nem volt hajlandó kijönni a kádból, bármit ajánlgattunk előtte.
Csak rázta a fejét és mondta, hogy "nye! nye!" (ez lenne Nála a nem.:) )
Levikét én fürdettem, nem volt semmi gond, öltözésnél türelmetlenkedett, sorban mutogatta, hogy majd a fülét is töröljem ki, kenjem be az arcát, adjam rá a hálózsákot, szerinte mindezt ugyanabban a pillanatban kellett volna megtennem. :D
Gyorsan kész lettünk, mindketten az ágyaikban voltak és ettek.
21:15 óta Levike kint van, másodjára vetkőzik le, Livike most még a helyén van és eszik, vagyis inkább most már, mert Ő is levetkőzött már ma este, igaz, hogy még csak egyszer, de ami késik.... (az a gyorsvonat) :)
Korán van még, és egyáltalán nem úgy tűnik, mint ahol egyhamar alvás lesz. :(

Egyelőre ennyi, holnap majd megírom a folytatást. Sok érdekes már úgysem történhet, a legrosszabb az, ha mondjuk csak nagyon későn aludnának el, de remélem erre nem fog sor kerülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)