2010. december 11., szombat

Az első igazi hó idén + szombati összefoglaló

A havat a gyerekek még csak az ablakból látták, mert délután kezdett esni, szerencsére délelőtt még ki tudtunk menni levegőzni, igaz, csak babakocsival.
Holnap ha kimegyünk, közelebbről is megtapasztalhatják a havat, bár kesztyű nélkül nem tudom hogy lesz. (nem tűrik meg a kezükön).
Na de haladjunk sorban.

Az éjjel Levikét 0:40-kor le tudtam tenni a helyére, ott aludt 4:35-ig, akkor kivettem közénk és még aludtunk 8:20-g mindannyian. :)
Megvolt a szokásos hancúrozás. készülődés, öltözés, evés, takarítás, szobában játszás.
Apa 10-re ment dolgozni, így ma egyedül vittem ki a gyerekeket 11:15-kor babakocsival levegőzni. Én sétáltam, Ők ültek. :)) Hideg volt, de szépen sütött a nap. 11:55-kor jöttünk be, már kezdtek álmosak és nyűgösek lenni, gondolom fáztak is, így nem erőltettem tovább a kint létet, jöttünk befelé, hogy még ebédelni is tudjanak még mielőtt végleg behisztiznének. :)

12:05-kor már ettek, Mama főzött rizst amíg kint voltunk, azt ették egy üveges kajával. Sokat és jól ettek. :) Desszertnek kaptak ma is 2 túrórudit, bár abból kb másfelet Livi evett meg, mert Levike majdnem visszaadta az egész addigi kajafogyasztását a mohóságának köszönhetően. :( (=betömött a szájába egy csomó túrót, Mama gyorsan kivette a székből, amikor fuldokolni kezdett, de szerencsére lenyelte, nem hányta ki.)

12:30 körül tettük le Őket aludni, hamar el is aludtak, én pedig gyorsan elszaladtam a kisboltba kenyérért meg tejért. Már alig volt valami a boltban, jó, hogy nem később mentem, mint ahogy terveztem eredetileg.
13:20-ig aludtak, nem volt valami sok idő, hiába akartuk visszaaltatni Őket Mamával, nem sikerült. :( Akkor kezdett szállingózni a hó, azóta szinte folyamatosan esik, bár 19 óra körül egy kis ideig elállt, már lapátolni is kellett egy adagot. :( Mi lesz itt reggelre, ha így szakad, mint ahogy jelenleg is? :(

14 óra után Mama bement főzni én pedig maradtam a gyerekekkel játszani. Közben vasaltam is egy pár db ruhát, ettek szőlőt is és mandarint, rosszalkodtak is (rácsrázás, függönyhúzgálás, egymás püfölése...), de alapban jól elvoltunk a nap hátralévő részében.
Feljegyzem, mert igazán édes és megható pillanatokat láthattam ma a gyerekektől:
Mialatt vasaltam, egyszercsak Livike elkezdett sírni valami miatt, szerintem kapott egyet a távirányítóval a fejére Levikétől, bementem, hogy mi történt.
Hívtam Livit, hogy jöjjön oda, de nem jött, csak sírt tovább. Levike viszont odament Hozzá, hogy ad puszit. Livike átkarolta a nyakát, szinte ráborult és úgy sírt, Levike pedig puszilgatta folyamatosan. :)) Puszik szoktak lenni máskor is, de hogy így átöleljék egymást, ilyet még nem láttam Tőlük. :))

17:20-kor kaptak uzsonnát a gyerekek, előtte már Mama visszajött, ettem én is paradicsomos húsgombócot, amit főzött. :)
A gyerekek sonkát és sajtot kaptak kenyérrel, a húsgombócot majd holnap ebédre szánom. Hogy paradicsommal, vagy a maradék bébiétellel, még nem tudom. Levinek félek adni, nem szeretném, ha kihányná, egyedül leszek velük, Apa délre megy dolgozni, egyedül kell etetnem. Mamáék mennek Székesfehérvárra már korán reggel bowling versenyre, ami késő délutánig tart, úgyhogy a fürdetést valószínűleg egyedül kell megoldanom.

Kaja után még játszottunk, ettek krémtúrót is, majd gyorsan eljött a fürdés ideje is.
19:40-kor kezdtük, Livikét én fürdettem és én is töröltem meg, most a kedvence egy kis gumis fogkefe, olyan jól elvolt vele, hogy hisztizni is elfelejtett amikor kivettem, szépen tűrt mindent, törölközést, öltözést is. :) Fura volt, hogy nem feszített, nem kapálózott és nem visított a kádból történő kivételkor. :)))
Levikét Mama fürdette és a további teendőket is Ő látta el Vele kapcsolatban. :) Ha holnap is ilyen jól lennének fürdéskor, az nagyon jó lenne!
Mindketten szépen a helyükön vannak még mindig, egy ideje már alszanak is, bár még 22 óra előtt hallottam cuppogást a kajájukon...
Még egy perc nem múlt el abból, hogy valamelyikőjük felébred, de hátha nem....! :)

Azt hiszem ennyi lenne mára, ma sem történt semmi izgalmas..
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)