2010. december 16., csütörtök

Csütörtök röviden

Van rá 12 percem, hogy még ma befejezzem azt, amit még el sem kezdtem. :)
Szóval...
Éjjel minden jól ment, Levike is csak reggel 7:40-kor ébredt, kivettem, elvoltunk, Livike 8 óra körül ébredt, jött Ő is közénk, majd én felkeltem és készülődtem. Apa már 7 óra után felkelt...

A délelőtt hamar eltelt, nyűglődéssel és veszekedéssel, mert folyton rosszban sántikáltak a gyerekek. :( Csak a szokásos függöny leszaggatás, tévé majdnem magára rántás, rácsrázás, mindent széthajigálás, jajj. :(
Főztem Nekik csirkemellből pörköltet, köretnek tésztát.
Volt ma itt a Dédi Mama is, kevés idő jutott "babázásra", de azért egy kicsit volt a gyerekekkel, addig legalább nem kellett odarohangálnom fél percenként, hogy ezt nem szabad, azt nem szabad. :(
Ma se mentünk ki, mert ha lehet, még hidegebb volt ma, holnap bármi lesz is, muszáj lesz, mert a szellőztetés az nem elég. :( Félek, hogy megfázik a tüdejük ettől a marha hideg éles levegőtől, ha beszedik a szájukon, márpedig beszedik, mert vagy nevetnek, vagy sírnak, vagy visonganak, de véletlen se csukott szájjal töltik a kinti időt.

11:50 körül kezdtük adni az ebédet Mamával, jól és elég sokat megettek! Livikét is etetni kellett, szerencsére Mamától el is fogadta, ha Ő adta, tőlem nem szokta. Kivétel volt ugye a vaníliás puding tegnap. (vagy azelőtt? Mindegy.)
Desszertnek egy túrórudi és egy tejszelet volt ma is, megették persze mindet. :)

12:30 körül már aludtak, Livike 13:20-kor már fent is volt megint! Nem értem, miért nem akar aludni délután? :(
Levike 13:45-kor ébredt, Ő sem húzta most olyan sokáig sajnos...
Játszottunk, továbbra se voltak valami jók és szófogadóak... :(

15:30 körül jött le Mama, én mentem a postára meg a kisboltba, de úgy fáztam, hogy visszafelé már majdnem sírtam, annyira fázott a kezem kesztyűben, a lábam a csizmában, meg úgy általában mindenem. :( Nembeszélve a jégről, amit nem takarítanak le sokan a járdákról, néhol szinte centiket léptem, úgy haladtam, hogy ne essek el.

A gyümölcspépet megcsináltam indulás előtt, el is kezdtem adni, Mama fejezte be. Megették mindet. :)
Uzsonnáig játszottunk, majd 17:30 körül megkapták a kaját, ma csirkemellsonka falatkák, sajt és zsömle volt, jó sokat megettek, semmit nem dobáltak el! Amikor kész lettek, Livikét akartam először kivenni a székből, de Ő nem engedte levenni a tálcát, húzta vissza, és mutogatott a konyhapultra, hogy "hamma, hamma" :) Mondom kérsz még enni? ... és bólogatott. :))) Kapott még zsömlét, a sonkát már nem ette, hát nem baj az, így is jó volt. :)))
Pár perc múlva már simán kiszállt a székéből, mehettek is be játszani, én pedig pakoltam ahogy szoktam ilyenkor.

Fürdésig játszottunk, Mama 19:20 körül jött vissza, 19:40 körül pedig már fürdettük is Őket. :)
Livikét Mama, Levikét én fürdettem. Minden OK volt, bár a film alatt mindketten felkeltek, Levikét ki is kellett vennem, Livike 21 óra után el is aludt, pedig előtte 1 perccel még kaját kért... :) Mire megcsináltam Neki, már aludt is. Nem baj, megette Levike! :)

22 óra után jóval volt már, amikor Levike betojt, Apa mondta is, én pedig azt hittem majd kiveszi, de nem.... Megyek be 23 órakor, hogy mi ez a csipogás, hát a hőmérős órát elnyomkodták reggel, - ha a telefonom töltőn van, azt viszem be éjszakára, hogy tudjam nézni az időt, amikor felébredek - és beállítottak rá ébresztőt 23 órára. :D Sietek oda a szekrényhez, mikor valami puhára léptem. Na, mondom Levike jól széthajigált mindent, erre a kutyusára léptem rá, Ő pedig ott feküdt a földön 2 cm-re előttem... Hát én úgy megijedtem, nagy szerencse volt, hogy nem Rá léptem! :( A nagy játszásban elaludt... Szerencsére kevés idő lehetett ez, mert előtte még hallottam, hogy zörög-csörög valami játékkal. Gondolom közben elnyomta az álom, úgy ahogy volt ott a földön. :)
Felvettem, tisztába tettem, arra picit fel is ébredt, de utána szépen el is aludt, igaz a mi ágyunkon, de alszik. Mindjárt megyek és a helyére teszem, remélem sikerül. :)

Ennyi lenne mára. Hiába akartam gyors lenni, 2 percet így is belecsúsztam a péntekbe, de most vissza állítom az időt, hogy még csütörtöki legyen a bejegyzés. :))
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)