2010. december 9., csütörtök

Csütörtök

Éjjel Levike sajnos már 0:15-kor felébredt, nem nyugodott meg, úgyhogy kivettem, az éjszaka hátralévő részét közöttünk töltötte. A hálózsák is rajta volt, emiatt reggelre annyira leizzadt, hogy szerintem arra is ébredt, hogy nem jó érzés. :( Remélem nem fázott meg, igyekeztem gyors lenni az előkészületekkel, hogy minél előbb öltözhessen. 8 órakor ébredtünk egyébként, azért egy negyed óra még eltelt lustálkodással. :)
Gyorsan rendbe tettük Őket, majd Apa 9:30 körül elindult dolgozni, én takarítottam, kaját csináltam, szépen eltelt az idő.
Volt ma a Dédi Mama is, egy kis időt itt is tudott lenni a gyerekekkel. 11 óra körül gondoltam majd együtt kivisszük Őket sétálni, mire mennie kell a buszhoz majd bejövünk. Kimentem, hogy próbáljam valahogy kikefélni az overáljaikat, akkor láttam, hogy micsoda viharos erejű szél tombol. Hát ilyen időben nem mertem kivinni Őket, pedig már nagyon várták, főleg, hogy látták is az overáljaikat a kezemben. :(
Magyaráztam, hogy miért nem megyünk, kétlem, hogy megértették, mert akkor nem hisztiztek volna fél órán át kifelé mutogatva. Livike teljesen egyedül felvett egy mellényt, igaz cipzáras és csak magára vette, majd kéredzkedett fel, hogy húzzam a lábára a csizmát, ami nála még mindig "pi", ahogy a cipő is, pedig mindig elmondjuk, hogy mi a neve, mégis maradt pi. :)
Elég sokáig tartott megnyugtatni, ráadásul a Dédi Mama is elment haza, ami miatt megint csak a sírás-rívás volt, úgyhogy a délelőtt vége nem volt valami jó. :(

11:50-kor kezdtem adni az ebédet, már Mama is bejött épp, úgyhogy Ő segített Levikének, majd Livikének is, mert Ő egyáltalán nem akart enni, pár kanál egyedül evés után úgy gondolta elég.:( Végül csak sikerült elég jól megennie Mamától. :)
Kaptak 2 túrórudit is, az ellen persze nem volt kifogás. :)

12:30-kor tettem le Őket aludni, viszonylag hamar el is aludtak.
Livike már 13 órakor fent volt, nem tudtam már rávenni, hogy aludjon még, így kivettem és játszottunk. :)
Levike még aludt kb 14 óráig, vidáman ébredt, legalább ekkor nem volt hisztizés. :)
Utána viszont volt, hogy az egyik, hol a másik, mindig volt valamelyikőjüknek valami nyekeregni valója. :(

16 órakor kaptak gyümölcspépet, amit elég jól meg is ettek, de azért maradt valamennyi. Levike egy hirtelen ötlettől vezérelve egyszercsak hozzám vágott egy műanyag kisvödröt, majd azonnal egy másikat is, de azzal a kanalat verte ki a kezemből. Hogy ezt miért csinálta, rejtély. :(
Valahogy csak eltelt az idő, Mama is bejött 17:30 körül, majd 18 órakor csináltam sonkás tojásrántottát, azt kapták uzsonnára a gyerekek. Jól ették, a zsömledarabkák is fogytak szépen, bár a végén már eldobálták. :(

Miután bementünk a szobába és rendet tettem idekint, ittak teát, ettek joghurtot is, bár azt már Mamával, akkor már Ő is visszajött, sőt Papa is. :)
Fürdésig volt nagy hancúrozás, játék, fárasztás, a szokásos dolgok.

19:40 körül kezdtük a fürdetést. Livikét én fürdettem, de Mama vette ki a kádból és Ő is öltöztette fel, Levikét szintén ilyen munkamegosztásban rendeztük le. :))
Mindketten szépen a helyükön voltak egy ideig.
Levike el is aludt, nem volt gond, de Livikét végig hallottam a film alatt is, hogy fent van, de akkor még csendben volt és evett.
A film után, 21:30 körül viszont nagyon felélénkült, arra mentem be nemsokkal később, hogy totál le volt vetkőzve, megint csak bodyban volt, az ágyból is kidobált mindent, mikor odamentem, hogy mi ez a nagy nekivetkőzés, csak vigyorgott huncutul. :) Simán tűrte, hogy felöltöztessem, de az ágyba már nem tudtam letenni, így a mi ágyunkon maradt és kapott is még kaját, hogy majd elalszik, és leteszem a helyére.
Apa 22:30 körül ért haza, Livike egyből észre is vette, még nem aludt.. Megint levetkőzött. :)) Bementem, visszaöltöztettem. Levike is felébredt. :( Na, ez nagyon jó, kettőjüket hova tegyük éjszakára, ha Livi se marad az ágyában? :( Levike is kapott még kaját, Livikét is betettem az ágyába. Eredmény: sztereó ordítás..! :( Nem kicsit....
Levit kivettem a nagy ágyra, Livit nem, hanem melléfeküdtem, kb két perig még hisztizett, majd lefeküdt, játszott kicsit a plüsseivel meg a kezemmel, majd kijöttem és hamarosan el is aludt.
Levike szerintem még nem alszik, kb 5 perce még a tévé előtt állt.. most az ágyunkon fekszik, majdcsak elalszik hamarosan, remélem.
Jó lenne letenni éjszakára a helyére, legalább pár órát alhassunk nyugodtan..!
Meglátjuk...
Holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)